Prague Convention Bureau se stalo členem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR

3. 5. 2016, Praha – Prague Convention Bureau se s platností od 27. dubna 2016 stalo členem Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR). Organizace se prostřednictvím této spolupráce zaměří na řešení aktuálních témat a prosazování společných zájmů v oblasti cestovního ruchu. (TZ)

„Věříme, že díky této nové spolupráci budeme moci lépe prosazovat naše společné odborné zájmy v cestovním ruchu a také dále budovat image Prahy jako ideální kongresové destinace. Současně bychom rádi vyzdvihli pozitivní dopady tohoto odvětví na českou sociální a ekonomickou sféru,“ uvedl Roman Muška, ředitel Prague Convention Bureau.

„Jsme velmi rádi, že se naše členská základna v oblasti cestovního ruchu rozrostla o dalšího nového člena, kterým je Prague Convention Bureau. Věříme, že naše vzájemná spolupráce bude prospěšná pro obě strany a napomůže k řešení aktuálních otázek v oblasti cestovního ruchu a jeho financování,“ uvedla prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Marta Nováková, která dále doplnila: „Svaz obchodu a cestovního ruchu již dlouhodobě usiluje o vytvoření jednotného a silného partnera pro jednání se státní správou v oblasti cestovního ruchu, hájícího zájmy různých podnikatelských subjektů v této oblasti“.

O Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR

Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR je druhým největším zaměstnavatelským svazem v ČR, sociálním partnerem a je součástí řady evropských profesních organizací. Je nezávislým a dobrovolným sdružením svazů, asociací, aliancí, družstev a firem podnikajících v malo/velko-obchodě, gastronomických, ubytovacích a ostatních službách cestovního ruchu. Svaz zastupuje více než 6 000 podnikatelských subjektů. Obchod a cestovní ruch se podílí cca 15% na HDP i zaměstnanosti ČR.

O Prague Convention Bureau

Prague Convention Bureau je oficiálním reprezentantem Prahy v oblasti kongresové turistiky. Je neziskovou organizací spolupracující s českými orgány cestovního ruchu, která nabízí účinnou pomoc při pořádání konferencí, setkání, seminářů, výstav nebo motivačních akcí v Praze. Posláním PCB je propagovat Prahu jako jednu z předních evropských kongresových destinací.