Canon na akci EXPO 2015 v Paříži ukazuje budoucnost spotřebitelských produktů a digitálních služeb

Praha, Česká republika, 13. října 2015 – Společnost Canon Europe předvádí své představy o budoucnosti rychle se rozvíjejícího světa zpracování obrazu pro běžné uživatele. Canon stále hledá nové cesty, jak spotřebitelům usnadnit nahlédnutí do jejich vzpomínek i opětovné prožití zaznamenaných zážitků. Na akci Canon EXPO 2015 v Paříži nabízí vzrušující sbírku konceptů a technologií, které zásadně změní způsob, jakým budeme obraz zaznamenávat, ukládat i sdílet. (TZ)

„EXPO je pro nás neuvěřitelně vzrušujícím obdobím,“ říká Miloš Bejblík, Marketing Director CIG ve společnosti Canon CZ. „Během uplynulých pěti let jsme využili naše nashromážděné odborné znalosti i zkušenosti a posunuli jsme hranice možností zpracování obrazu. Naše podnikání ve spotřebitelské oblasti transformujeme do podoby, která reaguje na požadavky běžných uživatelů a vedle špičkového hardware pro zpracování obrazu klade důraz i na vytváření nových digitálních služeb.“

„Vše, co v Paříži předvádíme, odráží naše odhodlání nabídnout opravdu skvělý komfort, který každému uživateli přinese více radosti z práce s fotografiemi i videi,“ pokračuje Miloš Bejblík. „Bez ohledu na to, zda si doma připomenete své zážitky pomocí inovativního bezdrátového centra pro správu obrazu Connect Station nebo díky kameře s citlivostí ISO 4 milióny zachytíte obsah, který lidské oko nemůže vidět. Nejlepší snímky představují cenné vzpomínky. Chceme lidem pomoci tyto okamžiky zachytit a obklopit se jimi v nejlepší možné kvalitě. Na akci EXPO 2015 předvedeme mnoho způsobů, kterými měníme přístupy k práci s obrazem dnes, zítra i ve vzdálenější budoucnosti.“

Podpora všech kroků při zpracování obrazu

Vzhledem k rostoucí důležitosti a emocím zachycených ve fotografiích i videích a ke stále většímu počtu pořízených záběrů překonává Canon hranice technologií pro zpracování obrazu a je průkopníkem nových zkušeností i tvůrčích možností. Prostřednictvím rozvoje uceleného systému produktů a digitálních služeb pro spotřebitele podporuje Canon každého uživatele na celé cestě zpracování obrazu. Tuto cestu navíc zjednodušuje a umožnuje komukoli získat to nejlepší z jeho fotografií a videí – bez ohledu na to, pomocí jakého zařízení snímky vznikly.

S cílem potvrdit svůj závazek zdokonalovat a rozšiřovat portfolio digitálních služeb a fotografických aplikací pro chytré telefony vystavuje Canon svá nejnovější řešení navržená tak, aby zvládla vyřešit problémy a výzvy, kterým při správě velkých a neustále se rozrůstajících sbírek fotografií běžní uživatelé čelí. V návaznosti na dubnové převzetí společnosti Lifecake předvede Canon nové vlastnosti a inovované pojetí své cloudové služby pro správu fotografií irista. Navíc Canon seznámí návštěvníky s brzy očekávanou aplikací hdbook EZ pro chytré telefony, tablety a osobní počítače, která během několika minut ze sbírek fotografií a videí sama vybere ty nejlepší snímky a automaticky vytvoří osobní fotoknihu.

Mezi další zajímavosti z řady technologických konceptů, produktů, řešení a služeb patří:

  • Kamera pro 8K rozlišení: koncept kamery pro podporu další generace produkce video obsahu v nejmodernějším 8K rozlišení představuje zařízení, které zachytí vše v naprosto ohromující kvalitě. Od dění v Amazonském pralese pro přírodní dokumenty až nervy drásající sportovní utkání.
  • Fotoaparát s rozlišením 120 megapixelů: prototyp dovoluje vytvářet snímky v super vysokém rozlišení, které bude dostatečné pro vykreslení trojrozměrné textury i pro zachování celkového vjemu z fotografovaného objektu. Výsledný obraz je velice věrný a divák získává pocit, že objekt je fyzicky přímo před jeho očima. Naprosto dokonalé jsou zážitky při spojení takto vysokého rozlišení s 3D tiskem nebo holografickou projekcí.
  • CMOS snímač s rozlišením 250 miliónů pixelů: Nejnovější snímač z dílny společnosti Canon se může pochlubit ultra vysokým rozlišením s největším počtem pixelů na světě ve třídě CMOS snímačů a 30x ostřejším obrazem než u 4K rozlišení. Nový snímač tak umožňuje zachytit i nápis na boku letadla letícího ve vzdálenosti neuvěřitelných 18 kilometrů.
  • Kamera s hodnotou citlivosti ISO 4 milióny: Nová kamera značky Canon se špičkovou citlivostí umožňuje zachytit obraz v plných barvách a Full HD rozlišení i při extrémně špatném osvětlení. Novinka tak mění hranice možného a zpřístupňuje zaznamenání obrazu v situacích, ve kterých dosud nebylo natáčení možné.
  • Inteligentní zpracování obrazu pro běžný život: Technologie Intelligent Imaging for Life umožňuje proměnit domovy v živá plátna, na kterých mohou diváci znovu prožívat své vzpomínky. Tato inovativní a intuitivní technologie nabízí zcela nový rozměr připomenutí si zaznamenaných událostí a způsob práce interakce s fotografiemi i videi, a to včetně sdílení, vybraných úprav a tisku snímků přímo z interaktivního stolu.

Zájemci o novinky, kteří nemohou Canon EXPO navštívit osobně, mají možnost prozkoumat technologické koncepty i řešení pro zpracování obrazu virtuálně – všechny důležité informace z veletrhu jsou k dispozici na  www.canon-europe.com/expo.

Další informace jsou k dispozici na specializovaných kanálech, které se na sociálních sítích věnují právě veletrhu Canon EXPO:

-KONEC-

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., které působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe. V regionu EMEA zaměstnává Canon Europe 18 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparát dostupný na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských a podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Pro všechny tyto produkty poskytuje společnost Canon vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Společnost Canon tak umožňuje všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho“. V rámci regionu EMEA usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.comwww.canon.cz.