Rio je Čechům díky Uber teď mnohem dostupnější!

Praha, 3. srpna 2016 –  Mobilita je v těchto dnech v Riu jedním z nejskloňovanějších témat. Ať už ale sportovci nebo turisté pojedou na slavnou Maracanu, k hoře Pedra de Gávea, nebo budou chtít zažít pravou pouliční party v Lapě, aplikace Uber je vždy spojí se spolehlivou jízdou. V Riu de Janeiru nabízí kromě služeb UberX, UberBLACK nově také UberENGLISH – novinku vhodnou pro cestující, kteří požadují anglicky mluvící řidiče. Všechny tyto varianty jízdy je samozřejmě možné díky službě UberPOOL sdílet s přáteli. Prostřednictvím aplikace navíc mohou Češi komunikovat se zákaznickou podporou ve svém rodném jazyce. V provozu je i speciální webová stránka věnovaná Riu. Navíc v aplikaci Uber v Riu fungují i další užitečné nástroje, které zvýší dostupnost, bezpečnost a flexibilitu služeb. (TZ)

Uber Lounge na letišti Santos Dumont

Až do 20. září otevřel Uber speciální salónek, který má pomoci všem cestujících, kteří se budou pohybovat kolem letiště Santos Dumont. Salónek je připravený v nedalekém obchodním domě Bossa Nova Mall, kam je možné se dostat pěšky přímo z letiště. V salónku je k dispozici zdarma Wi-Fi připojení, nabíječky telefonů a také místo, kde si mohou zákazníci v klidu odpočinout při čekání na svůj vůz. Cesta do salónku Uber je jednoduchá – po opuštění příletové haly na letišti stačí odbočit doleva a po pár metrech jste na místě.

Intercom – rychlejší a snazší komunikace s řidiči přes zprávy

Od 3. srpna je v Riu také dostupná jednodušší a levnější komunikace s řidičem. Po klepnutí na tlačítko „kontakt“ vedle údajů o vozidle a řidiči mohou uživatelé využít pro spojení s řidičem krátkou zprávu, poslanou skrze aplikaci – stačí připojení k internetu přes mobilní data nebo Wi-Fi. V rámci této komunikace zůstávají telefonní čísla v anonymitě. Díky spolupráci s firmou iPass Uber nabízí zdarma po celém Riu více než 1 350 Wi-Fi hot spotů s bezpečným a neomezeným připojením k internetu, a to pro jakékoliv mobilní zařízení.

SafetyNet – rychlejší způsob, jak pokaždé sdílet cestu s přáteli a rodinou

V Riu de Janeiru funguje i užitečné sdílení tras v reálném čase. Každý tak může jízdu sdílet s pěti předvolenými kontakty (přátelé, kolegové, rodina). Nástroj SafetyNet (rozšíření již známého nástroje ShareMyETA, ETA = Estimate time of arrival – tj. čas příjezdu) je automaticky aktivován všem uživatelům Uber v Riu – k získání přístupu tak není nutná nová instalace nebo aktualizace aplikace. Stačí pouze nastavit vybrané kontakty a rodina nebo skupina přátel ví, kde se uživatel v reálném čase nachází.

Pomoc v rodném jazyce cestujícího

V případě, že turisté potřebují odbornou pomoc nebo chtějí poskytnout zpětnou vazbu prostřednictvím aplikace, budou mít možnost provést to ve svém rodném jazyce, včetně češtiny. Zástupci týmu podpory uživatelů jsou totiž připraveni odpovídat v 70 jazycích z celého světa, kde Uber působí. Kromě toho bude jejich dalším úkolem pomoci navrátit ztracené předměty a v případě jakýchkoliv jiných naléhavých záležitostí nabídne Uber i telefonickou podporu v angličtině.

UberENGLISH

Je nová služba, která je v Riu de Janeiru dostupná díky spolupráci s populární digitální vzdělávací službou Duolingo. Jejím prostřednictvím si totiž cestující mohou objednat řidiče Uber, který má anglický certifikát. To je ideální příležitost pro všechny, kteří chtějí poznat život v Riu přímo prostřednictvím místních lidí a bavit se jazykem, kterému rozumějí.

Turisté směřují teď do Ria především proto, aby viděli nejlepší sportovce světa. Je zde ale k vidění i mnoho dalších zajímavých míst. Od překrásných pláži až po dech beroucí vyhlídky. Úžasné město – „Cidade Maravilhosa“, jak se Riu v portugalštině přezdívá – je plné různých možností, co dělat a co objevovat. Kam tedy zajet v Riu de Janeiru?

Cukrová homole – jedna z nejoblíbenějších atrakcí a symbol Ria. Nabízí neuvěřitelný 360stupňový výhled na Rio de Janeiro.

Socha Krista Spasitele je největší sochou ve stylu art deco na světě a kulturní ikonou nejen Ria de Janeira, ale celé Brazílie.

Pláž Copacabana – ať už si chcete užívat sluneční paprsky, skočit si do vody a zaplavat si, nebo si vychutnat brazilskou kuchyni. Copacabana je místo, které snoubí vše dohromady a prostě ho musíte vidět.

Nákupní promenáda Rio Sul Shopping – nakupování podle brazilské módy, dát si něco k jídlu nebo si dopřát den v lázních. Tohle místo nabízí všechno. Rio Sul Shopping bylo prvním postaveným centrem v Riu a je také jedním z největších.

Při rozhodování o tom, kam zajít na drink při západu slunce, na výhodné happy hour nebo na nezapomenutelnou večeři s přáteli, mají turisté na výběr spoustu možností. Představujeme TOP výběr Uber destinací podle statistik Uber Rio.

 

Bary:

Belmonte: Rua Dias Ferreira, 521 – Leblon, Rio de Janeiro – RJ, 22431-050

Buxixo Choperia: Av. Maracanã, 760 – Tijuca, Rio de Janeiro – RJ, 20540-103

Bar 399: Av. Olegário Maciel, 231 – Barra da Tijuca, Rio de Janeiro – RJ, 22621-200

Bar Bukowski: R. Álvaro Ramos, 270 – Botafogo, Rio de Janeiro – RJ, 22280-110

Bar Astor: Av. Vieira Souto, 110 – Ipanema, Rio de Janeiro – RJ, 22420-002

Restaurace:

  •             Sushi Leblon:Rua Dias Ferreira, 256 – Leblon, Rio de Janeiro – RJ, 22431-050

Palaphita: Av. Bartolomeu Mitre, 1314 – Leblon, Rio de Janeiro – RJ

Rua Aprazível: R. Aprazível, 62 – Santa Teresa, Rio de Janeiro – RJ, 20241-270

CT Boucherie: Rua Dias Ferreira, 636 – Leblon, Rio de Janeiro – RJ, 22431-050

Bráz Pizzaria: Rua Maria Angélica, 129 – Jardim Botânico, Rio de Janeiro – RJ, 22470-201