Komerční banka nabízí aplikaci pro iWatch

Řešení od společnosti  Cleverlance umožnilo Komerční bance být  první z českých bank, která nabídla samostatnou aplikaci pro iWatch. Banka aplikaci představila při příležitosti zahájení prodeje iWatch v České republice. (TZ)

Cleverlance dlouhodobě zastřešuje vývoj aplikací Komerční banky pro mobily a tablety. V porovnání s mobilními telefony a tablety disponují hodinky výrazně menším displejem, což bylo výzvou pro vývojáře. Bylo třeba nadefinovat nejdůležitější aktuální data k zobrazení. Prvotně jsou k dispozici tři funkce: určení zůstatku na účtu, tři poslední transakce a mapa bankomatů v okolí. Cílem Komerční banky i Cleverlance je co největší spokojenost uživatelů, proto plánujeme sběr dat a připomínek právě od nich, aby vývoj nových funkcí co nejvíce reflektoval jejich potřeby a zvyky.

Snažili jsme se vytvořit jednoduchou, přehlednou a moderní aplikaci s vysokou úrovní zabezpečení při přístupu k bankovnímu účtu. Aplikace běží na zařízeních s operačním systémem iOS.

„Aplikace pro hodinky Apple Watch doplňuje naši nabídku inovací, která navazuje na Touch ID a 3D Touch představené v loňském roce. I letos se mohou naši klienti těšit na průlomová řešení nejenom v oblasti přímého bankovnictví, ale i mobilních plateb,“ uvedl Mojmír Prokop, zástupce výkonného ředitele marketingu a komunikace Komerční banky.

„Je nám potěšením vést vlnu inovací v tomto oboru a dodávat pro naše klienty aplikace, které splňují jak vysoké nároky na bezpečnost a funkčnost, tak reflektují potřeby uživatelů a nabízejí jim přehledné a dobře použitelné rozhraní,“ doplnil Milan Mitošinka, vedoucí jednotky mobilního vývoje v Cleverlance.

O Komerční bance, a.s.

KOMERČNÍ BANKA je jedinou českou veřejně obchodovanou bankou. K 30. září 2015 měla KB 42 990 akcionářů, z toho 37 799 fyzických osob z České republiky. Komerční banka udržuje solidní úroveň kapitálu a likvidity i ve srovnání se zvýšenými kapitálovými požadavky České národní banky pro systémově důležité finanční instituce a je připravena na splnění požadavků regulačního rámce Basel 3 zaváděných postupně od roku 2014. KOMERČNÍ BANKA je jednou z nejefektivnějších univerzálních bank ve střední Evropě. Poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Celkem 8 416 zaměstnanců skupiny Komerční banky obsluhuje 2,5 milionu klientů, kteří mohou využít rozsáhlé sítě 396 obchodních míst v celé České republice. KB nyní provozuje 766 bankomatů. Jeden z kanálů přímého bankovnictví využívá 1,3 milionu klientů. KB je součástí skupiny Société Générale.

www.kb.cz

O Cleverlance Enterprise Solutions, a. s.

Společnost Cleverlance je přední český dodavatel IT konzultačních služeb a komplexních SW řešení pro finanční, telekomunikační a veřejný segment. Hlavní nabídkou společnosti je podpora obchodních procesů a nových služeb zákazníků díky efektivní implementaci SW řešení. Tým Cleverlance tvoří více než 500 specialistů se znalostmi v oblastech obchodních konzultací a analýzy, návrhu, vývoje a implementace informačních systémů, projektového řízení, testování a QA, informační bezpečnosti, technické podpory a kompletního outsourcingu informačních systémů. Dceřiné společnosti TrustPort a AEC rozšiřují portfolio o služby v oblasti bezpečnosti informačních systémů a špičkové bezpečnostní produkty, společnost CTS pak v oblasti investičního bankovnictví.

Více informací o skupině Cleverlance Group najdete na adrese: www.cleverlance.com .

https://twitter.com/cleverlance

https://www.facebook.com/#!/Cleverlance