Technologie zlepšují rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem žen

Nejnovější vydání studie Ericsson Mobility Report se tentokrát zaměřilo na používání komunikačních služeb a aplikací v Evropě a přišlo se zjištěním, že muži jsou většími inovátory, než jejich křehké protějšky. Milují novinky a mnohem rychleji než ženy stahují a zkouší nové aplikace. Jakmile se však novinka více rozšíří, rozdíl mezi pohlavími se stírá a ženy i muži aplikaci či službu využívají stejným způsobem. (TZ)

Způsob využívání komunikačních aplikací také úzce souvisí s věkem uživatelů. Mladí lidé obecně zkouší a přijímají novinky dříve. Celkem 60 % uživatelů pod 25 let denně komunikuje na sociálních sítích, ke kterým přistupuje ze svého smartphonu. Ve věkové skupině 25 – 49 let pak toto číslo klesá na 45 % a u uživatelů 50+ už je to pouze 20 %. Uživatelé pod 25 let raději využívají textovou komunikaci, zatímco starší raději volají.

Komunikační služby a aplikace umožňují lidem zůstat neustále ve spojení, zajišťují flexibilitu a efektivitu. Průzkum uvádí, že z používání komunikačních aplikací stále více profitují zaměstnané ženy. Až 38 % pracujících žen v Evropě věří, že technologie jsou důležité a mají pozitivní vliv na rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Evropské manažerky pak využívají home office až 1,5 krát více než jejich mužské protějšky. I přes tento fakt se většina z nich shoduje na tom, že chtějí oddělit pracovní a osobní život.

Na vzestupu jsou také cloudové služby a celkem 10 % žen využívá při práci na dálku podnikové aplikace. Zajímavé je, že zaměstnané ženy v Evropě vidí větší užitek ve využívání technologií v osobním životě než při práci. Celkem 40 % jich využívá online úložiště pro osobní účely, zatímco pro práci pouze 20 %.

Dokument Ericsson Mobility Report Europe naleznete ZDE.

PRO MÉDIA

Grafické podklady jsou ke stažení na následujícím odkazu:

http://bit.ly/1XYw4j3

O SPOLEČNOSTI ERICSSON

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů. Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2014 činily tržby naší společnosti 228,0 miliardy švédských korun. Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

https://www.facebook.com/ericssonceskarepublika

www.youtube.com/user/ericsson