Rohlik.cz má nově 3členné nejvyšší vedení

Praha, 10. listopadu 2016 – Online supermarket Rohlik.cz mění strukturu svého nejvyššího vedení. Jeho členy budou vedle zakladatele a největšího akcionáře Tomáše Čupra (34), který firmu dosud sám řídil, ještě Christian Koller (bývalý jednatel SPARu) a provozní ředitel Josef Gabaš (dříve International Logistics Manager v MALL.CZ).  /TZú

Christian Koller (42) přichází do Rohlik.cz s dlouholetými zkušenostmi z kamenného retailu. V letech 2005-2013 byl jednatelem a současně finančním ředitelem českého SPARu. Zde byl přímo nadřízený 9 různým oddělením (nejen financím, ale např. také controllingu, logistice, části nákupu či IT), se zodpovědností za více než 4500 zaměstnanců.

Josef Gabaš (39) v Rohlik.cz působí od května 2016 jako provozní ředitel. Na starosti měl kompletní změnu systému v pražském skladu Rohlik.cz. Ten musí být schopný odbavit tisíce objednávek denně v extrémně rychlém tempu – obchod doručuje nákupy již od 90 minut. Před příchodem do Rohlik.cz Josef Gabaš řídil distribuční centrum MALL.CZ (2011-2016) a v letech 2013-2016 byl rovněž v týmu mezinárodní logistiky MALLu, odpovědný za skladové procesy v rámci distribučních center SLO, HU, SK, PL.

 

„Prodej potravin online je tou úplně nejsložitější oblastí e-commerce. K tomu je třeba přičíst růst, kterým Rohlik.cz prochází – v prvním roce provozu jsme dosáhli obratu 300 mil. Kč, letos cílíme na 1 mld. Kč. Aby bylo možné tak komplexní firmu uřídit, aniž by se to dotknulo komfortu pro zákazníky, bylo třeba, abych rozložil síly. Rohlik.cz má stále 1 hlavu v podobě nově ustanoveného boardu ředitelů, ale 3 různé pohledy a expertizy a 6 rukou,“ vysvětluje Tomáš Čupr.

 

„Christian přináší hlubokou retailovou zkušenost, která začíná být po 2 letech existence Rohlíku potřeba, a také tlak na výsledky. Josef za těch pár měsíců odvedl v logistice neuvěřitelné množství práce, na které teď při další expanzi budeme moci stavět s jistotou, že jím nastavený systém to vydrží,“ uzavírá zakladatel Rohlik.cz.