Panasonic představuje venkovní Full HD IP kamery s kloubovým držákem, IR přísvitem a řadou špičkových funkcí

Dvě zcela nové bezpečnostní kamery patří mezi cenově nejvýhodnější na trhu a jsou určené především pro malé až středně velké podniky. (TZ)

Diskrétní kamery WV-SPW532L a WV-SPW312L budou uvedeny na trh na začátku listopadu 2015 a disponují řadou funkcí kamer Panasonic řady 3 a 5 za zlomek ceny.

Možnost nastavení odlišné kvality obrazu v různých částech snímané scény (VIQS) umožňuje uživateli vybrat důležité oblasti obrazu, které budou prezentovány ve vyšší kvalitě, zatímco zbytek obrazu je z kamery odesílán v kvalitě nižší. Tato funkce významně snižuje velikost datového toku, což vede k výrazné úspoře nákladů na síťovou infrastrukturu a především na ukládání obrazu.

Použitá digitální komprese obrazu H.264 je další funkcí, která vytváří vysoce kvalitní obraz při nižším datovém toku. Chytrá kompresní technologie Panasonic tak umožňuje snížit datový tok až o 70 procent. Obě kamery jsou zcela kompatibilní se síťovým rekordérem WJ-NV200.

Model WV-SPW532L poskytuje obraz s rozlišením 1080p FullHD (1920x1080px) s frekvencí 30 sn./s a model WV-SPW312L obraz s rozlišením 720p HD (1280x720px) rovněž o frekvenci 30 sn./s. Integrované diody IR-LED umožňují nenápadné, pro sledovanou osobu neviditelné, kvalitní osvětlení snímané scény pro zajištění ostrého a jasného obrazu i za úplné tmy. Jas IR diod je automaticky korigován, takže nedochází k přesvětlení ani velmi blízko stojící postavy nebo předmětu.

Katarzyna Kassner, marketingová manažerka Panasonic Security Solutions, říká „Jiné bezpečnostní kamery v této cenové kategorii a s takto působivými funkcemi na trhu skutečně nenajdete. Jedná se o špičkové univerzální kamery se širokým dynamickým rozsahem a vysokou úrovní kompenzace osvětlení, které se nenechají zaskočit ani zcela rozdílnými úrovněmi osvětlení, např. ve vjezdech do hal apod. Protože jsme integrovali technologii obvykle spojovanou s kamerami vyšší kategorie, dokázali jsme snížit náklady na provoz sítě. A jelikož se jedná o značku Panasonic, kvalita provedení je špičková. Díky tomu si jsme jisti, že tyto dva modely představují cenově i parametrově jedny z nejvýhodnějších bezpečnostních kamer na trhu.“

Tyto kamery s kloubovým držákem a třídou krytí IP66 jsou odolné vůči vodě a prachu a jsou připraveny pro přímou montáž do venkovního prostředí. Lze je instalovat přímo na stěnu bez potřeby dalšího držáku, což umožňuje rychlou a snadnou instalaci.

Kamery budou nabízeny za doporučenou maloobchodní cenu 430 € (WV-SPW532L) a 390 € (WV-SPW312L).

Další informace o bezpečnostních řešeních Panasonic naleznete na adrese: http://business.panasonic.co.uk/security-solutions/

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 55,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2015. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/.