Nová řada disků pro datacentra. WD Gold 8 TB

IRVINE, Kalifornie – 19. dubna, 2016 – Společnost Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC), s vedoucím postavením na trhu úložišť, dnes oznámila rozšíření svého produktového portfolia o novou řadu pevných disků WD Gold™ Tato řada je určena pro náročná prostředí datových center. Nové disky jsou speciálně navrženy pro široké využití u malých až středních podnikových serverů, v úložištích datových center a rackových serverech. Disky budou postupně k dostání prostřednictvím vybraných distributorů, reselerů a také v internetovém obchodě WD Store. (TZ)

Pevné disky WD Gold jsou účelově navrženy pro využití v datových centrech. Vyznačují se novou, vyšší kapacitou až 8 TB, která je dosažena díky použité technologii HelioSeal. Tato technologie přináší do prostředí datových center výkon, ideální kapacitu, efektivitu a nízkou spotřebu energie. Pevné disky WD Gold pro datacentra mají optimalizovaný design a kapacitu až 8 TB, což napomáhá snížit celkové náklady na vlastnictví (TCO) u serverů a úložišť. Tím se vychází vstříc požadavkům administrátorů, kteří se potýkají s rostoucími nároky na kapacitu a zároveň mají omezené prostředky. Součástí nabídky disků WD Gold je i prémiová celosvětová zákaznická podpora.

„Western Digital po celou dobu své existence prokazuje, že produkuje oceňované produkty stavěné na míru jedinečným požadavkům rozličných prostředí a aplikací. Připomeňme například disky řady  WD Red, WD Purple nebo WD Blue,“ říká  Brendan Collins, viceprezident Western Digital Corporation pro produktový marketing a dodává: „WD Gold představuje vrchol našeho produktového portfolia a další krok ve výrobě optimalizovaných disků pro trhy, které obsluhujeme. Naším neustálým cílem je poskytovat co maximálně konkurenční a nejspolehlivější řešení.”

Disky WD Gold pro datová centra mimo jiné přinášejí:

 

    • Vylepšenou efektivitu spotřeby energie – Nová použitá elektronika vylepšuje efektivitu až o 15 procent. Technologie HelioSeal umožňuje snížit spotřebu až o 26 procent.
    • Lepší výkon – Až o 18 procent lepší sekvenční zápis ve srovnání s předchozí generací disků pro WD Re 4 TB a až o 30 procent lepší náhodný zápis oproti předchozí generaci disků  WD Re 6 TB

 

  • Vysokou spolehlivost – Řada WD Gold se opírá o nejlepší design, výrobu a testovací procesy tak, aby dosáhl jednu z nejvyšších hodnot spolehlivosti v odvětví: 2,5 milionů hodin MTBF (střední doba mezi poruchami) a to v případě kapacity 8 TB

 

  • Speciální Prémiovou podporu – Western Digital nabízí s disky WD Gold prémiovou podporu 24/7 na telefonním čísle: +80055593733.
  • A jsou dodávané v kapacitách
    • 8TB: WD8002FRYZ
    • 6TB: WD6002FRYZ
    • 4TB: WD4002FYYZ

Více o produktech WD Gold, včetně záručních podmínek najdete na www.wd.com.

Western Digital

Společnost Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) byla založena v roce 1970. Centrála je ve městě Irvine, v Kalifornii. Společnost navrhuje a vyrábí produkty a služby pro řešení v ukládání dat, které umožňují lidem vytvářet, spravovat, využívat, přehrávat a chránit digitální obsah. Společnost dlouhodobě patří mezi inovátory ve svém odvětví. Společnost Western Digital Corporation reaguje na měnící se potřeby trhu a poskytuje ucelené portfolio vysoce kvalitních produktů na ukládání dat, které využívají efektivní technologie, vysokou výkonnost, flexibilitu a rychlost. Produkty společnosti jsou na trh dodávány pod značkami HGTS a WD všem partnerům OEM, distributorům, resellerům, poskytovatelům cloudových infrastruktur a koncovým uživatelům. Pro celou řadu finančních a investorských informací můžete navštívit investorskou sekci webových stránek investor.wdc.com