COMGUARD zahájil prodej nových firewallů Sophos XG s unikátní technologií Heartbeat

Brno – 7. prosince 2015 –  COMGUARD, VAD distributor bezpečnostních ICT & síťových řešení, ohlásil zahájení prodeje nové řady firewallů Sophos XG s unikátní technologií Heartbeat, které uvedl výrobce v listopadu tohoto roku na trh. (TZ)

Nová technologie Heartbeat umožňuje okamžitou detekci hrozeb, izolaci potenciálně nakažených stanic a aplikaci nápravných opatření, a to vše z jediné konzole. Zaručí jednotnou správu hrozeb díky informování o reálných hrozbách či podezřelých aktivitách mezi koncovými zařízeními a síťovým firewallem. Právě tímto propojením informovanosti končí izolovaná správa hrozeb koncových bodů a hrozeb v síti, výrazně se usnadní práce bezpečnostních manažerům a IT administrátorů.

Ucelená řada firewallů XG  zahrnuje širokou škálu modelů, od desktopových zařízení s integrovanou Wi-Fi, které jsou určené pro nejmenší firmy, či domácí kanceláře, až po vysoce výkonné modely s funkcemi pro prostředí datových center. COMGUARD má v portfoliu dostupné všechny modely, tedy od nejmenšího XG85 až po XG750.

 

Základním vstupním modelem je firewall Sophos  XG-85, který je ideální volbou pro malé firmy a domácí kanceláře s omezeným rozpočtem. Stejně jako ostatní desktopové modely je k dispozici s nebo bez integrované bezdrátové sítě LAN s možností mít all-in-one zabezpečení sítě a hotspot řešení bez dalšího hardwaru. Navíc je tento model zajímavý tím, že nepotřebuje ventilátory a je tak vhodný pro umístění přímo v kancelářích a menších prostorách.

V nabídce jsou dále desktopové appliance XG 105, 115, 125 a 135 určené pro malé firmy a pobočky. Volitelně jsou také k dispozici s integrovanou bezdrátovou sítí LAN pro zabezpečení a konektivitu mobilních zaměstnanců.

Vyšší řady XG dvojkové, trojkové, čtyřkové a pětkové jsou určené pro středně velké až velké firmy a jejich pobočky. Všechny jsou montovatelné do racků.

Jednotlivé modely se liší pouze výkonem, jinak funkcionalita je stejná. Jedinou změnou je, že od modelů XG 210 lze k hardwaru dokoupit volitelné síťové karty a rozšířit tak počty portů ať už metalických nebo optických.

Na druhém konci řady stojí model Sophos XG-750, vysoce výkonný firewall vhodný pro datová centra a velká podniková prostředí s Intel multi core technologií a funkcí redundance, jako jsou duální SSD disky, napájecí zdroje a zaměnitelné větráky. Nabízí maximální propustnost až 140Gbps a je možné jej osadit až 64 1GE porty, lze vybírat z celé řady volitelných síťových modulů.

Bezplatné bezpečnostní nástroje pro domácí použití

Sophos nabízí v současné době rovněž řadu bezplatných bezpečnostních nástrojů pro domácí použití, mezi nimi také nový XG firewall.

Sophos XG Firewall Home Edition je plnohodnotný nástroj pro domácí použití, který poskytuje kompletní zabezpečení sítě, webu, mailu a webových aplikací s funkcí VPN.

Sophos Home je odlehčená verze Sophos Cloud pro domácí použití, řešení je možné provozovat až na 10 zařízeních s cloudovou konzolí a podporou Windows a Mac OS X.

Sophos Mobile Security for Android je kvalitní řešení pro Android zařízení.

Více o kompletních bezplatných produktech naleznete zde:

„Díky Sophosu můžeme firmám všech velikostí, různých potřeb a požadavků nabídnout synchronizovanou ochranu koncových bodů a sítí před sofistikovanými hrozbami založenou právě na unikátní bezpečnostní technologii Heartbeat. Ta je dostupná v nových XG firewallech při propojení na cloudovou ochranu Sophos pro koncové stanice“, uvedl Aleš Nosek, obchodní ředitel společnosti COMGUARD, a dodává: „ Mezi jasné výhody nového Sophos XG firewallu patří reverzní proxy, ideální pro náhradu Microsoft TMG řešení, analýza rizik z pohledu uživatelů a aplikací a v neposlední řadě flexibilní možnosti nasazení. Firewally jsou dostupné v podobě hardwarové nebo virtuální appliance, softwarového řešení a navíc ve všech těchto variantách jsou dostupné veškeré funkcionality. Mezi přednosti virtuální appliance se řadí široká škála podpory hypervizorů, kam lze zahrnout VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V a KVM.“

Více informací o nových firewallech naleznete zde:


Společnost COMGUARD a.s. je nadnárodní společností zaměřenou na value-added distribuci produktů bezpečnosti ICT a aktivních síťových prvků. K jejím hlavním partnerům patří společnosti Intel Security (McAfee), Cyberoam, HID Global, Barracuda, Infoblox, Manage Engine, LogRhythm, Sophos, Trustwave, Secunia, SecurEnvoy, ObserveIT, Procera Networks, WatchGuard a další. Společnost působí na trzích střední a východní Evropy, zejména v České republice a na Slovensku. Poskytuje řešení a služby pro segment SMB, velké komerční společnosti a státní organizace. Spřízněná společnost COMGUARD ICT s.r.o. provozuje unikátní Kompetenční a Školicí centrum pro nová ICT bezpečnostní řešení, které pokrývá rostoucí a rychle se měnící bezpečnostní rizika, a to nejen v oblasti síťové bezpečnosti, ale i mobilních zařízení a ochrany dat. Centrum je prvním projektem v České republice, který je zaměřený na komplexnost problematiky bezpečnosti ICT. Další informace: http://www.comguard.cz/, http://www.cgict.cz/.