Canon na photokina 2016 ukáže svět chytrého obrazu

PRAHA, 5. září 2016 – Společnost Canon Europe oznamuje plány pro kolínský veletrh photokina 2016. Návštěvníci se na vlastní oči přesvědčí o jedinečné schopnosti Canon zajistit vlastním hardwarem, digitálními službami a tiskem zpracování obrazu v nejvyšší kvalitě od jeho záznamu po reprodukci. V každém kroku fotografování Canon znovu odhaluje potenciál světa obrazů jak běžným uživatelům, tak profesionálům. Poprvé v Evropě bude vystaven výjimečný EOS 5D Mark IV, společně s kompletní řadou tiskáren PIXMA a hdbooks – službou, která profesionálně vytiskne a sváže personalizované fotoknihy. (TZ)

„Cílem společnosti Canon je fotografy nejen inspirovat, ale umožnit jim pořizovat, ukládat, tisknout a sdílet jejich životy prostřednictvím univerzálního jazyka obrazů,“ říká Alessandro Stanzani, Executive Vice President of Consumer and Professional Imaging, Canon Europe. „Těšíme se, že na veletrhu photokina představíme naše inteligentní zobrazovací produkty, a doufáme, že inspirujeme fotografy v jejich cestě za co nejlepšími snímky.“

Objevme univerzální jazyk snímků

Návštěvníci expozice mohou naplno vstoupit do světa inspirativních obrazů – jejím jádrem je 180° zobrazovací plocha, na které Canon předvede novou podmanivou kampaň City Surfing. Čtyři hlavní zóny ukáží, jak zachycovat, ukládat a sdílet svůj život prostřednictvím inspirující obraznosti. Program živých seminářů přinese zájemcům informace, jak pořizovat vzrušující snímky prostřednictvím různých fotografických stylů a technik. Mezi prezentujícími vystoupí Canon Ambassador Thorsten Milse nebo sportovní fotograf Samo Vidic.

Na cestě k ideální fotografii

V části Capture Zone bude vystavena řada nových produktů. Jedním z nich bude i EOS 5D Mark IV, který si bude možné na místě přímo i vyzkoušet. Ve všech řadách nabízí Canon fotoaparáty, které dovolují plnit všechny potřeby jejich majitelů, ať jde o profesionála fotografujícího volně žijící zvířata na safari či o běžného uživatele, jenž zachycuje první kroky svého dítěte. Naši produktoví experti budou na veletrhu vždy při ruce, aby zájemců rozšířili znalosti o fotografování a pomohli jim tak k dosažení ideálních snímků.

Užijte si své snímky od fotografování po tisk

Autory snímků Canon povzbuzuje ve sdílení jejich vášně pro fotografii a snaží, aby autoři své obrazy sdíleli ať v digitální nebo fyzické formě. Část expozice nazvaná Store and Manage Zone proto představí inovativní digitální služby Canon, včetně cloudové služby irista a aplikace Lifecake. Irista na jednom místě nabízí prostor pro zachycené vzpomínky, je bezpečným a inteligentním úložištěm pro všechny fotografie. Ukládá snímky v originální kvalitně a inteligentně je označuje podle obsahu – od západů slunce po sport. Je tak velmi snadné vyhledat libovolné fotografie a během pár minut je vybrat do krásného hdbooku.

Aplikace Lifecake umožňuje prostřednictvím fotografií zaznamenávat životní milníky dětí. Pomáhá ukládat a zároveň sdílet konkrétní mimořádné okamžiky v takové podobě, která dovoluje si je kdykoliv užít s rodinou a přáteli.

Další část prezentace Print and Share Zone představí nejnovější tiskárny PIXMA, včetně řady PIXMA PRO, která tisk pozoruhodných, vysoce kvalitních snímků ještě usnadňuje. Tiskárny Canon používají špičkové inkousty i samotnou tiskovou technologii a díky tomu přenášejí digitální snímky do podoby vysoce kvalitních výtisků. Ostatně imagePROGRAF PRO-1000 bude v průběhu veletrhu tisknout vysoce kvalitní fotografie přímo na stánku Canon.

Investice do fantastické kvality obrazu

V produktech vystavovaných na veletrhu photokina využívá Canon vlastní technologie, vyvinuté a vyráběné pro dosažení prvotřídní kvality obrazu. Nejnovější technologie, které ukazují, jak budeme v budoucnosti spolupracovat a jak budeme vnímat zachycené obrazy, předvede v části expozice, nazvané Future Zone. S téměř osmdesátiletou historií v oblasti zobrazování a hlubokými odbornými znalostmi Canon pokračuje v investicích do vývoje špičkových technologií, z nichž každá posouvá hranice toho, co je možné dnes, zítra i v budoucnosti.

Stánek společnosti Canon najdete v Hale 3.2.

 

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.