SAP je hlavním partnerem Nápadu roku a podporuje české startupy

Praha, 19. dubna — Společnost SAP se stala jedním z hlavních partnerů devátého ročníku soutěže Vodafone Nápad roku, která je určena všem lidem se zajímavým podnikatelským záměrem nebo začínajícím projektem, především však studentům. Letošní ročník přináší šanci získat investici až 10 milionů korun, okamžitou odměnu pro vítěze ve výši 300 tisíc korun, mentoring od úspěšných podnikatelů nebo speciální soutěž o pobyt v americkém Silicon Valley, světovém centru počítačového a technologického průmyslu, kde se také nachází jedno z inovačních center společnosti SAP s názvem apphaus. (TZ)

„Ačkoliv jsme již zavedená firma, sami se přizpůsobujeme dnešnímu startupovému myšlení a zjednodušujeme naše fungování i fungování našich produktů. Právě proto s radostí podporujeme studenty a celkově generaci Y v jejích originálních nápadech, které pomáháme realizovat. V posledních letech investujeme nejen do startupů, ale celkově do inovací. Důkazem je platforma SAP S4/HANA a naše investice do cloudu, kdy jsme koupili společnosti jako SuccessFactors, Concur a Ariba,“ říká Roman Knap, generální ředitel SAP ČR, a dodává: „držím všem účastníkům této skvělé soutěže palce a těším se na jejich originální nápady. Třeba budou některé z nich vyvinuty právě na platformě SAP HANA.“

Andrea Hepnerová, ředitelka SAP Business Services Centre Europe, doplnila: “Soutěž Nápad roku nepřináší jen nápady, ale také nadšení lidí, touhu vytvořit něco nového a často i chuť být pozitivním příkladem a změnit svět k lepšímu. To všechno někdy ve velkých firmách chybí. V těch malých zase obvykle chybí zkušenosti s řízením, technologie a přístup k zákazníkům. Oba tyto světy se vzájemně potřebují, a právě proto se je aktivně snažíme propojovat.”

Součástí projektu Vodafone Nápad roku 2016 je také řada vzdělávacích akcí, jako jsou setkání se zajímavými osobnostmi, panelové diskuze, případové studie, praktické workshopy nebo networkingová setkání. Finalistům soutěže pak budou k dispozici dvě desítky zkušených podnikatelů v rámci rozšířeného Mentoring Day.

Do soutěže se lze hlásit do 10. května na stránkách www.napadroku.cz. Přihlášky posoudí porota složená z předních českých investorů, podnikatelů, manažerů a zástupců médií. O úspěchu projektu v soutěži Vodafone Nápad roku 2016 následně nerozhoduje pouze nápad samotný, ale také jeho proveditelnost, kvalita zpracování a potenciál budoucího růstu. Slavnostní vyhlášení výsledků aktuálního ročníku proběhne 8. června.

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

Fotobanku společnosti SAP najdete zde: http://www.sap-tv.com/stockfootage/

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají zhruba 300 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než
1 200 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Další informace naleznete na www.sap.com.