Nový odolný fotoaparát COOLPIX W100

Amsterdam, Nizozemsko, 1. srpna 2016: Řada fotoaparátů Nikon COOLPIX má nový přírůstek, který je určen pro všechna vaše dobrodružství doma i v cizině – COOLPIX W100 s 13,2 milionu pixelů. S přístrojem můžete plavat i potápět se do hloubky až 10 m1, je nárazuvzdorný při pádu z výšky až 1,8 m2, mrazuvzdorný do −10 oC3 a prachotěsný4, takže jej můžete bez starostí vzít na libovolné místo. (TZ)

Pořizujte vysoce kvalitní snímky a okamžitě je sdílejte prostřednictvím funkce SnapBridge, která snímky automaticky přenese do vašeho chytrého zařízení pro snadnou archivaci a sdílení na sociálních médiích v době, kdy cestujete. Funkce SnapBridge udržuje za pomoci technologie Bluetooth®5 low energy (BLE) trvalé spojení mezi fotoaparátem COOLPIX W100 a chytrým telefonem nebo tabletem a poskytuje jednoduchou kontrolu nad vaším fotografickým životem. Jednoduchým stisknutím tlačítka můžete zaznamenávat Full HD videosekvence (1 080p) se stereofonním zvukem, které mají díky elektronické redukci vibrací (VR) vždy plynulý a ostrý obraz.
Dosažení perfektních portrétů nad vodou i pod vodou nebylo nikdy snazší. Inteligentní portrét aktivuje funkce, jako je Priorita ostření na obličej (která automaticky detekuje tvář objektu a zaostřuje na ni) nebo Detekce tváře pod vodou (která automaticky pořizuje snímky při detekci tváří osob v moři nebo bazénu).Výjimečně snadno ovladatelný fotoaparát COOLPIX W100 je vybaven jednoúčelovými tlačítky, snadno použitelným uživatelským rozhraním a speciálním dětským menu, které fotoaparát zpřístupňuje fotografům libovolného věku. Stačí vybrat Snadný auto režim a ponechat na fotoaparátu optimalizaci všech nastavení, což zajistí vynikající snímky v každém okamžiku, a snadno určovat kompozici snímků na 6,7cm/2,7˝ monitoru TFT LCD s 230 000 pixely – i za nízké hladiny osvětlení nebo na přímém slunečním světle.

K uvedení nového vodotěsného a nárazuvzdorného fotoaparátu říká Ines Bernardes, Product Manager for COOLPIX u společnosti Nikon Europe, následující: „COOLPIX W100 poskytuje kvalitní snímky a Full HD videosekvence při vysoké odolnosti a snadném ovládání, takže můžete odpočívat s vědomím, že váš fotoaparát přečká nečekaný pád nebo potopení do bazénu. Bez ohledu na to, kam budete cestovat, provede funkce SnapBridge automatickou synchronizaci snímků prostřednictvím technologie Bluetooth®5 low energy s vaším chytrým telefonem nebo tabletem pro jejich okamžité sdílení nebo uložení. Snadné a intuitivní ovládání fotoaparátu je ideální pro fotografování na cestách a dětské menu znamená, že fotografie může být zábavná pro celou rodinu.“

1 Ekvivalent ochrany JIS/IEC třídy 8 (IPX8: lze fotografovat po dobu 60 minut pod vodou v hloubce 10 m).

2 (Přístroj splnil podmínky testů pádu společnosti NIKON, které jsou v souladu s testy MIL-STD 810F metoda 516.5 – odolnost proti nárazu).

3 Až do teploty přibližně −10 °C

4 Ekvivalent ochrany JIS/IEC třídy 6 (IP6X).

5 Logotyp Bluetooth® je registrovaná ochranná známka společnosti Bluetooth SIG, Inc. a veškeré jeho použití společností Nikon Corporation probíhá v rámci licence.

Pro získání dalších informací o oceněných výrobcích Nikon navštivte webovou stránku www.nikon.cz.