Konica Minolta je absolutním vítězem šestiměsíčního mezinárodního testu

Praha, 16. března 2016 – Nezávislá organizace Buyers Laboratory Inc. (BLI) udělila ocenění „Winter 2016 Pick“ dvěma multifunkčním zařízením Konica Minolta. Ta zaujala vysokým výkonem, možnostmi přizpůsobení displeje a ovládáním pomocí mobilních přístrojů. Individuální ocenění „Pick“ získávají absolutní vítězové jednotlivých kategorií. (TZ)

„Vážíme si zejména ohodnocení inovačních technologií našich zařízení. Ty cílí na zvýšení výkonu, snížení nákladů, usnadnění obsluhy a zjednodušení integrace do podnikové infrastruktury. Nezávislá ocenění jsou pro nás důkazem, že investice do moderních funkcí jsou správně zvolenou strategií,“ řekl Pavel Kelča, Head of Product Marketing Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Vítězství v rozsáhlém šestiměsíčním testu je rovněž potvrzením pro naše zákazníky, že produkty Konica Minolta splňují i ty nejnáročnější uživatelské požadavky současného podnikatelského světa.“

Zařízení bizhub C368 a 287 umožňují ovládání pomocí mobilních přístrojů všech značek a operačních systémů. Disponují rovněž intuitivním kontrolním panelem, jehož podobu lze individuálně měnit na základě požadavků uživatelů. „Přizpůsobený displej nabízí každému rychlý přístup k jeho nejčastěji využívaným nástrojům a aplikacím. Služby mobilního tisku pak dále zrychluje funkce bezkontaktního propojení s tablety či chytrými telefony,“ řekl George Mikolaj, zástupce BLI.

Automatické spojení s mobilními přístroji umožňují technologie NFC a Bluetooth. Funguje na principu aktivace WiFi sítě a stažení tiskových dat bez nutnosti povelu od uživatele, pouze na základě přiblížení mobilního přístroje k ovládacímu displeji tiskového zařízení. Uživatelé následně mohou jediným tlačítkem okamžitě zadávat základní povely, jako je tisk či skenování z nebo do mobilních přístrojů, případně provádět další operace.

Buyers Laboratory Inc (BLI) je přední nezávislá testovací laboratoř v oboru kancelářské techniky. Byla založena v roce 1961 a od té doby působí jako hlavní nezávislý a spolehlivý zpravodaj v oblasti zobrazovacího průmyslu. BLI publikuje jedny z nejkomplexnějších srovnávacích testů kancelářské techniky, které jsou vždy založeny na mnohaměsíčním testování. Ocenění „Pick“ uděluje dvakrát do roka. Databáze společnosti obsahuje testy více než 10 000 tiskáren, kopírek, faxů, skenerů a multifunkčních zařízení.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta je zastoupena v 64 zemích celého světa. Zaměstnává celkem 35 600 zaměstnanců a její výrobky a služby můžete najít na 14 000 obchodních a servisních místech. Centrálu má v Tokiu, evropská centrála sídlí v Hannoveru a americká v Ramsey (New York). Rychlý vývoj všech technologií zajišťuje více než 26 vývojových a technických center.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. V roce 2005 a 2010 bylo české zastoupení společnosti Konica Minolta vyhlášeno nejlepším zastoupením v evropském regionu, a to především díky kvalitě zákaznických služeb. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2014 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem téměř 70 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (41 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (28 %). Více informací na www.konicaminolta.cz.