Huawei dává příležitost českým vysokoškolským studentům ICT

Praha, 23. září 2016 – Deset vybraných studentů technických univerzit v České republice se právě účastní vzdělávacího programu společnosti Huawei, a to přímo v její čínské centrále. V rámci stěžejního CSR programu (Corporate Social Responsibility, společenská odpovědnost), který probíhá ve více než 170 zemích světa, jsou čeští studenti v Číně vůbec poprvé. Od 15. do 30. září se účastní dvoutýdenní stáže v Pekingu a Shenzhenu. (TZ)

„Pevně věříme, že podpora vzdělávání mladých českých talentů a jejich odborných technologických dovedností i znalostí je jedna z nejlepších investic, které Huawei, jako jeden z leaderů v oblasti informačních technologií, může udělat. Přispíváme k vytvoření společenství a dobrého partnerského prostředí v České republice tím, že dáváme nadaným studentům příležitost  navštívit Čínu a zažít východní kulturu na vlastní kůži. Jsme přesvědčeni o tom, že právě tohle vytvoří to správné podhoubí pro společný růst,“ řekl k tomu Radoslaw Kedzia, CEO Huawei pro Českou republiku.

Seeds for the Future“ je jedním ze stěžejních programů společnosti, kde Huawei podporuje rozvoj lokálních talentů v oblasti informačních technologií, usnadňuje sdílení odborných znalostí napříč digitální komunitou a pomáhá dalším zemím a regionům se k této komunitě přidat. V České republice byl program zahájen v minulém roce a do výběrového řízení se přihlásilo více než sto studentů napříč univerzitami z celé země.

Projekt „Seeds for the Future“ přitom každoročně zapojuje studenty z celého světa. Je důležité, že možnost zúčastnit se programu mají také nadaní studenti z České republiky. Celkem deset účastníků mladších třiceti let studuje ČVUT Praha, Univerzitu Hradec Králové, Univerzitu Pardubice, VUT Brno, VŠB – TU Ostrava a VŠTE v Českých Budějovicích.

Slavnostní zahájení se konalo 23. září v Pekingu za přítomnosti Jeho Excelence Bedřicha Kopeckého, velvyslance pro Českou republiku v Číně, a senior viceprezidenta Huawei Technologies, pana Gua Tianmina.  

 

„Projekt „Seeds for the Future“ je skvělou příležitostí pro české studenty jak si rozšířit své horizonty, poznat odlišnou kulturu a propojit své teoretické znalosti s praktickou zkušeností, a to rovnou v jedné z nejrychleji se rozvíjející technologické společnosti. Společnosti Huawei jsme vděční za to, že našim studentům takovou příležitost dává,“ zmínil Jeho Excelence Bedřich Kopecký během slavnostního zahájení v Pekingu.

„Je to vůbec poprvé, co čeští studenti s Huawei do Číny vycestovali, což otevírá nové budoucí možnosti pro vzájemnou výměnu a spolupráci mezi Českou republikou a Huawei. V České republice operuje společnost Huawei už třináct let a za plné podpory české vlády i veřejnosti dosáhla řady významných úspěchů. S projektem „Seeds for the Future“ bychom tak rádi pokračovali i do budoucna,“ dodal k tomu pan Guo Tianmin, senior viceprezident Huawei Technologies.

„Kromě poskytování služeb a produktů pracuje Huawei na mnoha inovacích, které mohou v budoucnu změnit naše životy k lepšímu. Inovace by také měly zajistit nejlepší možné místo
na trhu. Jsem nadšený z toho, že se mohu o těchto inovacích něco naučit, stejně jako
o zajímavé čínské kultuře,“ komentuje svou zkušenost s projektem student VUT Brno, František Urban.

Dvoutýdenní program je totiž rozdělený do dvou částí. Studenti mají také možnost poznat a zažít čínskou kulturu osobně. Absolvují kurzy čínštiny, kaligrafie nebo třeba tradiční čínské malby. Zároveň mají možnost komentovaných prohlídek významných historických pamětihodností, jako jsou například Zakázané město nebo Velká čínská zeď.

Všichni studenti potom stráví druhý týden svého pobytu přímo v centrále Huawei, což jim umožní seznámit se se zkušenými odborníky z oblasti informačních technologií. Od nich pak získají nejnovější poznatky o mobilních internetových aplikacích, znalosti o telekomunikačních technologiích a jejich vývojovém trendu nebo navštíví showroomy Huawei či laboratoře 5G.

-Konec-

O Huawei

Huawei je přední světový poskytovatel řešení pro informační a komunikační technologie (ICT). Cílem společnosti je obohacovat život a zvyšovat efektivitu prostřednictvím lépe propojeného světa, jednat jako zodpovědný subjekt, inovátor pro informační společnost a spolupracující přispěvatel do řady odvětví. Poháněna zákaznicky orientovanými inovacemi a otevřena partnerstvím, společnost Huawei vytvořila portfolio end-to-end ICT řešení, které poskytuje zákazníkům konkurenční výhodu v oblasti telekomunikací a podnikových sítí, zařízení a cloudových řešení. Všech 170 000 zaměstnanců Huawei po celém světě je zavázáno vytvářet maximální hodnotu pro telekomunikační operátory, podniky i spotřebitele.  Inovativní ICT řešení, produkty a služby společnosti se využívají ve více než 170 zemích a regionech a slouží více než jedné třetině světové populace. Společnost Huawei byla založena v roce 1987
a je soukromou společností plně vlastněnou svými zaměstnanci.

Pro více informací navštivte huawei.com/cz nebo huaweidevice.cz

Aktuální informace ze světa Huawei naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SKhttps://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK

YouTubehttps://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.google.com/+Huawei

http://www.youtube.com/Huawei