Aplikaci Jízdní řády iDNES.cz má v mobilu už přes milion aktivních uživatelů

Jízdní řády www.IDOS.cz  jsou momentálně jednou z nejrozšířenějších českých aplikací na našem trhu. Aktivně ji užívá více než jeden milion lidí na chytrých zařízeních s operačním systémem Android a dalších 250 tisíc na zařízeních  iPhone. (TZ)

Minimálně jednou za týden spustí aplikaci Jízdní řády 360 tisíc lidí. Mobilní verzi webu jízdních řádů použilo v prosinci 2015 celkem 650 tisíc reálných uživatelů. Aplikace společně s mobilní verzí odbaví až 600 tisíc jednotlivých požadavků na vyhledání spojení denně. S novými mobilními uživateli číslo stále roste.

„Máme opravdu radost a nárůst počtu aktivních uživatelů vnímáme jako projev důvěry našich uživatelů, kteří aplikaci Jízdní řády považují za užitečný nástroj pro každodenní použití. I proto její prostředí a funkce nadále upravujeme s ohledem na co nejideálnější propojení informační hodnoty a uživatelského komfortu. V nejbližší době chystáme opět sadu změn, které vycházejí nejen z uživatelských reakcí,“ říká Jan Malý, projektový manažer iDNES.cz, který má mobilní aplikace na starosti.

Jízdní řády prošly poslední aktualizací loni, i letos se v aplikaci chystají novinky.

„Jsme samozřejmě potěšeni počtem spokojených uživatelů, kteří aplikaci Jízdní řády IDOS využívají. Zároveň je to pro nás závazek a impuls pokračovat v jejím intenzivním rozvoji. V současnosti tak již pracujeme na dalších funkcích, jako je nákup jízdenek přímo v aplikaci, přihlášení přes účet Facebook / Google / IDOS, umožnění vyhledávání z mé polohy, turisty a cizinci velmi žádané anglické verzi aplikace a několika dalších vychytávkách,“ říká Tomáš Chlebničan, jednatel společnosti CHAPS, která má na starosti vývoj aplikace.

Kompletní celostátní internetové jízdní řády www.IDOS.cz provozuje na iDNES.cz a inzertně zastupuje MAFRA, a. s. Aplikaci vyvíjí a technologie dodává CHAPS, spol. s r. o.