Sophos byl již popáté v řadě jmenován lídrem v oblasti jednotné správy hrozeb

Praha – 29. září 2016 – Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, oznámila, že ji analytická firma Gartner opět zařadila do kvadrantu lídrů pro oblast jednotné správy hrozeb (UTM). Gartner o tom informoval ve své zprávě s názvem „Magic Quadrant for Unified Threat Management“, kterou vydal 30. srpna 2016. Kvadrant je založený na posuzování schopnosti jednotlivých společností realizovat a naplňovat své vize. Sophos je jednou z pouhých tří společností zařazených do tohoto kvadrantu a navíc jedinou IT firmou zaměřenou na bezpečnost, která byla označena za lídra hned ve třech bezpečnostních magických kvadrantech – vedle kvadrantu pro oblast jednotné správy hrozeb jde i o kvadranty dle zpráv Magic Quadrant for Mobile Data Protection Solutions (září 2015) a Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms (únor  2016). (TZ)

„Síťová bezpečnost je naprosto zásadním pilířem ochrany proti dnešním sofistikovaným vytrvale  útočícím hrozbám a představuje jednu z nejrychleji rostoucích IT oblastí. A fakt, že jsme již mnoho let zařazovaní do kvadrantu lídrů, potvrzuje naši pozici v čele tohoto důležitého a neustále se rozvíjejícího trhu,“ říká Bryan Barney, hlavní viceprezident a generální ředitel skupiny Network Security Group společnosti Sophos. „Díky naší vedoucí pozici v oblasti ochrany koncových bodů i sítí a více než stovce tisíc zákazníků v každém z těchto segmentů můžeme pokračovat v naplňování naší vize synchronizované ochrany, která umožňuje přímé sdílení zásadních informací a aktuálního bezpečnostního stavu mezi všemi bezpečnostními produkty. Zákazníkům všech velikostí tak můžeme nabídnout dokonalejší ochranu při současném snížení nároků na správu.“

Společnost Sophos svůj byznys v oblasti síťové bezpečnosti neustále posiluje a v posledním účetním roce končícím k 31. březnu 2016  dosáhla v tomto segmentu růstu 27,5 procent. Výrazně tak překonala hodnotu pro celý trh, který vzrostl o 7 procent.  Řešení pro jednotnou správu hrozeb a firewally nové generace se za uvedené období podílely na celkových celosvětových příjmech společnosti Sophos přibližně z jedné poloviny.

Více informací o řešeních pro jednotnou správu hrozeb (UTM) a firewallech nové generace značky Sophos naleznete na www.sophos.com/utm.

Bezplatná kopie zprávy Gartner Magic Quadrant for Unified Threat Management pro rok 2016 je ke stažení na www.sophos.com/en-us/security-news-trends/reports/gartner/magic-quadrant-utm.aspx.

Spojte se se společností Sophos

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné řešení síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, ochrany přístupu na internet a elektronické pošty i správy mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Společnost Sophos sídlí v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.