Pavel Hrouda je novým finančním ředitelem Profinitu

Praha 29. června 2016 – Finančním ředitelem společnosti Profinit se od června 2016 stal Pavel Hrouda. Jde o zkušeného manažera s velkou praxí v oboru finančního řízení a mnoha zkušenostmi z operativního řízení na globální úrovni. Ve funkci je odpovědný za strategické finanční řízení firmy. (TZ)

Pavel Hrouda před příchodem do ICT segmentu pracoval 15 let v automotive oblasti, kde se z pozice finančního kontrolora společnosti Scania vypracoval až na místo CFO (Chief Financial Officer) pro skupinu Fiat Group Automobile CZ&SK. Do společnosti Profinit přišel v červnu z BlueLink International CZ, dceřiné společnosti Air France.

„Pavel do společnosti Profinit přináší kombinaci mimořádně cenných dovedností a zkušeností, protože je nejen vynikající finanční ředitel, ale také velmi úspěšný korporátní stratég. Rozsah jeho finančních dovedností pomůže naší společnosti v další fází globální expanze,“ řekl Tomáš Pavlík, CEO Profinit.

Pavel Hrouda vystudoval provozně-ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity se zaměřením na finanční controlling. Mluví anglicky a je ženatý. Volný čas nejraději tráví aktivně se svou rodinou. Rád vyrazí na horské kolo, zahraje si golf nebo zajde na dobrý rockový koncert.

O společnosti Profinit, s.r.o.Profinit (www.profinit.cz) je od roku 1998 významným hráčem na poli application outsourcingu a information managementu. Úspěšně dodává řešení především v oblasti vývoje software na zakázku, datových skladů a business intelligence zákazníkům v Evropě i USA. Profinit je dlouhodobým partnerem pro více než 50 významných společnosti z oblastí financí, telekomunikací, utilit a státní správy (v České republice jsou to mj. Česká spořitelna, ČSOB, ČSOB pojišťovna, Komerční banka, O2, Vodafone a řada dalších). Profinit poskytuje komplexní služby od návrhu a optimalizace procesů, business a IT architektury až po finální dodávky ICT řešení. Podle údajů IDC (2012) patří mezi 5 největších firem v oblasti vývoje software na zakázku v České Republice a je držitelem řady dalších ocenění.