Herní obchod Xzone investuje do hry Novus Inceptio

Praha, 18. července 2016 – Jen málokterý rok byl pro český herní průmysl úspěšnější, než ten loňský. Za rok 2015 bylo vydáno více než 30 českých her a jednou z těch, která se úspěšně bila o přízeň hráčů, byla i sci-fi survival hra Novus Inceptio. Projekt, který vstoupil na trh v září 2015 a stále se řadí z pohledu prodejnosti na Steamu mezi ty úspěšnější české tituly posledních let. Jedná se převážně o dílo jednoho člověka, Martina Mastného. Ten dlouhá léta působil v Xzone na pozici grafika a programátora.  (TZ)

“Než se Martin pustil na dráhu herního vývojáře, tak kódoval stránky Xzone, dělal grafiku a bannerové upoutávky, známe se zkrátka dlouhá léta a ve firmě jsme ho v jeho osobním projektu všichni podporovali. Když pak padla možnost spolupráce a podílení se finančně na vývoji jeho vysněné hry, neváhali jsme v Xzone ani vteřinu”, poznamenal k obchodnímu spojení Martin Schovanec, majitel obchodu Xzone.

Celý proces, který trvá už od konce loňského roku, byl završeni 9. června 2016, kdy byla zapsána společná firma McMagic Productions, s.r.o. do obchodního rejstříku a společnost Xzone, s.r.o. v ní přetavila svoji investici na 20% podíl ve firmě. Xzone díky tomu letos vstupuje na další neprobádané pole – pole vývoje her. Kromě toho, že se bude snažit přispět k úspěchu titulu Novus Inceptio, tak časem učitě i dalších perspektivních herních projektů. A to nejen pasivně jako investor, ale i aktivně svým zázemím, kontakty a zkušenostmi z jiných částí herního průmyslu.

Více o hře Novus Inceptio najdete na Steamu a oficiálních stránkách.