ADATA uvádí microSDHC/SDXC UHS-I U3 karty XPG a Premier Pro

Taipei, Thajsko – 03. únor 2016 – Společnost ADATA® Technology, přední výrobce vysoce výkonných modulů RAM a výrobků na bázi NAND Flash, dnes uvádí nové paměťové karty XPG a Premier Pro microSDHC/SDXC UHS-I U3 o kapacitách od 16 GB do 64 GB. Pro sérii XPG je charakteristický vysoký výkon a jinak tomu není ani u nové paměťové karty. S rychlostí až 95 MB/s pro čtení a 90 MB/s pro zápis, se jeví jako ideální řešení zejména pro objemné video soubory ve vysokém Ultra HD rozlišení 4K. Model Premier Pro byl speciálně vyvinut pro použití v náročném prostředí např. pro dash rekordéry nebo v akční kamery. Paměťové karty využívají vysoce kvalitní MLC Flash čipy a splňují náročné požadavky na odolnost vůči vodě, nárazům, nebo rentgenovým paprskům. (TZ)

Nejnovější specifikace microSD

Nové modely mají výkon UHS-I U3, což je v současné době nejvyšší definice standardu SD Card Association, nebo SDA. Model XPG microSDHC/SDXC UHS-I U3 dosahuje rychlosti čtení až 95MB za sekundu a data zapisuje rychlostí až 90MB za sekundu, což představuje značné zvýšení rychlostí oproti předešlé generaci.

Ideální pro přechod na Ultra HD 4K

Série XPG od ADATA se etablovala jako produktová rodina s extrémním výkonem pamětí a SSD pro stolní počítače a notebooky. Nyní se rozšiřuje i do segmentu SD karet. Díky novému produktu UHS-I U3 si nyní mohou i uživatelé smartphonů nebo tabletů užívat krásu a vytvářet Ultra HD 4K. Vyšší rozlišení videí ale znamená i větší soubory a vyšší nároky na výkon microSD, které se musí poprat s přenosem objemnějších dat. Na 64GB kartu nyní můžete nahrát až hodinu Ultra HD 4K videa a více než 10.000 obrázků zachycených kamerou smartphonu v rozlišení 12-20MPx.

Stvořeny pro dynamické záznamy na cestách

Karty Premier Pro microSDHC/SDXC UHS-I U3 byly navrženy pro použití při vysoké rychlosti pohybu v zařízeních jako jsou např. dash rekordéry v autech (tzv. “černé skříňky” – např. nedávno uveden ADATA RC 300), nebo pro různé akční kamery. V rozlišení Full HD 1080p, můžete na 64GB kartu uložit až 560 minut videa, což je dostatek času i na záznam delší cesty autem nebo pro široké spektrum adrenalinových aktivit od lyžování, přes vodní sporty až po parašutismus a paragliding.

Multi dimensionální spolehlivost

Inženýři ADATA vytvořili paměťové karty, které jsou určeny pro rozmanité prostředí a vydrží i v extrémních podmínkách. Tyto výrobky mají ochranné krytí třídy IPX7, což znamená vodotěsnost v hloubce 1 metr po dobu minimálně 30 minut. Jsou zkonstruovány tak, aby odolávaly tlaku, otřesům, vodě, ohýbání, nebo kroucení. Jelikož jde o výrobky určené pro cestování, jsou také odolné vůči rentgenovým paprskům a zařízením, které se používají na kontrolu bezpečnosti např. na letištích nebo v muzeích. Karty jsou testovány pro použití v širokém rozsahu teplot od -25 až do 85 stupňů Celsia. Každá XPG a Premier Pro microSDHC/SDXC UHS-I U3 karta ADATA má vysoce kvalitní MLC Flash paměti pro delší životnost a technologie pro opravu chyb zlepšující integritu dat.

O společnosti ADATA

Společnost ADATA Technology, jeden z největších světových výrobců modulů SDRAM a USB flash disků na světě, poskytuje ucelené řešení v oblasti pamětí, které obsahují paměťové karty, pevné paměťová úložiště SSD (solid state drive) a přenosné pevné disky. V portfoliu ADATA jsou také produkty navrženy pro lepší využití mobilních zařízení a společnost je také významným poskytovatelem pokročilých LED osvětlení. Na svém kontě má ADATA významné mezinárodní ocenění, jako jsou německé ceny iF Design, red dot, cena veletrhu CES za nejlepší inovaci (CES Best of Innovations Award), japonské ocenění Good Design, dále cena Best Choice of Computex a tchajwanská cena Excellence Gold Award . Motto společnosti “Láska, život, sny” plně vyjadřuje podstatu značky ADATA a roli, jakou inovativní paměťové produkty hrají v usilování lidí o univerzální ceněné ideály. Podrobnější informace můžete získat na adrese www.adata.com.