Síť SIGFOX od SimpleCell už pokrývá více než polovinu měst a obcí v České republice

Praha, 29. 3. 2016 – Datová síť SIGFOX pro Internet věcí pokrývá ode dneška již 3 300 měst a obcí České republiky. Společnosti SimpleCell, která tuto síť buduje, se tento milník podařilo překročit za pouhý měsíc a půl od oficiálního spuštění sítě. (TZ)

simplecell-pokryti-2016-03

Společnost SimpleCell spustila datovou síť SIGFOX 15. února tohoto roku. Za necelé dva měsíce se síť budovaná ve spolupráci s T-Mobilem rozrostla na více než 60 základových stanic. Nyní pokrývá signálem 3 300 měst a obcí České republiky, což je více než polovina z celkového počtu 6 245 míst  plánovaného cílového pokrytí.  Z 3 300 pokrytých obcí je 250 měst.

Managing partner společnosti SimpleCell Pavel Sodomka podotýká: „Díky moc všem, kteří se podíleli na tom, že se nám během necelých dvou měsíců podařilo pokrýt více než polovinu České republiky. Domnívám se, že je to skvělý úspěch a skutečně si vážím osobního nasazení a nadšení všech zúčastněných.“

SimpleCell chce podle plánu pokrýt do konce dubna signálem všechna města nad 20 000 obyvatel a v průběhu května všechna okresní města České republiky.

O SimpleCell

SimpleCell Networks a.s. je prvním českým veřejným mobilním operátorem sítě určené pro Internet věcí.

Více informací na www.simplecell.euO SIGFOX

SIGFOX je světovým vedoucím poskytovatelem konektivity pro Internet věcí. Síť doplňuje existující vysokorychlostní připojení systémem pro jednoduchý, hospodárný, energeticky úsporný oboustranný přenos malých objemů dat na velkou vzdálenost a odstraňuje tak bariéry širšího rozšíření IoT řešení. Zařízení se SIGFOX komunikací vydrží pracovat na bateriích mnoho let. V současné době funguje síť ve 13 evropských zemích a obsluhuje přes 7 milionů zařízení. SIGFOX je dnes jediným komerčně dostupným řešením garantujícím vysokou úroveň služby a spolehlivosti v mezinárodním měřítku. Sídlo společnosti je ve Francii s pobočkami v Bostonu, Dubai, Madridu, San Franciscu a Singapuru.

 

Pro více informací navštivte www.SIGFOX.com a sledujte nás na Twitteru @SIGFOX