Zkrocení světla regulátorem LIC–2

Holešov, 15. dubna 2016 – Když se za slunečného dne intenzita venkovního světla zvyšuje, regulátor automaticky sníží jas zářivek. Jakmile se začne stmívat, jas zářivek se automaticky zvýší na požadovanou úroveň. Takto umí zkrotit světlo nový regulátor LIC-2 od společnosti ELKO EP. (TZ)

Regulátor LIC-2 je řídicí jednotkou pro stmívače nebo elektronické předřadníky. Externí senzor snímá intenzitu světla a na základě nastavené hodnoty automaticky snižuje nebo zvyšuje jas osvětlení. Vše se děje díky řídicímu signálu 0-10 V/1-10 V, který je prostřednictvím předřadníku připojený na zářivkové trubice.

K regulátoru je možné připojit až 50 elektronických předřadníků. Jeho napájecí napětí je 100 až 240 V.

Regulátor zajistí, že už nebudete svítit zbytečně nebo příliš intenzivně, aby vám rostly náklady na energie – úspora může dosáhnout až 50 % nákladů. Navíc se o ovládání osvětlení nemusíte vůbec starat.

Ovládání regulátoru probíhá stávajícím tlačítkem v instalaci a to v několika režimech:

Krátkým stiskem vypnete osvětlení, podržením 2 sekundy aktivujete/deaktivujete automatický režim regulace, stiskem delším než 3 sekundy sepnete osvětlení.

LIC-2 je vhodný pro kanceláře, výrobní prostory nebo restaurace. Samotný regulátor se montuje do rozvaděče a čidlo, které snímá intenzitu světla v místnosti, se instaluje do stropu, na stěnu nebo na jiné místo, kde není ovlivňované dalším světelným zdrojem.

Regulátor intenzity osvětlení LIC-2 s fotosenzorem SKS lze pořídit za 1499 Kč bez DPH.

Více informací najdete zde: http://eshop.elkoep.cz/lic-2–fotosenzor-sks–/

Více informací o společnosti ELKO EP na www.elkoep.cz, www.inels.cz nebo na facebooku www.facebook.com/ElkoEP

###

ELKO EP patří mezi nejvýznamnější evropské hráče v oboru domovních i průmyslových elektroinstalací a chytrých elektroinstalací pro bydlení, tzv. iNELS – Smart Home&Building Solutions. Tato ryze česká společnost zaměstnává v současnosti téměř 300 lidí. Společnost exportuje do
70 zemí světa a má 11 zahraničních poboček. V roce 2015 dosáhl obrat společnosti 540 milionů korun. Společnost ELKO EP se stala Firmou roku 2012 ve Zlínském kraji. Více informací naleznete na webových stránkách www.elkoep.cz a www.inels.cz.

Informace o společnosti ELKO EP www.elkoep.cz, vše o produktu iNELS je na www.inels.cz.