Společnost Sony představila na veletrhu CES 2016 své nejnovější produkty

Tokio, Japonsko – Společnost Sony Corporation představí na veletrhu International Consumer Electronics Show (CES) 2016, který se koná od středy 6. ledna v Las Vegas ve státě Nevada, své nové produkty pro rok 2016. (TZ)

Na tiskové konferenci Sony, která se konala v úterý 5. ledna (místního času), Kazuo Hirai, předseda představenstva a generální ředitel Sony Corporation, uvedl: „Od našich rozhodnutí, která jsou vedena snahou odlišit se a být jedineční, přes naši zvídavost, která pohání naši vášeň pouštět se do výzev, až po naše odhodlání pomáhat lidem realizovat jejich kreativní potenciál, je jasné, že naše nabídka stojí na filozofických a strategických pilířích, díky nimž můžeme pokračovat v budování silnější, lepší a ziskovější společnosti. Filozofie kando zůstane hlavním zaměřením a cílem našeho podnikání.“

Následně se slova ujal Michael Fasulo, předseda představenstva a provozní ředitel společnosti Sony Electronics (SEL), a představil produkty napříč různými segmenty, které bude Sony uvádět na trh během roku 2016. U 4K televizorů Sony BRAVIA® byl velký důraz kladen na kvalitu obrazu a design. Televizory přinášejí vizuální zážitky nové generace přímo do vašeho obývacího pokoje. Stále se rozrůstající portfolio audio produktů Sony nabízí různé možnosti poslechu hudby, z nichž si vybere každý dle svých osobních preferencí – od High-Resolution Audio („Hi-Res“) až pro zařízení s výraznými basy. Digitální fotoaparáty a videokamery vám pomohou zachytit prchavé okamžiky v přírodě a uchovat si vzpomínky na nejdůležitější chvíle vašeho života v úžasném a realistickém detailu. A produkty řady Life Space UX se začlení do vašeho životního prostoru a představí vám nový standard zábavy. Společnost Sony bude uvádět tyto nové produkty ve výše zmíněných kategoriích na trh během roku.

Videozáznam z tiskové konference lze shlédnout zde: www.Sony.com/CES

Hlavní představené produkty a prototypy

4K BRAVIA

Cílem společnosti Sony je nabízet ještě realističtější a více pohlcující obraz díky kombinaci špičkové ostrosti a detailů, tak charakteristických pro 4K technologie Sony, a HDR (High Dynamic Range), což je technologie, která se v poslední době těší velké pozornosti. HDR významně rozšiřuje rozsah vykreslení obrazu díky vyššímu jasu, kontrastu a živějším barvám. Od letošního roku ponesou televizory Sony BRAVIA, které využívají plného potenciálu 4K obsahu v HDR, nové logo „4K HDR“, aby spotřebitel jasně poznal, že s nákupem některého z těchto modelů televizorů získá mimořádně kvalitní a emocionální obraz.

Nová řada 4K LCD BRAVIA XD93 je vybavena novou technologií podsvícení Sony Slim Backlight Drive™, která dává nové možnosti kvalitě obrazu díky tomu, že je schopná vytěžit maximum kvality z 4K HDR obsahu. Díky unikátnímu podsvícení obrazovky televizorů řady XD93, jež má strukturu mřížky (grid-array), lze dosáhnout výsledků, které byly dříve možné pouze ve spojení s plnohodnotným zadním podsvícením (full-array direct LED). Podsvícení Slim Backlight Drive v kombinaci s technologií řízení lokálního podsvícení Sony X-tended Dynamic Range™ PRO, která zvyšuje kontrast, a zobrazovacím panelem TRILUMINOS™ Display se širokým barevným gamutem (škálou barev), nabízí jasnější světlé barvy, hlubší černou a zářivější výrazné barvy. Tato trojkombinace technologií umí získat maximum ze 4K HDR obsahu, a to i při velmi tenkém profilu televizoru. Při pověšení na zdi vytvářejí mimořádně tenké televizory BRAVIA řady XD93 dojem, že se zdí splývají. Tato řada také přináší nové intuitivní ovládání díky přehlednému menu a nabídkám a hlasovému vyhledávání, takže od nepřeberného množství obsahu vás dělí jen jedno kliknutí či hlasový dotaz.

