Barracuda NextGen Firewall posiluje podporu cloudových platforem

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi absolutní špičku mezi dodavateli řešení z oblasti informační bezpečnosti, komunikace a síťové infrastruktury. V souladu s potřebami zákazníků firma neustále rozšiřuje nabídku produktů pro platformy typu cloud computing a Software as a Service. (TZ)

Do této nabídky pokročilých bezpečnostních řešení patří rovněž produkty řady Barracuda NextGen Firewall série F, které jsou určeny pro nasazení v rámci distribuovaných sítí. Uživatelům nabízí funkce firewallu nové generace, kam mimo jiné spadá filtrování webu a e-mailu, ochrana před neoprávněným přístupem, správa aplikací na úrovni sedmé vrstvy a řízení přístupu k síti. Mezi další funkce patří inteligentní řízení zátěže linek a záložních spojení podle aplikací a stavu sítě. Nechybí ani vysoce efektivní nástroje na dálkovou analýzu provozu a dění na síti.

Celé řešení Barracuda NextGen Firewall je integrováno v rámci jediné platformy centrálně spravované prostřednictvím Barracuda Control Center, která může pokrývat celou rozsáhlou síť včetně detašovaných poboček, datových center či jednotlivých vzdálených uživatelů.

Nejnovější verzi Barracuda NextGen Firewall F-Series 7.0, která byla uvedena na trh v červenci tohoto roku, je možné snadno implementovat v rámci cloudových platforem, jako je Microsoft Azure (Azure Security Center) nebo Amazon Web Services (AWS).

Mimořádnou kvalitu cloudových řešení Barracuda Networks dokládá i skutečnost, že společnost jako první získala certifikaci Microsoft Azure Certified Security Solution Provider a jakožto nezávislý softwarový dodavatel má rovněž status Microsoft Partner – Gold Application Development. Na jaře tohoto roku pak Barracuda zvítězila v hodnocení „2016 Microsoft Azure Certified ISV Solution Partner of the Year“ a v náročné konkurenci mnoha dalších firem se tak stala nejlepším nezávislým softwarovým dodavatelem pro Microsoft Azure.

Další informace o řešeních Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.