O2 bude pružnější. Zahájilo spolupráci s alternativními poskytovateli infrastruktury

Účelem rozdělení O2 bylo dosáhnout toho, aby nově vzniklé společnosti fungovaly jako dvě po všech stránkách nezávislé hospodářské jednotky schopné samostatně rozvíjet svůj unikátní tržní potenciál. O2 začalo tento cíl naplňovat i v oblasti infrastruktury a získalo alternativního dodavatele, který bude zajištovat část internetové konektivity, kterou do teď dodávala výhradně společnost CETIN. Prvním partnerem v této oblasti se staly České Radiokomunikace, které budou O2 dodávat datové linky pro služby korporátním zákazníkům. Smlouvy s dalšími partnery jsou v jednání. (TZ)

“Pro partnerství si vybíráme takové společnosti, které mají vybudovaný wholesale a na vlastní infrastruktuře jsou schopny dodávat služby v kvalitě požadované nejen námi, ale našimi zákazníky,”říká Tomáš Budník, generální ředitel O2 Czech Republic.

Díky spolupráci s novými partnery může O2 uspokojit i zákazníky v lokalitách, kde není dostupná infrastruktura od hlavního dodavatele. Společnost může při výběru svého dodavatele zároveň zohlednit i kritérium ceny a kvality.

“Do budoucna chceme využívat významnou část konektivity od jiných poskytovatelů, než je společnost CETIN,” doplnil Tomáš Budník.

O2 se chce touto cestou stát flexibilnější společností a zpřístupnit tak nabídku svých datových a ICT služeb novým zákazníkům.