Red Hat představil platformu Red Hat Ceph Storage 2

Praha, 27. června 2016 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích, oznámil novou generaci své otevřené platformy pro softwarově definované ukládání dat Red Hat Ceph Storage 2. Tato novinka je založená na verzi Ceph s kódovým označením Jewel a přichází s několika novými vlastnostmi, které rozšiřují podporu pro objektová úložiště a zjednodušují využití tohoto způsobu ukládání dat. (TZ)

Úložný systém Ceph je od základu navržený tak, aby umožnil a podpořil digitální transformaci ve firmách, a to prostřednictvím globálních objektových a cloudových infrastruktur. Jako objektové úložiště s podporou kapacity v řádu petabajtů a více se Ceph velmi dobře hodí do podnikových prostředí. Red Hat Ceph Storage 2 přináší pokročilé vlastnosti pro objektové ukládání všem firemním zákazníkům, kteří vyžadují škálovatelnost, vyšší bezpečnost a bezproblémovou kompatibilitu se standardně používanými aplikačními rozhraními.

Mezi nové vlastnosti Red Hat Ceph Storage 2 pro objektové ukládání patří:

  • Nové globální objektové úložné clustery, které zajišťují jednotnou synchronizaci jmenného prostoru a dat mezi clustery provozovanými ve více regionech.
  • Dokonalejší bezpečnost díky integraci s autentizačními systémy včetně Active Directory, LDAP a OpenStack Identity (Keystone) v3.
  • Vylepšená kompatibilita s Amazon S3 a OpenStack Object Storage (Swift), která zahrnuje podporu pro klientské podpisy v AWS v4, verzování objektů, hromadné mazání apod.

Novinkou v Red Hat Ceph Storage 2 je také Red Hat Storage Console 2, systém pro správu a monitoring úložišť, který se může pochlubit přepracovaným a snadnějším uživatelským rozhraním. Tato nová technologie zjednodušuje nasazování i běžnou provozní správu systémů s Ceph a zpřístupňuje tak horizontální škálování širšímu spektru uživatelů. Díky Red Hat Storage Console 2 vyžaduje zprovoznění úložiště podstatně méně času – podle testů společnosti Red Hat jde o zkrácení z řádu dní na pouhé hodiny. Základem Red Hat Storage Console 2 jsou technologie Ansible a nová platforma tak prostřednictvím jednotného, přehledného a moderního grafického rozhraní umožňuje proaktivní monitoring i správu úložiště včetně jeho funkčního stavu, výkonu i využití kapacity.

Společnost Red Hat oznámila i předběžnou technologickou verzi souborového systému CephFS, který je kompatibilní s architekturou POSIX a pro ukládání dat využívá úložný cluster s Ceph. Tento souborový systém lze provozovat se službou OpenStack Manila. CephFS je výsledkem trvalé snahy společnosti Red Hat o komplexní a maximálně integrované uložiště pro prostředí postavená na platformě OpenStack.

Dostupnost

Vydání platformy Red Hat Ceph Storage 2 je naplánováno na letošní léto.

Podpůrná vyjádření

Ranga Rangachari, viceprezident a ředitel pro oblast ukládání dat, Red Hat

“Těší nás, že přicházíme s Red Hat Ceph Storage 2 a rozšiřujeme naše schopnosti podporovat snadno použitelné a robustní úložiště pro objektové ukládání dat. Tato nejnovější verze je nejvýznamnější aktualizací platformy Red Hat Ceph Storage od okamžiku, kdy jsme v roce 2014 převzali společnost Inktank. Naši zákazníci získají v Red Hat Ceph Storage 2 plně funkční a technicky pokročilou úložnou platformu, která je snadno použitelná a pomůže jim na podnikové úrovni se správou enormního množství dat. V kombinaci s podporou a širokou škálou služeb poskytovaných společností Red Hat představuje platforma Red Hat Ceph Storage 2 pro zákazníky silný základ k jejich úspěšné digitální transformaci.“

James Mouton, vicepresident a ředitel pro Dell Extreme Scale Infrastructure, Dell

„Se společností Red Hat spolupracujeme na vývoji nákladově efektivních úložných řešení nové generace a platforma Red Hat Ceph Storage 2 ve spojení s OpenStack Cloud skvěle zapadá do naší koncepce Extreme Scale Infrastructure. Náš server Dell DSS 7000 nabízí obrovskou kapacitu 720 terabajtů umístěnou do jednoho zařízení pro montáž do racku (4U) a je k dispozici v provedení s jednou nebo dvěma adresacemi. Tento server tak přináší ideální flexibilitu pro výstavbu a provoz horizontálně škálovatelných a archivačních petabajtových úložišť, která využijí pokročilé funkce pro objektové ukládání dat obsažené v platformě Ceph.“

Další informace

Jak se spojit se společností Red Hat?

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je největším vývojovým centrem společnosti na světě. Vedle technologií nabízí Red Hat také technickou podporu, školení a konzultační služby. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese http://www.redhat.com.