Canon seznámí návštěvníky veletrhu FESPA 2016 s neomezenými možnostmi kreativního tisku

PRAHA, 24. února 2016 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, na veletrhu FESPA Digital 2016 představí příležitosti, které tisk přináší kreativním odvětvím. Veletrh se koná v Amsterdamu ve dnech 8. až 11. března 2016 a návštěvníci najdou stánek společnosti Canon v hale 1 (plochy F100 až F120). (TZ)

Součástí prezentace bude designové studio, ve kterém Canon návštěvníky provede celou tvůrčí cestou od prvních návrhů až po finální výtisky a konkrétně tak ukáže, jaké nápadité a umělecké možnosti velkoformátové portfolio značky Canon přináší. Návštěvníci veletrhu si jako první v Evropě mohou prohlédnout i dvě nové univerzální flatbed tiskárny – Océ Arizona 1280 XT a Océ Arizona 1280 GT.  Canon navíc během veletrhu představí novou modelovou sérii velkoformátových tiskáren, která nabídne převratnou technologii pokrývající dokumentové procesy od vstupů až po výstupy.

Canon návštěvníky veletrhu seznámí i s tím, jak pomocí experimentů v oblasti tiskových aplikací rozšířit portfolio služeb o nové vysoce ziskové produkty a posílit pozitivní dopady marketingové komunikace i s tím, jak pomocí experimentů vytvářet nové obchodní příležitosti. Navíc v rámci svých vystoupení vyzdvihnou zákazníci výhody komplexního partnerství se společností Canon. To zahrnuje strategické konzultace, školení a poradenství i trvalou podporu a firmám tak pomáhá s uplatňováním principů kreativního designu i s plánováním obchodního růstu.

Na veletrhu FESPA bude společnost Canon demonstrovat i svoji vedoucí pozici v oblasti 3D tisku. Zákazníci z kreativních odvětví, oblasti architektury a tiskových služeb uvidí, jak mohou velkoformátová a 3D tisková řešení být zdrojem lepší komunikace, nových nápadů a cestou k dosažení nových zdrojů příjmu. Pro technologii 3D tisku mají navíc zákazníci k dispozici i komplexní podporu, která staví na dosavadních rozsáhlých zkušenostech značky Canon.

Na stánku Canon budou k dispozici experti z různých kreativnívch odvětví, vzdělávání a výroby, kteří návštěvníkům vysvětlí, jak mohou silná partnerství a možnosti tisku podpořit strategická obchodní rozhodnutí i firemní růst. Mezi tyto specialisty patří:

  • Clive Booth –  fotograf, designér a filmař s bohatými zkušenostmi z široké škály fotografických žánrů – od módy až po portrétní fotografii
  • Dag Myrestrand – generální ředitel norské společnosti Bitmap, která poskytuje fotografické, filmařské i kreativní tiskové služby
  • Gary Dixon ze společnosti Lintec Graphic Films, mezinárodního výrobce pokročilých potisknutelných fólií značky Vitrographic. Tyto fólie neobsahují PVC a uplatnění nacházejí při speciálních vizuálních úpravách skla včetně produktů, které jsou určené pro firemní interiéry, architektonické návrhy a maloobchodní prostředí.
  • Jos Laugs z Umělecké akademie v Maastrichtu

Na stánku značky Canon bude volně k dispozici i tištěná podoba nejnovější analyticko-přehledové publikace společnosti Canon nazvaná Think Creative, díky které mohou návštěvníci veletrhu podrobně prozkoumat příležitosti související s kreativitou právě v oblasti tisku.

„Z pohledu tisku a jeho možností žijeme v jednom z nejvíce strhujících období,“ říká  ‎Mathew Faulkner, European Marketing Manager, Wide Format Printing Group ve společnosti Canon Europe. „Naším cílem je umožnit poskytovatelům tiskových služeb, aby byli kreativnější, ambicióznější i inovativnější jak ve způsobech své práce, tak i v produktech, které zákazníkům nabízejí. Právě poskytovatelům tiskových služeb chceme na letošním veletrhu FESPA ukázat, že tisk nepředstavuje pro kreativitu žádná omezení. Opak je pravdou, možnosti tisku na prakticky jakýkoli typ materiálů přináší těmto poskytovatelům nové příležitosti a podporuje jejich rozvoj i obchodní růst. Velmi se těšíme na to, až přivítáme návštěvníky veletrhu na našem stánku a pomůžeme jim s uchopením nových nápadů i příležitostí k růstu.“

– KONEC –

Poznámky pro redaktory:

Na stánku společnosti Canon budou k vidění následující produkty:

  • Océ Arizona 1280 XT
  • Océ Arizona 1280 GT
  • Océ ColorWave 910
  • Océ ColorWave 700
  • DreamLabo FS 5000

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.