Skvělá hudba bude vždy s vámi: nové bezdrátové reproduktory od Sony

Rozšiřte svoje možnosti poslechu hudby o High-Resolution Audio, Multi-room, portabilitu a další funkce (TZ)

 

  • Bezdrátové reproduktory SRS-ZR7 a SRS-ZR5 s technologií High-Resolution Audio (ZR7), SongPal Link a snadným přístupem k široké nabídce streamované hudby online
  • Vodotěsné a přenosné bezdrátové reproduktory SRS-XB3 and SRS-XB2 s EXTRA BASS
  • h.ear go – nejmenší přenosný bezdrátový reproduktor s podporou High-Resolution Audio na světě

V každé místnosti u vás doma nebo kdekoliv jinde – vaše oblíbená hudba vás může díky bezdrátovým reproduktorům Sony provázet všude.

Nejnovější přírůstky nabízejí ještě více možností, jak si vychutnat vzrušující čistotu High-Resolution Audio. Díky tomu si můžete užít hudbu téměř tak, jak zamýšlel její autor. I když jsou vaše skladby zkomprimované do formátu MP3, technologie DSEE HXTM od Sony umí ‚vylepšit‘ jejich původní samplovací frekvenci a bitovou hloubku. Odměnou vám bude vyšší věrnost a širší dynamický rozsah, který vaši hudbu přiblíží kvalitě High-Resolution Audio.

Přiložte svůj Walkman®, smartphone nebo tablet s podporou NFC k těmto kompaktním a inovativním reproduktorům a začněte streamovat úžasně čistý digitální zvuk.

Určitě jste ještě nezažili tak uspokojivý dojem ze zvuku: ve srovnání s Bluetooth® přenáší technologie LDAC třikrát větší objem dat a výsledný zvuk je čistý, vykreslený do toho nejmenšího detailu a přehrává se plynule a bez prodlevy. SongPal Link vám v novém režimu Multi-Room umožní propojit kompatibilní reproduktory a sound bary Sony a ovládat je z mobilního telefonu – užívejte si hudbu po svém!

Bezdrátové reproduktory SRS-ZR7 a SRS-ZR5

SRS-ZR7 vám přináší čistý zvuk v rozlišení High-Resolution Audio v elegantním designovém balení. Oba modely, SRS-ZR7 i SRS-ZR5, disponují novou konstrukcí plnorozsahových měničů, které jsou zárukou plynulé a prodloužené frekvenční odezvy, zatímco dva subwoofery a pasivní zářič nabídnou hluboké a rezonantní basy.

Model SRS-ZR7 má navíc i celou řadu zajímavých možností poslechu hudby – například propojení jedním dotekem s kompatibilními zařízeními (NFC) nebo streamování hudby přes Wi-Fi z vašeho domácího mediálního serveru. Dále například odesílání hudby z mobilního zařízení do reproduktorů pomocí funkce Cast a poslech online rozhlasové stanice a podcastů z mobilního zařízení díky službě Google Cast™. Nebo objevování vzrušujícího světa online hudby, který nabízí služba Spotify Connect, a možnost využívat váš mobilní telefon s aplikací Spotify jako dálkové ovládání.

Nové minimalistické rozhraní, které se snadno ovládá, a nejnovější verze aplikace Sony SongPal (pro iOS/Android) výrazně usnadňuje konfiguraci sestavy s více reproduktory pro ještě zajímavější možnosti poslechu hudby.

Režim Multi-Room umožňuje vaší rodině a hostům těšit se z křišťálově čistého zvuku streamovaného přes Wi-Fi do každé místnosti, kde se nachází bezdrátový reproduktor. Technologie Wireless Surround usnadní přidání levého/pravého zadního kanálu pro ještě lepší zvuk vašeho televizoru či  sound bar sestavy. Postavte si dva bezdrátové reproduktory do zadní části místnosti a užívejte si nádherně prostorového zvuku svých oblíbených filmů, televizních pořadů a videoher. Funkce Wireless Stereo propojí dva samostatné reproduktory do jedné dvoukanálové sestavy s impozantním zvukem.

