Axis globálně přebírá odpovědnost za marketing a prodeje portfolia síťových videoproduktů společnosti Canon

Společnosti Axis Communications a Canon Inc. dnes oznámily, že uzavřely dohodu, podle níž dojde ke změně aktivit v oblastech prodeje a marketingu na hlavních regionálních trzích na celém světě. Axis převezme odpovědnost za marketing a prodeje celého portfolia síťových videoproduktů společnosti Canon, a to v Evropě, na Středním východě a v Africe (EMEA) a v Severní Americe. Změna pro EMEA začne platit 1. září a v Severní Americe 1. října. (TZ)

„Trh produktů pro síťový videodohled vykazuje i nadále velký potenciál. Jako přední společnost v tomto oboru má Axis vynikající pozici, aby mohla zahrnout prodej síťových videoproduktů společnosti Canon do širokého portfolia svých produktů a řešení v regionech EMEA a v Severní Americe. Tyto změny ukazují silné odhodlání společnosti Canon budovat dlouhodobou účast Axis na trhu,“ říká Ray Mauritsson, prezident společnosti Axis Communications.

Vzhledem k tomu, že se společnost Axis v roce 2015 stala součástí Canon Group, obě firmy diskutovaly o různých možnostech účelného prosazování nabídky svých síťových videoproduktů a řešení. Tato změna v rámci prodejů a marketingu je efektivním způsobem, jak maximálně využít synergii společností Canon a Axis.

Na japonském trhu bude Canon (Canon Marketing Japan) i nadále prodávat portfolio síťových videoproduktů značky Canon, a navíc se stane partnerem společnosti Axis za účelem prodeje jejího produktového portfolia. Tento krok se uskuteční nad rámec stávající sítě partnerů společnosti Axis. Pokud jde o zbytek regionu Asie a Tichomoří, možnosti využití portfolia síťových videoproduktů a řešení Canon jsou zatím předmětem zkoumání.

Podle nové strategie  budou mít partneři a zákazníci společnosti Canon veškeré výhody, které přináší marketing, obchod a technické odborné zázemí společnosti Axis a získají přístup k širšímu spektru produktů a řešení od přední společnosti na trhu síťového videa.
O společnosti Axis Communications

Společnost Axis nabízí inteligentní bezpečnostní řešení, která vedou k chytřejšímu a lépe chráněnému světu. Axis je největší světový dodavatel na trhu IP kamer a působí jako hybná síla v tomto odvětví tím, že průběžně uvádí inovativní síťové produkty založené na otevřené platformě. S pomocí globální sítě partnerů tak přináší svým zákazníkům vysokou hodnotu. Axis si zakládá na dlouhodobých vztazích se svými partnery, kterým poskytuje na stávajících i na nových trzích jak průlomové síťové produkty, tak i své znalosti.

Axis má více než 2.100 vlastních zaměstnanců ve více než 50 zemích na celém světě a spolupracuje s globální sítí více než 80.000 partnerů. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS.

Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.