II. LAN finále PLAYzone lig se uskuteční tento víkend v Praze

Populární dlouhodobé PLAYzone ligy se v letošním roce vrátily na scénu a během několika měsíců si opět vydobyly zašlou slávu. Ve třech herních titulech bojuje osmička nejlepších hráčů a týmů, z nichž pouze nejlepší čtyři postoupí na offline finále, jež se uskuteční 15. a 16. října v Praze – Kbelích. (TZ)

Praha, ČR – 12. října 2016 – Začátkem roku 2016 se pořadatel Mistrovství České republiky v počítačových hrách, agentura PLAYzone, rozhodla obnovit – v dřívějších letech velice populární –PLAYzone ligy. Premiéru si obnovené ligy odbyly koncem ledna, v letních měsících poté odstartovala druhá sezóna a její online základní část ve hrách League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive a Hearthstone. Tohle snažení vyvrcholí již tento víkend v Komerčně industriálním parku Kbely v rámci velkolepé akce s názvem Red Bull Ultimátní Hráč 2016.

Ve všech herních titulech se nejlepší domácí týmy a hráči z pohodlí domova utkaly dvakrát každý s každým, z celkových osmi účastníků na říjnové LAN finále míří pouhá čtveřice těch úplně nejlepších, ta vybraná elita. PLAYzone ligy díky své dotaci bodů do klasifikace Mistrovství ČR přilákaly kompletní domácí špičku – vítěz ligy si připíše až 2000 MČR bodů na své konto, v každé hře se bodů rozdá celkem 7200. Mimo důležitých bodů se na II. LAN finále bojuje o celkové prizemoney v hodnotě 56 000 Kč.

Na premiérovém LAN finále hráči bojovali v holešovické Alza TechZone, tentokrát se přesouváme na východ Prahy, konkrétně do městské části Kbely. Čtyři nejlepší hráči a týmy ve třech herních titulech čeká finále II. sezóny PLAYzone lig v rámci Red Bull Ultimátního Hráče, díky čemuž se očekává početný fanouškovský kotel při finálových zápasech, které proběhnou na skvostném pódiu. Tyto finálové zápasy budou také živě vysílány v rámci přenosu RBUH na internetové televize Twitch.tv/Alza za doprovodu nejznámějších komentátorských hlasů domácí scény.

Hráči se mohou těšit na nadupané mašiny HAL3000 spolu s vysokofrekvenčními monitory AOC. Důležitou informací je také samotný harmonogram. Vyvrcholení Hearthstone ligy odstartuje v sobotu od 10:00 a velké finále je na programu od 14:30. Následovat bude dvoudenní klání v CS:GO, na jehož očekávané grandfinále se můžete těšit v neděli od 11:30. Tohle vše doplní nedělní boje v League of Legends, které finálovým zápasem od 15:00 uzavře celou akci II. LAN finále PLAYzone lig.

Další informace o druhé sezóně dlouhodobých PLAYzone lig a samotném LAN finále 15. a 16. října v Praze – Kbelích budou postupně zveřejňovány na webových stránkách http://www.playzone.cz/. Lístky na celý víkend stojí 100 Kč a lze jej zakoupit skrze portál Goout.net.

Projekt PLAYzone lig vzniká za podpory partnerů: Alza.cz, HAL3000, Intel, Dell, AOC, MSI, Samsung, WD a Kaspersky.

O PLAYzone

Agentura PLAYzone se zaměřuje na pořádání herních eventů, online marketing v herní komunitě, profesionální živé přenosy z herních i neherních akcí a také každoroční pořádaní Mistrovství České republiky v počítačových hrách, které je považováno za vrcholnou esportovou akci. Velkou aktivitou je také portál PLAYzone.cz, jenž je nejnavštěvovanějším herním portálem na českém internetu a jehož náplní je každodenní pořádání turnajů, zpravodajství z domácího i zahraničního světa progamingu, společně s celou řadou komunitních aktivit.