TATRA podpoří svůj růst rozsáhlou inovací informačního systému

Společnost TATRA TRUCKS a.s., vlastnící obchodní značku TATRA, se rozhodla zásadním způsobem inovovat podnikový informační systém. Ten má podpořit splnění cíle dalšího ekonomického rozvoje společnosti. Dodavatelem robustního řešení na platformě Infor ERP LN 6 je brněnská společnost GEMMA Systems, se kterou TATRA spolupracuje již od roku 1998. (TZ)

Významný nárůst výroby a aplikace moderních metod řízení podnikových procesů vyžadují také radikální posílení informačního systému pro řízení firemních zdrojů. Nové řešení se zaměřuje primárně na oblasti plánování a řízení výroby, online řízení skladů a odvádění práce. Nový podnikový informační systém Infor ERP LN 6 vychází z osvědčeného a spolehlivého ERP systému Baan IV, který TATRA používá již několik let. Nové řešení však zásadním způsobem zjednodušuje a zefektivňuje práci jednotlivých uživatelů, zrychluje a zpřesňuje přenos informací důležitých pro řízení podniku. Změna informačního systému je tak nejen největší investicí společnosti TATRA TRUCKS do IT v posledních letech, ale především rozhodným krokem na cestě k moderní a efektivně řízené firmě.

Nový podnikový informační systém bude v TATRA TRUCKS uveden do ostrého provozu od 1. ledna 2017.

Společnost TATRA TRUCKS a.s. je tradiční a celosvětově známý výrobce užitkových vozidel do terénu. Značka TATRA je symbolem, který představuje jednu z historicky nejdelších nepřetržitých výrob nákladních vozidel na světě.

Společnost GEMMA Systems patří s instalovanou bází více než 80 ERP informačních systémů, s téměř 5000 podporovanými licencemi, mezi nejvýznamnější dodavatele implementátory podnikových ERP IS, pro výrobní společnosti v ČR a SR. GEMMA Systems působí v Čechách a na Slovensku od roku 1994.

Společnost Infor je třetím největším poskytovatelem podnikového software, s tržbami ve výši zhruba 2,1 miliardy USD, a desátá největší softwarová společnost na světě. Infor dodává plně integrovaná podniková řešení pro širokou škálu průmyslových odvětví. S více než 8 tisíci zaměstnanci pracujícími ve 100 zemích světa poskytuje Infor podnikové řešení více než 70 000 zákazníkům.