Podporu Wireless Stereo / Wireless Surround nabídne aplikace SongPal v aktualizované verzi, která vyjde v červnu 2016.

Vodotěsné přenosné bezdrátové reproduktory SRS-XB3 a SRS-XB2

Tyto reproduktory mají i přes své kompaktní rozměry zvuk, který rozhodně nepřeslechnete – je hlasitý a výrazný. Reproduktory SRS-XB3 a SRS-XB2 byly vyvinuty pro poslech hudby mimo domov, takže disponují obrovskou kapacitou baterie (až 24 hodin u modelu XB3; až 12 hodin u modelu XB2). Můžete tedy poslouchat déle bez nutnosti každou chvíli hledat zásuvku. Reproduktory splňují normu vodotěsnosti IPX5, takže zajistí hudební kulisu vašemu večírku takřka kdekoliv, třeba i v kuchyni nebo pod širým nebem.

Nová konstrukce plnoformátového reproduktoru s pasivními zářiči je doplněna unikátní technologií zpracování signálu DSP od Sony; díky této kombinaci je zvuk ještě mohutnější. Výsledkem je nová technologie EXTRA BASS, která se zaměřuje na věrnou reprodukci frekvenčních pásem typických pro moderní taneční hudbu a styl EDM. Ať jsou vaše žánrové preference jakékoliv, určitě budete příjemně překvapeni přesnými, hutnými basy, které byste od tak malého reproduktoru opravdu nečekali.

V horizontální poloze naplní reproduktor XB3 místnost čistým a hlasitým stereo zvukem. Pokud nemáte prostoru nazbyt, postavte reproduktor vertikálně – zvuk bude stále výrazný a rovnoměrně rozložený.

Chcete ještě silnější zvuk? Praktická funkce Speaker Add vám umožní připojit bezdrátově druhou reproduktorovou jednotku XB3/XB2, takže budete mít okamžitě k dispozici dvojnásobný výkon a výběr mezi režimy Double a Stereo.

Další ‚vychytávkou‘ je, že XB3 nabije váš připojený smartphone – a to se hodí, když jste na zahradě nebo někde, kde široko daleko není zásuvka.

Přenosný bezdrátový Hi-Res reproduktor h.ear go

Těšte se ze skvělého zvuku doma i na cestách s h.ear go, nejmenším přenosným bezdrátovým reproduktorem, který podporuje High-Resolution Audio.

I přes své kompaktní rozměry, má stylový reproduktor h.ear go impozantní a hutné basy a také průrazný zvuk, který je však i neuvěřitelně detailně vykreslený díky High-Resolution Audio. Zabudovaná Wi-Fi konektivita nabízí snadný přístup k oblíbeným hudebním aplikacím Google CastTM a Spotify Connect. Kompatibilita s režimem Multi-Room otevírá nové a vzrušující možnosti poslechu hudby s pomocí aplikace Sony SongPal. Můžete také například propojit dva stejné reproduktory a vytvořit stereo sestavu, nebo připojit h.ear go jako další reproduktor ke svému domácímu kinu a užívat si ještě prostorovějšího zvuku. S dvanácti hodinami poslechu na jedno nabití už nemusíte končit se zábavou dříve, než odejde poslední host.

Tisková zpráva produktové řady h.ear:

Nové modely SRS-XB3, SRS-XB2 a h.ear go bezdrátový reproduktor půjdou do evropského prodeje v dubnu 2016 za cenu přibližně 170 € (SRS-XB3), 120 € (SRS-XB2) a 250 € (h.ear go). SRS-ZR7 a SRS-ZR5 budou v Evropě dostupné od června 2016 za cenu přibližně 350 € (SRS-ZR7) a 230 € (SRS-ZR5).

Kompletní specifikace produktů naleznete pod těmito odkazy: SRS-ZR7, SRS-ZR5, SRS-XB3, SRS-XB2, h.ear go.

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro spotřebitele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici globálního lídra na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce končícím 31. března 2015 společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net