Visa nabízí návštěvníkům Olympijského parku Rio-Lipno cyklosimulátor virtuální reality

Společnost Visa představila v Olympijského parku Rio-Lipno sportovní stanoviště zaměřené na cyklistiku. Návštěvníci si mohou vyzkoušet první český cyklosimulátor virtuální reality a zajet si tak „naživo“ závod ulicemi brazilského Ria. Ve Visa stanu je k vidění i unikátní výstava výbavy českých olympioniků včetně Leopolda Königa a Jaroslava Kulhavého. Pobyt v parku si návštěvníci mohou zpestřit bezplatným zapůjčením elektrokol. (TZ)

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA, 16. srpna 2016 – Visa Inc. (NYSE: V)

Jako oficiální partner Olympijských her Rio 2016 připravila Visa v rámci Olympijského parku na Lipně Visa stan, kde je až do 21. srpna možné vžít se do kůže olympijských silničních cyklistů díky jedinečné cyklistické virtuální realitě. Za prvních 11 dní provozu najelo celkem 2 000 účastníků závodu bezmála 3 200 kilometrů. Nejlepší čas na trati je zatím 2 minuty a 17 vteřin. Exhibiční souboj na trati si vyzkoušeli třeba Roman Šebrle, Tomáš Verner nebo kajakář Vítek Přindiš s bývalým dráhovým cyklistou Pavlem Buráňem.

Jsme rádi, že se jako dlouhodobý partner můžeme podílet na realizaci vůbec nejvýznamnějšího sportovního svátku. Díky Olympijskému parku Rio-Lipno si mohou fanoušci užít bujarou atmosféru Ria alespoň na dálku. Pomocí brýlí pro virtuální realitu a speciálního trenažéru se navíc ocitnou přímo v ulicích Ria a v rámci virtuálního závodu projedou třeba okolo legendární pláže Copacabana,“ říká regionální manažer společnosti Visa Europe pro Česko a Slovensko Marcel Gajdoš.

Jízdy se mohou účastnit dva jezdci najednou, takže lze v reálném čase změřit síly s přáteli nebo dalšími fanoušky cyklistiky. Soutěžící s nejrychlejším časem pak bude na konci Olympiády vyhlášen absolutním vítězem závodu a získá cenu v podobě telefonu Samsung Galaxy S7 edge a speciálních Samsung Gear VR brýlí.

Kolem Lipna na elektrokole a na výstavu Cyklo Expo

Po virtuálním olympijském závodu si návštěvníci mohou prohlédnout unikátní výstavu sportovní výbavy českých cyklistických olympioniků. Nechybí futuristické kolo dráhového cyklisty Pavla Kelemena, výbava Leopolda Königa a Jaroslava Kulhavého či jimi podepsané olympijské dresy. Kdo se cítí spíše na odpočinkovější cyklistiku s menší námahou, může se zastavit na dalším stanovišti Visa, umístěném poblíž cyklostezky. Zájemci si zde mohou bezplatně vyzkoušet jízdu na moderních elektrokolech.

Na Lipně a přitom v centru dění

Olympijský park nabízí kromě cyklistických disciplín i spoustu dalších možností vyžití.

V obcích kolem Lipenské přehrady mají návštěvníci možnost vyzkoušet si 50 sportů a atrakcí včetně wind surfingu, jízdy na divoké vodě, lukostřelby, beach volejbalu a spousty dalších. Jsme rádi, že je Visa naším partnerem a i díky její podpoře se originálně rozšířila nabídka aktivit pro návštěvníky,“ říká Marek Tesař, marketingový ředitel Českého olympijského výboru. „V programu je také řada setkání s vrcholovými sportovci a park je rovněž prvním místem, kam naši olympionici po návratu z Ria dorazili, aby spolu s fanoušky oslavili svůj úspěch,“ dodává Marek Tesař.

Zaplaťte 3x kartou Visa a odměňte se letním dárkem

Pro pohodové trávení času a odpočinek ve chvílích mezi promítáním přenosů nebo zkoušením sportovních atrakcí se může hodit např. sada petanque, frisbee, plážové tašky nebo osušky. Ty si může v podobě dárku vyzvednout ve Visa stanu každý návštěvník, který v Olympijském parku i mimo něj třikrát zaplatí kartou Visa.

###

O společnosti Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE:V) je globální platební technologická společnost propojující zákazníky, obchodníky, finanční instituce a vlády ve více než 200 zemích a teritoriích světa, s rychlými, bezpečnými a spolehlivými elektronickými platbami. Společnost provozuje jednu z nejvyspělejších procesních sítí na světě – VisaNet – která dokáže zpracovat více než 65 000 transakcí za sekundu, se zabezpečením před podvody pro spotřebitele a zajištěním platby pro obchodníky. Visa není bankou, nevydává karty, neposkytuje úvěry ani nenastavuje sazby a poplatky pro spotřebitele. Inovace od společnosti Visa nicméně umožňují finančním institucím nabízet svým zákazníkům stále více možností: okamžité platby debetní kartou, používání předplacených karet nebo odložené placení pomocí kreditních produktů. Pro více informací navštivte www.visaeurope.com, blog Visa Vision (www.vision.visaeurope.com) a @VisaEuropeNews.