Synology ohlašuje uvedení ostré verze Synology Router Manager (SRM) 1.1

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 12. července 2016. Synology® Inc. dnes ohlásilo dostupnost ostré verze nového Synology Router Manager (SRM) 1.1, intuitivního a výkonného operačního systému pro Synology Router RT1900ac. (TZ)

Poslední verze dále rozšiřuje už tak všestranný bezdrátový router, což uživatelům umožňuje užít si chytré funkce Wi-Fi, detailní síťovou analýzu, posílenou bezpečnost a více.

„Uvedení Synology Router Manager (SRM) 1.1 je velkým milníkem pro dosažení naší vize budoucnosti bezdrátových routerů. S tím jak se mění Internet a způsob, jakým jej využíváme, by se podle našeho názoru měl také vyvíjet router našich uživatelů. A to je důvod, proč stále přidáváme nové nástroje a funkce, které udělají náš existující Synology Router RT1900ac ještě praktičtější a bezpečnější“ řekl Tego Chang, produktový manažer v Synology Inc.

Novinky v SRM 1.1.zahrnují následující:

Funkce Smart Connect: s touto funkcí jsou síťová zařízení automaticky připojena v tom nejvýhodnějším pásmu (2,4 GHz nebo 5 GHz) dle kritérií, které můžete sami snadno nastavit. To zaručuje optimální kvalitu Wi-Fi bez nutnosti hlubokých technických znalostí.

Smart WAN: pro pokročilé uživatelé, kteří požadují nepřerušitelnou dostupnost sítě, je k dispozici připojení přes dvě síťová rozhraní a nastavení automatického přepnutí v případě výpadku či funkce rozložení zátěže (load balancing). Nastavitelná pravidla přesměrování ovládají provoz přes dané rozhraní do/z specifického cíle či zdroje.

Reporty provozu: díky jednoduché možnosti tvorby srozumitelných, ale přesto detailních, analýz provozu v určitém období, mohou administrátoři lépe porozumět síťovým potřebám. Zjistí tak, zda některá zařízení nebo aplikace nevyužívají příliš velkou část datového toku nebo zda existují obavy ohledně bezpečnosti.

Prevence narušení: se systémem detekce narušení (|IDS) a prevence narušení (IPS) je možné nechat SRM 1.1 beta analyzovat síťový provoz kvůli detekci a blokování škodlivých balíčků a požadavků k přístupu do lokální uživatelské sítě.

Filtrování dle obsahu: rodičovská kontrola a filtrování provozu sítě je nyní integrováno s Google SafeSearch. Kromě toho umožňuje přidání nastavitelných profilů pro jemné dolaďování a rozdílné blokování přístupu jednotlivým členům rodiny či zaměstnancům.

Synchronizace souborů a záloha: na SRM 1.1 beta můžete spustit populární balíček Synology Cloud Station Suite, který z routeru vytvoří privátní server pro synchronizaci souborů či okamžitou zálohu dat z Windows, Mac a Linuxových počítačů.

Dostupnost

Synology Router Manager (SRM) 1.1 je nyní dostupný zdarma pro instalaci na zařízení Synology Router RT1900ac. Pro další detaily ohledně RT1900ac, prosím navštivte https://www.synology.com/products/RT1900ac.

Synology v kostce

Společnost Synology vytváří síťová datová úložiště, řešení pro IP monitoring a síťové prvky, jež přetváří způsob, jakým lidé spravují data, monitoring i síťové prvky v éře cloudu. Synology plně využívá výhod nejnovějších technologií, aby mohla poskytnout podnikům a domácím uživatelům spolehlivé a cenově dostupné řešení centralizovaného ukládání a zálohy dat, profesionální řešení pro monitoring či síťovou správu. Synology si klade za cíl dodávat výrobky s průkopnickými funkcemi a nejlepší zákaznickou podporou ve své třídě.