Nový 10,1“ tablet Panasonic s novým designem a systémem Android

Společnost Panasonic dnes představila svůj nejnovější, plně odolný 10,1palcový tablet se systémem Android zástupcům předních evropských automobilek, kteří se sešli k diskuzi o měnící se podobě odvětví a nových technologiích. Vše se odehrálo v rámci veletrhu Automotive Innovation Summit v Barceloně. Tablet Panasonic Toughpad FZ-A2 je díky plně odolnému provedení s dlouhou životností a flexibilním možnostem podnikového nastavení ideálním mobilním zařízením pro autodílny a prodejny vozidel. Zařízení se navíc hodí jak pro profesionály na prodejních místech a u příjmu objednávek i v oblasti maloobchodu a pohostinství, tak pro mobilní pracovníky, kteří v terénu potřebují rychle získat přístup k dokumentaci. (TZ)

Výkon, odolnost a uživatelská přívětivost

Plně odolný tablet Panasonic Toughpad FZ-A2 je nástupcem modelu FZ-A1. Vyznačuje se lehkým (880 g), tenkým (16,4 mm) provedením bez ventilátoru a obsahuje nejnovější operační systém Android 6.0 Marshmallow s balíkem Eterprise Security z platformy Android for Work. Model je vybaven nejnovějším, ještě výkonnějším čtyřjádrovým procesem Intel® AtomTM x5-Z8550 Quad Core (2 MB cache paměti, od 1,44 GHz až do 2,4 GHz) se 4 GB RAM a 32 GB eMMC paměti pro data.

Špičková viditelnost uvnitř i venku

Displej (1920×1200 px) o velikosti 10,1 palců, který se vyznačuje špičkovou viditelností (800 cd/m2), byl navržen pro snadné použití a špičkovou viditelnost jak ve venkovních prostorách, tak v interiérech. Multidotykový kapacitní displej může být ovládán rukou, rukavicí nebo pomocí kapacitního stylusu pro účely přesného psaní poznámek či zachycení podpisu, a to dokonce i za deště.

Bohaté podnikové funkce

Tablet Panasonic Toughpad FZ-A2 se navíc dodává s bohatou sadou volitelných podnikových rozhraní a možnostmi bezdrátového připojení. To umožňuje uzpůsobení zařízení přesně na míru danému podniku. Kromě celé řady podnikových funkcí (1 x USB 3.0 typ A, 1 x USB 3.1 typ C OTG, 1 x HDMI a 1 x Micro SD, GPS) lze zařízení doplnit o volitelnou čtečku čipových karet, čtečku 2D čárových kódů a technologii 4G. Port USB 3.1 typ C OTG pro oboustranné připojení se vyznačuje přenosovou rychlostí až 5 GB/s, nabíjením (až 5 V, 900 mA – USB PD není podporováno) a funkcí USB On-The-Go pro snadné kopírování a přenos souborů mezi zařízeními se systémem Android.

Model Toughpad FZ-A2 je optimalizovaný pro konektivitu bez ohledu na aktuální umístění a je vybaven nejnovější bezdrátovou technologií WLAN 802.11ac Intel® Dual Band® AC 8260 pro nejrychlejší přenos dat a Bluetooth® v4.2 třídy 1.

Snadné ovládání

Zařízení je kvůli lepšímu ovládání vybaveno systémem Google Android pro práci umožňující vytvoření samostatných pracovních a osobních profilů. Poskytuje flexibilitu a podnikovou bezpečnost IT správcům a zároveň zajistí, aby uživatelé měli vlastní přístup k osobním aplikacím a datům. Google Android for Work zahrnuje také řadu vestavěných nástrojů pro každodenní úkoly, jako jsou e-maily, kontakty a kalendář.

„Tento nejnovější přírůstek do naší rozsáhlé řady tabletů Android Toughpad v provedení od 4,7 do 10,1 palců zřetelně dokládá náš závazek poskytovat podnikům zařízení, jejichž správa a používání budou snadné, a která bude možné upravit dle aktuálních požadavků příslušných IT systémů a zaměstnanců. Tablet Toughpad FZ-A2 s flexibilními funkcemi a možnostmi připojení se skvěle hodí pro použití na příjmech autoservisů nebo v rušném segmentu pohostinství a maloobchodu,“ říká Jan Šplíchal, marketingový manažer divize Panasonic Computer Product Solutions.

Baterie, která vydrží

Tablet Panasonic Toughpad FZ-A2 disponuje baterií vhodnou pro uživatelskou výměnu, která má životnost 9 hodin, a díky tomu vyhoví potřebám jedné pracovní směny. Pro případ nepřetržitého provozu je možné baterii vyměnit i za chodu.

Kamery a rychlá komunikace

Uživatelům, kteří potřebují mít možnost videokonferencí a fotokopírování dokumentace v terénu, nabízí tablet FZ-A2 přední webkameru s rozlišením Full HD a zadní 8MPx kameru s bleskem. Je také vybaven vestavěnými směrovými mikrofony, které jsou ideální pro komunikaci, pro videokonference a rozpoznávání řeči.

 

Tvrdá práce

Tablet Toughpad FZ-A2 je dodáván v plně odolném provedení ze slitiny hořčíku a je uzpůsoben k používání na cestách nebo v náročných podnikových podmínkách. Prošel testy pádu z výšky 1,2 m*, disponuje stupněm krytí proti průniku prachu a vody IP65 a je schopen provozu při teplotách od -10 do +50 °C*.

V době uvedení na trh se bude zařízení dodávat s bohatým ekosystémem periferií od stolní kolébky pro nabíječku baterií se 4 pozicemi. Ve většině případů jsou funkce sdíleny s odolným notebookem Panasonic Toughbook CF-20 s odnímatelným tabletem.

K zařízení bude také možnost dokoupení dvou dokovacích stanic pro vozy – tenká a rozšířená verze dle konfigurace zařízení. Tyto lehké, kompaktní dokovací stanice s montážním standardem VESA 75 mm a pohotovostní západkou pro rychlé uvolnění navrhuje a vyrábí divize Global Docking Solutions společnosti Panasonic. Dokovací stanice jsou v zájmu snadného použití a splnění konkrétních bezpečnostních požadavků k dostání ve verzích Keyed Alike (stejný klíč) a Keyed to Differ (různé klíče) a obsahují 2 porty USB 2.0, 1 LAN a 1 napájecí port a volitelnou technologii Dual Antenna Pass Through.

Dostupnost a ceny

Tablet Toughpad FZ-A2 bude dostupný od července 2016 za zaváděcí cenu 1 270 Euro + DPH. Další informace naleznete na webu: www.toughbook.eu

* Testováno v závodě společnosti Panasonic

Další informace naleznete na webu: www.toughbook.eu

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 55,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2015. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/.