Už žádná nepokrytá místa: D-Link uvádí dva nové Wi-Fi extendery

Praha 16. 2. 2016 – D-Link, přední výrobce řešení pro počítačové sítě, automatizaci domácnosti a kamerový dohled, přidal do svého portfolia Wi-Fi extenderů dvě nová zařízení. Wi-Fi extendery DAP-1620 a DAP-1330 jsou mimořádně flexibilní repeatery (opakovače), které vypadají jako napájecí adaptér. (TZ)

D-Link_DAP-1330 (5)

 

Dají se využít pro okamžité zvýšení dosahu existující bezdrátové sítě nebo pro přidání Wi-Fi přístupového bodu do existující kabelové LAN. Tyto dva nové kompaktní produkty se ideálně hodí pro domácnosti nebo malé kanceláře. Pro instalaci a okamžité použití je zapotřebí jen elektrická zásuvka. DAP-1620 podporuje normu 802.11ac a nabízí souběžný přenos dat v pásmu 5 GHz s rychlostí až 867 Mb/s a v pásmu 2,4 GHz s rychlostí až 300 Mb/s. DAP-1330 umí přenášet data v pásmu 2,4 GHz rychlostí až 300 Mb/s. Vestavěné LED indikátory síly signálu umožňují velmi snadno zjistit nejvhodnější místo pro instalaci extenderů.

Minimální námaha, maximální výkon

Pro nastavení extenderů není zapotřebí žádný počítač. Díky aplikaci QRS Mobile se DAP-1620 i DAP-1330 dají velmi snadno nainstalovat pomocí iPhonu, iPadu, iPodu touch nebo zařízení s Androidem. Kromě toho je možné použít tlačítko WPS – stisknutím tohoto tlačítka se extendery automaticky samy nakonfigurují pro komunikaci s existujícím Wi-Fi přístupovým bodem. Navíc můžete použít také vestavěného průvodce konfigurací a nakonfigurovat extendery přes webový prohlížeč z bezdrátově připojeného PC nebo mobilního zařízení.

Nové extendery jsou zpětně kompatibilní se všemi staršími Wi-Fi síťovými zařízeními.

DAP-1620 je navíc vybaven technologií Dual-band pro připojení koncových Wi-Fi zařízení podporujících přenos v pásmu 5 GHz, které bývá méně rušené jinými bezdrátovými přístroji v domácnosti. Lze tak dosáhnout mimořádně rychlého a spolehlivého Wi-Fi připojení. Pro zlepšení bezdrátového pokrytí bez ohledu na sílu signálu místní bezdrátové sítě mohou uživatelé připojit extendery přes jejich ethernetový LAN port také k existující kabelové síti a vytvořit tak další Wi-Fi přístupový bod.

Dostupnost a cena

Oba extendery jsou nyní dostupné v v České republice a na Slovensku. Doporučená maloobchodní cena pro DAP- 1620 je 1 499 Kč nebo 54,90 EUR a pro DAP- 1330  činí 799 Kč nebo 29,90 EUR.

D-Link DAP-1620 – Přehled hlavních parametrů

  • Dual-band repeater se špičkovou Wi-Fi AC (802.11ac) technologií a celkovou rychlostí přenosu až 1200 Mb/s (867 Mb/s v pásmu 5 GHz a 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz)
  • Zpětně kompatibilní s normami 802.11 n/g/b/a
  • 10/100/1000 Mb/s Gigabit Ethernet port
  • Dvě externí antény pro zvýšení dosahu
  • Pokročilé zabezpečovací funkce, například WPA/WPA2 šifrování
  • Wi-Fi Protected Setup (WPS)
  • LED indikátory síly signálu se 4 úrovněmi (špatná/vyhovující/dobrá/nejlepší)

D-Link DAP-1330 – Přehled hlavních parametrů

  • Wi-Fi N (802.11n) repeater s rychlostí přenosu až 300 Mb/s
  • Zpětně kompatibilní s normami 802.11 g/b
  • 10/100 WAN Ethernet port
  • Dvě externí antény pro zvýšení dosahu
  • Pokročilé zabezpečovací funkce, například WPA/WPA2 šifrování a Wi-Fi Protected Setup (WPS)
  • LED indikátory síly signálu se 4 úrovněmi (špatná/vyhovující/dobrá/nejlepší)

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových výrobců síťové infrastruktury, který již 30 let dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivně ovladatelné produkty pro firmy a domácnosti. D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí oceňovaná síťová a bezdrátová zařízení, úložiště dat a zabezpečovací řešení pro IP dohled. Řada mydlink™ Home obsahuje technologii pro automatizovanou domácnost, která umožňuje majitelům nemovitostí monitorovat, automatizovat a ovládat domácnost kdykoliv a kdekoliv i pomocí smartphonu nebo tabletu. D-Link nabízí své rozsáhlé produktové portfolio organizacím a spotřebitelům prostřednictvím své globální sítě obchodních partnerů a poskytovatelů služeb. D-Link si uvědomuje význam zpřístupňování, správy, zabezpečení a sdílení dat a digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií pro plně integrované prostředí digitálních domácností a počítačových sítí.

Pro více informací o společnosti D-Link navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.

D-Link a loga D-Link jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti D-Link Corporation nebo jejích poboček. Všechny ostatní zde zmíněné značky třetích stran mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Copyright © 2013. D-Link. Všechna práva vyhrazena.