Sophos Intercept X přináší novou generaci ochrany proti exploitům i ransomwaru

Praha – 13. října 2016 – Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, představila svůj nejnovější produkt pro novou generaci ochrany koncových bodů. Sophos Intercept X dokáže zastavit dosud nezveřejněné (tzv. zero-day) hrozby, neznámé varianty zranitelností i skryté útoky a navíc přináší i pokročilou ochranu proti ransomwaru, která i nejnovější varianty detekuje během několika sekund. Sophos Intercept X je možné provozovat paralelně se stávajícím softwarem pro ochranu koncových bodů, a to bez ohledu na značku dosavadního řešení. Zákazníci tak mohou velmi rychle zdokonalit svoji ochranu a získat jistotu odražení útoku ještě před spuštěním škodlivého kódu. (TZ)

Sophos Intercept X v sobě spojuje čtyři nejdůležitější bezpečnostní komponenty a nabízí tak funkcionalitu, kterou IT administrátoři oprávněně očekávají od nové generace ochrany koncových bodů.  

  1. Detekce hrozeb a zranitelností bez využívání identifikačních vzorů: obrana proti malwaru i hackerům, která si bez skenování souborů poradí s dosud nezveřejněnými, neznámými a v paměti přetrvávajícími útoky a variantami hrozeb.
  2. Technologie CryptoGuard: inovační technologie boje proti ransomwaru, která umožňuje identifikovat a odhalit nežádoucí šifrovací aktivity a zablokovat ransomware ještě dříve, než zamkne a ochromí počítačové systémy. Tato technologie také umožňuje vrátit zašifrované soubory do původního stavu.
  3. Analýza prvotních příčin: komplexní a úplná vizuální analýza bezpečnostního incidentu včetně zpřístupnění informací o původu útoku a vstupní brány do síťové infrastruktury, o dopadech na jednotlivé prvky podnikové informační architektury, o místě a úrovni možného zastavení hrozby i o způsobech, jak v budoucnu odrazit další podobné útoky.
  4. Sophos Clean: silný nástroj, který aktivně odhaluje a odstraňuje jakoukoli stopu po spywaru i do systému hluboce vnořeného a přetrvávajícího malwaru.

“Při vývoji Intercept X jsme využili analýz big data i našich pokročilých znalostí o chování hrozeb, vektorech útoků a motivacích počítačových zločinců. Výsledkem je produkt, který dokáže odhalit nežádoucí chování a zastavit potenciální útok co možná nejdříve. A nepotřebuje k tomu aktualizace ani konkrétní identifikační vzory,” říká Dan Schiappa, senior viceprezident a ředitel skupiny Enduser Security Group společnosti Sophos. “IT profesionálové moc dobře vědí, že neexistuje jediný prostředek, který by zastavil všechny typy útoků. A právě neexistence takového řešení byla důvodem pro vývoj produktu Intercept X, který kombinuje několik různých technik pro rychlou identifikaci i odpovídající reakci a umožňuje koordinovaný postup při řešení bezpečnostního incidentu. Díky novému produktu tak mohou IT oddělení zajišťovat vysokou míru ochrany bez nutnosti využívat služeb vysoce specializovaných bezpečnostních odborníků.“

Sophos Intercept X zastává roli klíčové komponenty společnosti Sophos pro synchronizovanou ochranu a díky mechanismu Security Heartbeat může sdílet informace o bezpečnostních hrozbách s novou generací firewallů Sophos XG  i s bezpečnostním řešením SafeGuard Encryption. Zákazníci tak mohou na útoky a bezpečnostní incidenty reagovat koordinovaně a automaticky. Nový produkt lze instalovat i spravovat vzdáleně, a to prostřednictvím cloudové konzole Sophos Central. Administrátoři mohou prostřednictvím této konzole spravovat jednotlivá nastavení, distribuovat licence, přidávat nové koncové body a získávat podrobný přehled o veškerých souvisejících aktivitách. Nechybí ani speciální řídící panel pro partnery společnosti Sophos, který na jednom místě zobrazuje přehled o všech dostupných službách. Zákazníci tak získávají vyšší míru ochrany a partneři mohou rozšířit portfolio svých služeb s cílem zajistit si další zdroj opakovaných příjmů.

Zákazníci i partneři si již mohli možnosti nového produktu vyzkoušet v rámci beta testování, které potvrdilo bezpečnostní možnosti tohoto řešení. Sophos Intercept X například pomáhá eliminovat dopady ransomwaru – hrozby tohoto typu dokáže identifikovat a zastavit prakticky okamžitě včetně veškerých škodlivých šifrovacích aktivit i pokusů o průlom do ostatních částí podnikové informační architektury. Jakmile je hrozba neutralizována, jsou dotčené soubory vráceny do stavu před zahájením útoku a Sophos Intercept X tak významně šetří čas, lidské i systémové zdroje a samozřejmě i finance.

Sophos Intercept X je v  již v prodeji a k dispozici je i zkušební verze zdarma. Partneři mohou další podrobnosti získat na partnerském portálu.  Více informací naleznete na adrese www.sophos.com nebo můžete kontaktovat vybraného partnera  společnosti Sophos.

Spojte se se společností Sophos

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné řešení síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, ochrany přístupu na internet a elektronické pošty i správy mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Společnost Sophos sídlí v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.