V rámci veletrhu bude Sony také prezentovat Backlight Master Drive, jednu ze svých technologií nové generace. Ta přidává ještě více jasu i kontrastu, takže umí ještě lépe využít potenciál 4K a HDR. Technologie Backlight Master Drive bude předvedena na prototypu televizoru s úhlopříčkou obrazovky 85″, který dosahuje mimořádného jasu a možností úpravy lokálního podsvícení díky hustě osazeným zadním podsvětlovacím LED. V kombinaci s technologií X-tended Dynamic Range PRO dosahuje Backlight Master Drive nekompromisního dynamického rozsahu a realističnosti obrazu, stejně tak jako větší hloubky černé barvy, oslnivých světlých odstínů s ultra vysokým jasem 4000 nit. Obraz je ve výsledku přesvědčivý a naprosto realistický – jako by se vše odehrávalo před vašima očima.

Společnost Sony na tiskové konferenci také představila novou aplikaci ULTRA z dílny studia Sony Pictures Home Entertainment, která bude dostupná v průběhu roku ve Spojených státech. V aplikaci ULTRA můžete nakupovat a streamovat filmy a televizní pořady v HDR; vybírat můžete z katalogu Sony Pictures – těch nejlepších nových i časem prověřených digitalizovaných titulů ve 4K kvalitě – a sledovat je přímo na vašem televizoru BRAVIA.

Audio

Řada h.earTM, která nejenže nabízí mimořádně čistý zvuk v kvalitě High-Resolution Audio („Hi-Res“), ale také nezaměnitelně stylový vzhled ve výrazných barevných odstínech, se rozšíří o tři nové přírůstky. „h.ear go“ je přenosný bezdrátový reproduktor, který si lze vzít snadno kamkoliv s sebou. „h.ear on Wireless NC“ a „h.ear in Wireless“ jsou bezdrátová sluchátka, která doplňují dřívější modely. Díky novým modelům nabízí řada h.ear ještě více mobility – v rámci vašeho domova, ale i mimo něj – než kdykoliv dříve, při vynikající kvalitě Hi-Res zvuku a ve stejném originálně stylovém barevném provedení; můžete si vybrat dle svého osobního vkusu.

Kromě nabídky Hi-Res produktů Sony také rozšiřuje oblíbenou řadu produktů EXTRA BASS (XB), která se vyznačuje silným a rezonujícím zvukem. Na trh se chystají sluchátka MDR-XB650BT, bezdrátové reproduktory SRS-XB3 a SRS-XB2 a vysoce výkonný audio systém GTK-XB7. Tyto nové EXTRA BASS produkty dokážou navodit atmosféru klubu nebo hudebního festivalu – dunivé basy vás obklopí.

Některé audio produkty od Sony budou také vybaveny novou funkcí Wireless Surround, díky níž si doma snadno sestavíte špičkové domácí kino tak, že bezdrátově propojíte*1 Sony Sound Bar a bezdrátové reproduktory*2.

Produktová řada h.ear i EXTRA BASS ve vás vyvolá pocit, že jste „uprostřed dění“ – co možná nejvěrněji, včetně dechu zpěváka na pozadí živého koncertu. Společnost Sony bude tyto produktové řady i nadále rozšiřovat, aby vyšla vstříc potřebám milovníků hudby na celém světě, jejichž nároky na poslech a hudební vkus jsou stále rozmanitější.

*1: Modely kompatibilní s Wireless Surround: domácí kina HT-NT5, HT-CT790 a HT-XT2; AV přijímač STR-DN1070; bezdrátové reproduktory h.ear go, SRS-ZR7 a SRS- ZR5.

*2: Aktualizace software je plánována na léto 2016.

