NETGEAR získal tři prestižní ocenění CES 2017 Innovation Awards

Praha, 14. listopadu 2016 Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, získala tři prestižní ceny „CES 2017 Innovation Awards“, každoročně udělované na mezinárodním veletrhu Consumer Electronics Show (CES). Ocenění si vysloužil Wi-Fi router Nighthawk X10, třípásmový Wi-Fi systém Orbi a bezdrátová bezpečnostní kamera Arlo Pro. Oceněné produkty a další inovativní novinky společnosti NETGEAR budou k vidění na veletrhu CES 2017 od 5. do 8. ledna 2017 v Las Vegas. (TZ)

Prestižní ocenění „CES Innovation Awards“ každoročně uděluje již od roku 1976 asociace Consumer Technology Association (CTA), která pořádá veletrh CES. Porotu složenou z průmyslových designérů, nezávislých vývojářů a představitelů medií čeká nelehký úkol – musí zhodnotit a následně vybrat nejinovativnější produkty a služby napříč 28 kategoriemi. Při hodnocení je kladen důraz především na inovativní design, technologie a funkce, účel využití či přidanou hodnotu, kterou přinášejí uživatelům.

„Inovace jsou hlavním motorem naší společnosti. Jsme proto hrdí, že porotu CTA zaujaly hned tři z našich nových produktů,“ řekl David Henry, senior viceprezident pro oblast domácích síťových produktů značky NETGEAR. „Je skvělé, že mezi oceněnými produkty se umístil unikátní třípásmový Wi-Fi systém Orbi či nejnovější bezpečnostní kamery Arlo Pro, tedy špičkové přístroje, jejichž vývoji jsme věnovali mnoho času. Pomyslnou třešničku na dortu pro nás pak představuje výběr Wi-Fi routeru Nighthawk X10 mezi vítěze kategorie „Best of Innovation Awards.“

Wi-Fi router Nighthawk X10

Nighthawk X10 je nejrychlejším routerem na trhu vyvinutým především pro pokrytí potřeb streamování multimédií či nepřetržité zálohování dat. Zařízení je vybaveno výkonným čtyřjádrovým 1,7GHz procesorem, Wi-Fi standardem 802.11ad a technologií Wave 2Wi-Fi se čtyřmi nezávislými streamy ve třech vysílacích pásmech, díky čemuž uživatelům přináší ultimátní Wi-Fi připojení s teoretickou rychlostí až 7,2 Gb/s (800 Mb/s ve 2,4GHz pásmu 802.11ac + 1 733 Mb/s v 5GHz pásmu 802.11ac + 4 600 Mb/s v 60GHz pásmu 802.11ad). Připojení lokálního datového úložiště umožňuje zabudovaný 10Gb port. Zařízení bude na českém a slovenském trhu dostupné na začátku
roku 2017.

Wi-Fi systém Orbi

Wi-Fi systém Orbi je prvním zařízením svého druhu využívajícím nově koncipovanou třípásmovou Wi-Fi technologii, která vytváří unikátní bezdrátový kanál mezi jednotlivými zařízeními řady Orbi. Tento „virtuální kabel“ zajišťuje maximální rychlost připojení dosahující kombinované přenosové rychlosti až 3 Gb/s (1 733 + 866 + 400 Mb/s) bez ohledu na počet připojených zařízení, a špičkové pokrytí Wi-Fi signálem v rozsahu až 370 m2. Výsledkem je vysoce stabilní a kvalitní připojení napříč celou domácností i jejím okolím, bez nutnosti řešit mrtvé zóny či slabší signál způsobený typicky silnějšími zdmi, dveřmi či více poschodími.

Bezdrátové bezpečnostní kamery Arlo Pro

Arlo Pro je kompaktní a 100% bezdrátový HD kamerový systém umožňující detailně sledovat vnitřní i venkovní prostory. Zařízení je vybaveno dobíjitelnými bateriemi, zvukovým a pohybovým senzorem, obousměrným audio systémem (reproduktor + mikrofon), sirénou o výkonu převyšujícím 100 decibelů či režimem nočního vidění. Díky okamžitému systému hlášení při detekci neobvyklých aktivit uživatelé navíc získávají nepřetržitý přehled o tom, co se v monitorovaném prostoru právě děje. Uživatelé kamer Arlo Pro mohou využívat i zdarma dostupné cloudové úložiště pro uchovávání pořízených videozáznamů po dobu sedmi dnů. Zařízení bude na českém a slovenském trhu dostupné na začátku roku 2017.

Další informace o ocenění CES 2017 Innovation Awards a vítězných produktech lze najít na webu CES.tech/Innovation.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEARCZASK.