Western Digital uvádí SSD disky WD Green a WD Blue

IRVINE, Kalifornie/Praha, 11. října, 2016 —  Western Digital Corporation  dnes oznámil uvedení nových disků SSD WD Blue a WD Green. Jsou to první SSD disky SATA z kategorie “client” s označením WD. Nové disky WD SSD doplňují ucelenou nabídku pevných disků pro počítače, PC a pracovní stanice. WD nyní poskytuje ukládací zařízení pro doslova jakoukoli aplikaci. Nové disky SSD WD Blue a WD Green poskytují maximální možnosti pro upgrade stávajících počítačů a notebooků a poskytují nové řešení všem, kteří si PC staví sami. (TZ)

Nové disky WD SSD atakují maximální dosažitelnou rychlosti SATA disků, vyznačují se ve své třídě nejlepší životností a spolehlivostí. Disky mají certifikaci  WD Functional Integrity Testing (F.I.T.) Lab, přinášejí rychlé bootovací časy a zvyšují rychlost práce. Zákazníci s novými disky získají kombinaci rychlého úložiště s vysokou spolehlivostí (1,75 mil. hodin MTTF) a nízkou spotřebu s nižším zahříváním. K oběma typům nových SSD disků WD je k dispozici monitorovací software WD SSD Dashboard, který umožňuje nepřetržitou kontrolu a monitorování stavu disku, jeho výkonu a kapacitu. Pro zákazníky, kteří hledají rychlou odezvu systému, vysokou životnost úložiště, nízkou spotřebu energie a malé rozměry, je WD Green SSD a WD Blue SSD perfektní volbou.

„Mezi našimi prodejci i zákazníky se projevil značný požadavek na skupinu uložišť postavených na paměti flash,” říká Eyal Bek, senior director, Devices Business Unit, Western Digital, a dodává: „Náš prodejní kanál se neustále rozšiřuje a nyní nabízí i řešení SSD. Jsme velmi rádi, že jsme začali vyrábět a uvádět na trh SSD disky WD Blue a WD Green a věříme, že poskytnou benefity , které vyžadují naši zákazníci.“

WD Blue SSD

Tato řada je určena všem zákazníkům, kteří hledají výkon SATA pro kapacitně náročné aplikace a multitasking. Disky SSD WD Blue najdou své uplatnění jak v noteboocích, tak desktopových počítačích. Budou k dostání v kapacitách 250 GB, 500 GB, a 1TB a ve formátech 2,5 palce/7mm nebo M.2 2280. WD Blue SSD nabízí přenosové rychlosti až 545MB/s a 525MB/s (sekvenční rychlost zápisu a čtení) a životnost až 400 TBW. Ceny začínají na 99 Eurech pro kapacitu 250 GB, v případě 500 GB disku je cena 169 Euro, 1 TB disk má doporučenou cenu 339 Euro.

WD Green SSD

Disky WD Green SSD poskytují výkon střední třídy a jsou skvělou volbou pro každodenní práci. Budou dostupné v kapacitách 120 GB a 240 GB a ve formátech 2,5 palce/7mm nebo M.2 2280. WD Green SSD se vyznačují velmi nízkými nároky na spotřebu energie, což prodlužuje práci mezi jednotlivými dobíjeními baterie. WD Green SSD dosahují přenosové rychlosti až 540MB/s a 405MB/s  (sekvenční rychlost zápisu a čtení) a životnost až 80 TBW. Cena pro kapacitu 240 GB je 89 Euro.

Na disky WD Blue SSD a WD Green SSD je poskytována 3letá omezená záruka

Western Digital

Společnost Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) s vedoucí pozicí na trhu ukládacích zařízení, které umožňují lidem vytvářet, spravovat, využívat, přehrávat a chránit digitální obsah. Společnost reaguje na měnící se potřeby trhu a poskytuje ucelené portfolio vysoce kvalitních produktů na ukládání dat, které využívají efektivní technologie, vysokou výkonnost, flexibilitu a rychlost. Produkty společnosti jsou na trh dodávány pod značkami HGTS, SanDisk a WD všem partnerům OEM, distributorům, resellerům, poskytovatelům cloudových infrastruktur a koncovým uživatelům.