Rajče.net slaví 11 let, milion registrací

Největší česká sociální síť Rajče.net z portfolia mediální skupiny MAFRA oslavila 11 let své existence a současně i milion zaregistrovaných uživatelů. Při této příležitosti připravila speciální infografiku (viz níže a v příloze). Dozvíte se například, co a jakými fotoaparáty lidé nejčastěji fotí a kolik fotoalb a fotografií na Rajče.net ukládají. (TZ)

rajče.net

„Rajče jsme s kamarádem v roce 2005 zakládali, abychom běžným lidem ulehčili publikování fotek na internetu. Kouzlo jeho úspěchu bylo ve virálním šíření. Kdo k nám nahrál fotky, poslal odkaz dál,“ říká jeden ze zakladatelů a současný produktový manager Miroslav Buček.

Už rok po založení se Rajče.net stalo velmi populární, získalo prvních 10 tisíc registrovaných uživatelů. V roce 2011 to bylo již 500 tisíc uživatelů a v květnu letošního roku oslavilo svůj první milion.

„Máme radost z toho, že Rajče.net i v době silné zahraniční konkurence stále výrazně roste. Tento rok probíhá postupné omlazování designu a na konec roku plánujeme velké novinky v tištěných fotoproduktech, na které se stále více zaměřujeme,“ dodává Miroslav Buček.

Rajče.net zaznamenalo v květnu dle čísel NetMonitor.cz celkem 4 268 735 návštěv a 374 milionů zobrazení stránek.