Vzhůru do oblak: Cisco uvádí novinky pro cloudová řešení a převezme společnost CliQr Technologies

Cloudová řešení dnes kladou mimořádné nároky na rychlost, spolehlivost a bezpečnost a zároveň se musí vyrovnat s velkou rozmanitostí i rozdílnou úrovní technologií, které je využívají. Cisco proto přináší inovace ve třech oblastech: systémy HyperFlex pro hyperkonvergentní řešení, novou generaci přepínačů a software Nexus a nové řešení pro automatizaci Nexus Fabric Manager. Cisco zároveň oznámilo akvizici společnosti CliQr Technologies, která se orientuje na řízení cloudových řešení. (TZ)

Praha, 2. března 2016 – Společnost Cisco představuje inovace ve třech zásadních oblastech technologií pro datová centra: síťových prvcích, hyperkonvergované infrastruktuře a řízení hybridního cloudu, které umožňují implementace hybridních cloudů zaměřených na provoz aplikací. Společnost Cisco dále oznámila svůj záměr převzít společnost CliQr Technologies Inc. Její platforma CliQr CloudCenter zákazníkům poskytne komplexní avšak zjednodušené řízení a koordinaci soukromých, hybridních a veřejných cloudů.

Systémy Cisco HyperFlex

Cisco HyperFlex předčí první generaci hyperkonvergovaných řešení, která byla značně omezená z hlediska výkonu, flexibility a jednoduchosti provozu vyžadované v dnešním IT prostředí mikroslužeb, kontejnerů, nových aplikací a cloudů. Cisco tak rozšiřuje své portfolio řešení pro kompletní softwarově definovanou infrastrukturu zahrnující výpočetní zdroje (UCS), sítě (ACI a SDN) a nyní datová úložiště HyperFlex.

Systémy Cisco HyperfFlex, založené na technologii Cisco UCS, představují novou generaci hyperkonvergované infrastruktury a jsou prvním uceleným hyperkonvergovaným řešením na trhu. Rozšiřují nabídku v oblasti systémů UCS a konvergované infrastruktury, v níž společnost Cisco již získala přes 50 000 zákazníků na celém světě. Systémy HyperFlex jsou ideální platformou pro zákazníky, kteří provozují podnikové aplikace ve svých datových centrech, a pro odloučená pracoviště a pobočkové sítě, což je segment trhu hyperkonvergované infrastruktury, jehož hodnota by podle odhadů měla během tří až čtyř let dosáhnout řádově miliard dolarů.

Výhody systémů HyperfFlex:

  • Jednoduché zprovoznění v několika minutách (Plug-n-Play), nikoli dní, s možností flexibilního, adaptivního a nezávislého zvyšování a snižování výpočetní, síťové a ukládací kapacity podle potřeb.
  • Efektivní služby správy dat, např. rychlé klonování a nerušivé snímkování, spolu s neustále aktivní průběžnou deduplikací a kompresí snižují celkový objem dat až o 80 %.
  • Zcela nově vyvinuté systémy snižují náklady na vlastnictví o 30 % a poskytují až o 40 % vyšší výkon oproti konkurenčním řešením, což umožňuje rozšířit hyperkonvergenci na širší okruh podnikových pracovních zátěží.

Přepínače a software Cisco Nexus nové generace: rychlost a telemetrie

Jádrem nové generace přepínačů společnosti Cisco jsou inovované zákaznické integrované obvody, které zákazníkům umožňují poprvé přejít na rychlosti 25/50/100 Gb/s při ceně a hustotě dnešních 10/40Gb/s sítí a až s desetinásobným nárůstem šířky pásma. Nové přepínače pro zákazníky z hlediska inovací představují náskok dvou let oproti konkurenčním technologiím.

Přepínače Nexus 9000 nabízí:

  • Špičkový výkon 100 Gb/s, o 25 % vyšší výkon neblokujícího přepínaní, za 50 % ceny srovnatelných řešení, vyšší spolehlivost a nižší spotřebu.
  • Síťovou telemetrii v reálném čase při kabelové rychlosti 100 Gb/s, umožňující zabezpečení pomocí protokolu NetFlow a řešení problémů v celé síti.
  • Možnost navýšit počet IP adres a koncových bodů až desetinásobně v cloudovém rozsahu a podporovat přes milion kontejnerů na jeden rack.
  • Jedinečné cloudové služby s adaptivní kapacitou a odstraňováním kongescí, které podporují bezztrátový síťový provoz pro IP úložiště, hyperkonvergovanou a konvergovanou infrastrukturu na jednotné síťové architektuře, což umožňuje o 50 % rychlejší zavádění aplikací než tradiční konkurenční platformy.
  • Připravenost na budoucí rozvoj a cloudovou ekonomiku s možností přechodu na hyperkonvergovanou infrastrukturu a aplikace založené na mikroslužbách a kontejnerech.

Automatizace s pomocí Cisco Nexus Fabric Manager

Nové řešení pro správu sítě Cisco Nexus Fabric Manager automatizuje řízení celého životního cyklu virtualizované sítě pomocí jednoduchého webového rozhraní ovládaného myší a umožňuje automatizované snímkování konfigurace a návrat k dřívějšímu nastavení. Nexus Fabric Manager vytváří a automaticky řídí sítě s transportním protokolem VXLAN, přičemž dynamicky konfiguruje přepínače pomocí jednoduchých uživatelských úloh. Správce IT dokáže vytvořit plně funkční síť VXLAN ve třech krocích bez nutnosti fyzického zásahu a může upgradovat všechny přepínače v síti na novou verzi softwaru na čtyři kliknutí myši.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.