Trojice nových čteček Energy Sistem přináší špičkové rozlišení a tříletou záruku

Prémiová řada HD čteček elektronických knih nabízí šestipalcový displej s vysokým rozlišením, regulovatelným podsvícením a antireflexní úpravou (TZ)

Praha, 27. dubna 2016 – Společnost Energy Sistem, přední španělský výrobce  spotřební elektroniky s důrazem na originalitu a design, uvádí na český a slovenský trh novou řadu čteček elektronických knih se šestipalcovým HD displejem a špičkovým rozlišením 212 dpi. Novinky také obsahují regulovatelné podsvícení, antireflexní systém, 8 GB interní pamětí a unikátní tříletou záruku.

Energy eReader Pro HD: čtečka pro náročné

Energy eReader Pro HD v sobě kombinuje funkce klasické čtečky a tabletu, takže uspokojí i nejnáročnější čtenáře. Jeho šestipalcový multidotykový E-ink displej typu Carta s HD rozlišením 758 × 1 024 bodů (212 dpi) se 16 odstíny šedi, vestavěným podsvícením a antireflexní úpravou se podstatně přibližuje vlastnostem klasického papíru a uživateli tak přináší komfortní čtenářský zážitek. Vysoký výkon a plynulý provoz zařízení zajišťuje dvoujádrový procesor ARM Cortex A9 s taktovací frekvencí 1 GHz a operační pamětí 512 MB. Součástí výbavy je také bezdrátové Wi-Fi připojení a 8 GB interní paměť. Jako operační systém je nasazen Android 4.2 s řadou předinstalovaných aplikací v podobě e-mailové schránky, internetového prohlížeče, poznámkového bloku, Google Drive či Google Play.

Energy eReader Slim HD: čtečka do každé kabelky

Čtečka elektronických knih Energy eReader Slim HD vyniká především svými mobilními  rozměry. S šířkou pouhých 7,6 mm se řadí mezi nejkompaktnější zařízení svého druhu na trhu a bez problémů se tak vejde do jakéhokoli batůžku či kabelky. Zařízení nabízí šestipalcový E-ink displej typu Carta s HD rozlišením 758 × 1 024 bodů (212 dpi) a anti-reflexní úpravou. Plynulý provoz čtečky zajišťuje 600 MHz procesor s operační pamětí 128 MB.

Energy eReader Screenlight HD: čtení kdykoli a kdekoli

Energy eReader Screenlight HD je ideální elektronickou čtečkou pro všechny uživatele, kteří rádi čtou v jakoukoli denní dobu. Proti předchozímu modelu je totiž novinka navíc doplněna o podsvícení, jehož nastavení si může uživatel dle svých potřeb libovolně upravovat. Nechybí šestipalcový E-ink displej s rozlišením 758 × 1 024 bodů (212 dpi) a antireflexní úpravou či 600 MHz procesor se 128 MB operační paměti.

Všechna tři nová zařízení podporují kromě devíti knižních formátů (TXT, PDF, EPUB, FB2, HTML, RTF, CHM, MOBI a Adobe DRM) také čtyři grafické formáty (JPEG, BMP, GIF a PNG). Dobíjitelné lithiové akumulátory nabízí provoz zařízení po dobu až jednoho měsíce na jedno nabití v případě čteček Energy eReader Slim HD a Screenlight HD či dokonce dvou měsíců v případě Energy eReader Pro HD.

Cena a dostupnost

Společnost Energy Sistem klade velký důraz nejen na design, nadstandardní tříletou záruku bez omezení a inovativní technologie, ale rovněž i na vysokou dostupnost svých produktů. Čtečku elektronických knih Energy eReader Pro HD si zákazníci mohou koupit již za 3 890 Kč s DPH, verze Energy eReader Slim HD je v prodeji za 2 290 Kč s DPH a za Energy eReader Screenlight HD zákazníci zaplatí 2 890 Kč s DPH.

O společnosti Energy Sistem

Před více než 20 lety se sešli čtyři mladí vizionáři nad myšlenkou designu a výroby přenosné elektroniky pro volný čas. Tak vznikla španělská Energy Group, která si vytkla za cíl dodávat na trh originální inovativní produkty, dostupné širokému spektru zákazníků. V současnosti působí korporace pod názvem Energy Sistem Technology SA. Společnost navrhuje, vyrábí a distribuuje pestré portfolio produktů z oblasti spotřební elektroniky, přinášejících nejnovější technologie a originální design. Výrobky Energy Sistem jsou prodávány na pěti kontinentech a ve více než 50 zemích světa, kde se z nich každý den těší miliony uživatelů. Společnost klade velký důraz také na kvalitu svých výrobků, proto poskytuje nadstandardní tříletou záruku bez omezení.
V České republice je Energy Sistem exkluzivně zastoupen společností Getta Trade, autorizovanou distribuci zajišťuje společnost SWS. Více informací je k dispozici na webu www.energy-sistem.cz.