Společnost TP Vision odhalila na veletrhu CES zajímavá partnerství v oblasti streamování videí a hraní her i plány na rok 2016

Las Vegas, 6. ledna 2016 – TP Vision, společnost vyrábějící televize Philips, oznámila na technologickém veletrhu CES celou řadu nových zajímavých partnerství z oblasti hraní her a streamování obsahu. Pro uživatele televizí se systémem Philips Smart TV nebo Android TV to znamená větší výběr her a videí díky nově vzniklé spolupráci se společnostmi Amazon, Gamefly, TransGaming, Chillingo nebo Gameloft. (TZ)

  • Vybrané televizory Philips budou od prvního čtvrtletí 2016 podporovat službu Amazon Instant Video nabízející streamovaný videobsah ve Full HD a 4K rozlišení
  • Platforma Philips Android TV nabídne možnost vychutnat si herní tituly cloudové služby Gamefly v kvalitě srovnatelné s herními konzolemi
  • Platforma Philips Smart TV bude nově podporovat hraní her dostupných v rámci předplatného TransGaming Gametree TV Gold
  • TP Vision dále nastínila plány v segmentu televizorů pro první polovinu roku 2016

TP Vision také nastínila hlavní směry vývoje nových produktových řad pro první polovinu letošního roku. Všechny modelové novinky televizorů Philips budou slavnostně představeny během února v Bruselu.

Více streamovaného videa

S uvedením prvních letošních televizorů Philips během prvního čtvrtletí 2016 dojde k rozšíření platformy Android TV o podporu služby Amazon Instant Video, která nabízí nové rozšířené možnosti sledování streamovaného videoobsahu.

Nová služba umožňuje streamovat Full HD videa na všechny televizory Philips s operačním systémem Android. U vybraných 4K modelů bude navíc zajištěna i podpora obsahu v rozlišení 4K UHD.

Široký a pestrý výběr her

Díky televizím Philips s operačním systémem Android si mohou uživatelé kdykoli vychutnat plynulé hraní her bez nutnosti využívat samostatnou herní konzoli. Součástí těchto televizorů jsou totiž výkonné čipové sady s několika jádry a široký výběr her v obchodě Google Play i v aplikační galerii Philips.

Systém je přitom velmi flexibilní a hry je možné ovládat pomocí dálkového ovladače televizoru nebo až čtyřech herních ovladačů připojených k televizi prostřednictvím Bluetooth.

V prvním čtvrtletí letošního roku se díky novým partnerstvím s herními společnostmi rozšíří nabídka her o některé nejpopulárnější tituly, a uživatelé televizorů modelových řad 2014, 2015 i 2016 s operačním systémem Android TV si tak budou moci zahrát na televizi například hry jako Grid racing, Batman Lego, MotoGP a Dirt (studio Gamefly); Asphalt 8: Airborne a GT Racing 2 (studio Gameloft) nebo Feed me Oil 2 (studio Chillingo). Výčet titulů není konečný a bude se i nadále rozrůstat.

Platforma Philips Smart TV navíc zpřístupní novou službu Gametree TV Gold společnosti TransGaming. Díky tomu bude možné si zahrát velmi oblíbené tradiční tituly, jako jsou například Rummikub, Tetris nebo World Poker Tour.

Jedinečný herní zážitek s technologií Ambilight

Televizory Philips s technologií Ambilight uživatelům zprostředkovávají jedinečný a naprosto pohlcující zážitek z hraní her. Speciální dynamický herní režim umožňuje osvětlovat zeď za televizorem barvami, které přesně odpovídají dění na obrazovce a rozšiřují tak opticky obraz. Nejnovější vylepšení této technologie představuje projekční systém modelu AmbiLux, který za použití 9 mikroprojektorů promítá na zeď za televizorem obraz v mimořádně čistých a živých barvách s nejvyšším možným kontrastem.

Jaké budou televizory Philips pro rok 2016?

Společnost TP Vision potvrzuje, že do poloviny ledna zpřístupní široké veřejnosti své dosud pouze omezeně dostupné špičkové modely 8601 s odnímatelným zvukovým systémem a 8901 AmbiLux s novým Ambilightem.

V prvním čtvrtletí 2016 uvede společnost TP Vision nové modelové série 6000 UHD a 7000 UHD, které se budou moci pochlubit nadčasovým designem, kvalitním zpracováváním, novými špičkovými panely, operačním systém Android TV s rozšířenou úložnou kapacitou i třístranným systémem Ambilight. Projekční technologie Ambilight tak bude součástí všech modelů řady 7000 i většiny televizorů řady 6000.

Díky vysoce výkonným výstupům i jedinečné technologii dvou a tříprstencových reproduktorů nabídnou televizory modelových řad 6000 a 7000 také prvotřídní zvuk. Řada 7000 bude navíc novou základní úrovní nabízející dostatečný výkon pro využití technologie vysokého dynamického rozsahu HDR.

Televizory modelové řady 5000 s rozlišením Full HD se dočkají vylepšení kvality obrazu i zvuku, ale také vyššího výkonu operačního systému Android TV. A vůbec poprvé budou zástupci této modelové řady k dispozici v provedení s tenkými hliníkovými rámečky a stojany. Společnost TP Vision navíc v prvním čtvrtletí 2016 rozšíří řadu 5000 o nový multifunkční model 5211 spojující to nejlepší z monitoru, televize a vysoce kvalitního reproduktoru do jednoho produktu, který je ideální do obývacího pokoje, kuchyně i ložnice.

Během prvního čtvrtletí 2016 budou k dispozici i nové Full HD modely řady 4000 s rozmanitým výběrem úhlopříček.

O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je silným hráčem zaměřeným na oblast vizuální digitální zábavy. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, v Brazílii, Argentině, Uruguayi, Paraguayi a vybraných státech Asie a Tichomoří. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné, s důrazem na sofistikovanost, např. nové materiály a tenký design. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášely jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision sídlící v holandském Amsterdamu je exkluzivním držitelem licence značky Philips TV ve všech zmíněných státech. Společnost je ze 100 % vlastněná TPV, světovým lídrem ve výrobě monitorů a LCD se sídlem v Číně. Společnost TPV Group dlouhodobě posiluje svou pozici na světovém trhu díky využití dlouholetých zkušeností s vývojem, produkcí a logistickou efektivitou. TP Vision zaměstnává okolo 2 000 lidí na několika místech po celém světě.

###

Obsah tiskové zprávy odpovídá skutečnosti v době publikování, která se může s časem měnit. Všechny zmíněné ochranné známky jsou majetkem svých vlastníků. Google, Android a ostatní ochranné známky jsou majetkem Google Inc.

Pro další materiály, fotografie a videa prosím navštivte http://www.tpvision.com/press-room.html.

Sledujte nás také na sociálních sítích:
Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate
Instagram: https://instagram.com/philipstvs