Sciencemag.cz – Nový populárně-vědecký zpravodajský magazín

Začátkem dubna byl na českém internetu oficiálně spuštěn nový populárně-vědecký web o moderních technologiích a vědeckých objevech. (TZ)

sciencemag.cz homepage

Magazín se bude věnovat vědeckým tématům, objevům, trendům a zajímavostem především z oblasti moderních technologií, IT a příbuzných oborů. Na rozdíl od jiných populárně-vědeckých periodik bude zaměřen na obory související s technologiemi, ať už jde o elektroniku, biotechnologie včetně medicíny nebo ekonomické aspekty technologií. Cílovou skupinou čtenářů tohoto portálu jsou studenti, odborníci sledující dění v příslušných oborech a samozřejmě všichni zájemci o vědu.

Redaktorem internetového portálu Sciencemag.cz je Pavel Houser (43), který v minulosti působil mimo jiné jako redaktor časopisu Computerworld a byl zakladatelem a šéfredaktorem webu Scienceworld.cz.

Pro internetové vydavatelství Nitemedia představuje Sciencemag.cz přírůstek do stávajícího portfolia odborných i populárních webů, kam patří například linuxový ABClinuxu.cz, ITBiz.cz pro IT profesionály a HDmag.cz věnovaný spotřební elektronice.