NETGEAR navázal spolupráci se společností Samsung

Cílem spolupráce je posílení bezpečnosti uživatelů čerpajících výhod chytré domácnosti i zefektivnění některých prvků, které tato domácnost nabízí (TZ)

Praha, 22. září 2016 — NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, navázal spolupráci se společností Samsung. Předmětem této spolupráce je integrace bezdrátových bezpečnostních kamer Arlo do platformy SmartThing s cílem poskytnout uživatelům efektivnější zabezpečení jejich chytré domácnosti.

Chytré a elegantní řešení bezpečnosti

Bezdrátová bezpečnostní kamera Arlo v kombinaci s platformou SmartThings dává svým uživatelům plnou kontrolu nad jejich bezpečím a bezpečím jejich domova. Prostřednictvím aplikace Smart Home Monitor získávají neustálý přehled o aktuálním dění ve vybraném monitorovaném prostoru. V případě neobvyklých pohybových aktivit jsou uživatelé okamžitě informováni skrze poplašné hlášení zaslané na jejich mobilní zařízení. Společně s ním jsou spuštěna také další předem stanovená opatření v podobě natáčení videozáznamu, spuštění zvukové sirény či rozsvícení světel ve vybraných místnostech.

Kamera Arlo plní vedle bezpečnostní funkce také funkci užitnou, kdy je schopna prostřednictvím senzoru pohybu vzájemně komunikovat s ostatními zařízeními přidanými do platformy SmartThings. Typickým příkladem může být např. rozsvícení světel v místnosti v okamžiku, kdy do ní vstoupí některý ze členů domácnosti, nebo se k ní teprve blíží.

Unikátní bezdrátová kamera Arlo

NETGEAR Arlo je první a jedinou 100% bezdrátovou bezpečnostní kamerou s vynikající kvalitou obrazu ve vysokém (HD) rozlišení. Wi-Fi kamera Arlo umožňuje uživatelům sledovat jejich domovy či jakékoli jiné objekty ze všech možných úhlů, lze ji používat uvnitř i venku a díky výkonným čidlům pro noční vidění spolehlivě snímá obraz i v noci. Kombinace snadné instalace, provozu na baterie, plně bezdrátového režimu a konstrukce odolné proti povětrnostním vlivům poskytuje uživatelům naprostou volnost při rozhodování o umístění kamery. Kamera Arlo navíc dokáže posílat konfigurovatelné notifikace v reálném čase, což uživatelům dává jistotu, že jejich domovy, děti, domácí zvířata, auta, rekreační objekty, kanceláře či jakékoli jiné důležité objekty jsou spolehlivě monitorovány.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.