Videokamery

Nová videokamera 4K Handycam® FDR-AX53 je vybavena novým objektivem ZEISS® s dvacetinásobným optickým zoomem a vysoce citlivým obrazovým snímačem s pixely, které jsou zhruba 1,6 krát větší než u současného modelu *1. FDR-AX53 je také vybavena technologií Balanced Optical SteadyShot™, která potlačuje rozmazání vlivem pohybu při všech snímacích režimech – od širokoúhlého záznamu, přes detailní záběry až po velké přiblížení z dálky – a je zárukou ostrého obrazu ve vysokém rozlišení 4K. Videokamera disponuje rovněž  novým systémem rychlého automatického ostření Fast Intelligent AF a inovovaným umístěním mikrofonů, které věrně zaznamenávají zvuk ve špičkové stereo kvalitě. Model FDR-AX53 představuje v každém směru – od čistého obrazu po špičkový zvuk – významný krok dopředu.

Nová videokamera HDR-CX675 HD Handycam disponuje pokročilou optickou stabilizací Balanced Optical SteadyShot s režimem Intelligent Active Mode a stabilizací obrazu v pěti osách, která efektivně potlačuje chvění a pohyby kamery i při natáčení za běhu. Rychlé ostření Fast Intelligent AF najdete i u HDR-CX675 a jeho lehčí a menší verze HDR-CX455 ; HDR-CX455 má navíc také 5.2-kanálový mikrofon – natočíte tak ostřejší záběry a navíc s lepším zvukem.

Modelová řada videokamer Sony Action Cam s technologií SteadyShot se rozšíří o nový model HDR-AS50R s dálkovým ovládáním Live-View Remote; ovladač, připomínající hodinky, má inovované intuitivní menu a umožňuje plně ovládat videokameru Action Cam na dálku, včetně zapnutí a vypnutí. Mezi další nové funkce patří 4K časosběrné snímání *2 a schopnost natáčení pod vodou v hloubce až 60 metrů v kombinaci s podvodním krytem, který se dodává s videokamerou. Nová videokamera Action Cam je zárukou kvalitních záběrů při sportu a volnočasových aktivitách – díky ní si uchováte ještě více vzpomínek.

*1: FDR-AX33.

*2: Vzniká spojením fotografií chronologicky nasnímaných časosběrnou metodou v pevně daném intervalu ve speciálním programu, například Action Cam Movie Creator ver. 5.1 nebo novější (od ledna 2016).

Life Space UX

Produkty, zapadající do konceptu Sony Life Space UX, si kladou za cíl nabídnout něco zcela nového a od základů změnit způsob, jak žijeme v prostoru a prožíváme zábavu. V Japonsku je již v prodeji LED Bulb Speaker – reproduktor, který umístíte do objímky na žárovku a užíváte si bezdrátového poslechu hudby kdekoliv v rámci svého domova. Reproduktor LED Bulb Speaker bude uveden na trh ve Spojených státech zhruba do září 2016. Sony uvede 10cm přenosný projektor Portable Ultra Short Throw Projector, který má tvar kostky a schopnost projekce z velmi krátké vzdálenosti; nechybí mu ani zabudované reproduktory a baterie. Přes své kompaktní rozměry umí projektor promítnout na zeď, stůl či jiný vhodný povrch obraz o úhlopříčce 22 – 80 palců. V nabídce Sony se objeví i reproduktor Glass Sound Speaker, který naplní každé zákoutí místnosti křišťálově čistým zvukem. Má podobu elegantně se rozšiřujícího skleněného válce, který obklopuje LED zdroj. Kromě zvuku zaplavuje tento reproduktor místnost i teplým světlem a je skvělým doplňkem každého interiéru. Projektor Portable Ultra Short Throw Projector a reproduktor Glass Sound Speaker budou uvedeny do prodeje v Japonsku na jaře a ve Spojených státech v průběhu léta 2016.

V expozici Sony je na veletrhu k vidění celá řada nových a inovovaných produktů z různých kategorií. Uvidíte využití snímacích technologií pro sportovně-aktivní zábavu (Smart B-Trainer™ a Smart Tennis Sensor) a krásu (systém pro analýzu pleti BeautyExplorer™), stejně jako novátorské počiny od start-upů, kterým Sony pomáhá v rozjezdu ve svém novém „startupovém inkubátoru“ Seed Acceleration Program.