Wargaming, SEGA a Creative Assembly oznamují strategické partnerství

14. listopadu, 2016 — Wargaming, SEGA a Creative Assembly dnes s radostí oznamují nové strategické partnerství, jehož výsledkem bude celosvětové vydání hry Total War: ARENA a to pod hlavičkou vydavatelské značky Wargaming Alliance. Tato nově vytvořená divize se zaměřuje na poskytování všech důležitých nástrojů pro tvorbu a vydávání her třetím stranám jako jsou například vývojáři a malá studia a umožňuje jim tak vstoupit nejen na vysoce konkurenční území free-to-play herního trhu, ale současně umožňuje i přístup k ohromné více než 100 miliónové základně předplatitelů. (TZ)

Total War je jedním z klíčových pilířů byznysu společnosti SEGA a je jednou z nejúspěšnějších a nejvlivnějších strategických sérií všech dob, míchající v bitvách taktické i strategické prvky. Total War: ARENA, vyvinutá studiem Creative Assembly, přináší tyto principy do herního světa free-to-play smícháním všech typických rysů série do bitev 10 vs. 10 hráčů.

Zkušenosti Creative Assembly spojená s nasazením Wargamingu pro trh s free-to-play hrami, vytvořily z Total War: ARENA titul, který perfektně sedne stylu Wargaming Alliance.

„SEGA se neustále zabývá způsoby, jak svoji pestrou škálu produktů může přinést širšímu hernímu publikum,“ říká Jurgen Post, President and COO v SEGA Europe. „Strategické partnerství s Wargamingem a vydání Total War: Arena jako první hry na platformě Wargaming Alliance, představuje jedinečnou příležitost pro Creative Assembly, aby mohlo rozvinout svůj potenciál. Práce s Wargamingem, leaderem v prostoru free-to-play her, umožní využití bohatých zkušeností a odborných znalostí v této oblasti. SEGA je přesvědčena, že Total War: ARENA se stane celosvětovým hitem, kterým si zaslouží být.“

„Více než deset let je série Total War symbolem herní strategie a to především díky kvalitní značce zaměřenou na hratelnost a autenticitu. Free-to-play trh je novou příležitostí pro celou franšízu. Poslední rok vidíme velký potenciál právě pro Total War: ARENA,“ říká Tim Heaton, ředitel ve studiu Creative Assembly. „Partnerství s Wargaming Alliance je dokonalý způsob, jak prověřit kvalitu této strategie. Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s tvůrci globálně úspěšné značky World of Tanks a přinést společně titul Total War: ARENA hráčům:“

„V posledních sedmi letech Wargaming tvrdě pracoval na tom, aby se etabloval jako lídr free-to-play her,“ uvedl Vladimir Makarychev, šéf Wargaming Alliance. „Prostřednictvím labelu Wargaming Alliance doufáme, že se nám podaří sdílet naše znalosti s ostatními společnostmi při vstupu do tohoto vysoce konkurenčního prostředí a jsme velmi rádi, že partnerství se SEGA a Creative Assembly přinese titulu Total War: ARENA úspěch.“

Wargaming Alliance dává firmám třetích stran přístup k využití jedinečných schopností a znalostí online free-to-play trhu, které Wargaming nashromáždil v průběhu uplynulých let a stal se tak společností s mnohamiliónovou hráčskou základnou a zná osvědčené postupy v propagaci free-to-play titulů. Partneři tak budou moci využít znalosti globálního týmu specialistů, kteří nabízejí zkušenosti od publikování, zákaznickou podporu, až po řízení a marketing. Tato nová platforma je navíc fyzicky dostupná na všech hlavních trzích a přináší jedinečný přístup k regionální vydavatelské činnosti přizpůsobené lokálnímu zákazníkovi.

###

O Total War

Total War s multimiliónovými prodeji je jednou z nejvíce kriticky přijímaných herních sérií v herní branži, navíc s šestnáctiletou tradicí. Hra si vždycky zakládala na historické autenticitě a vynikající herní kvalitě, což jí pomohlo stát se jednou z nejúspěšnějších PC herních sérií všech dob. Vedle historicky orientovaných her se série rozšířila ještě o free-to-play tituly Total War™: ARENA and Total War Battles™: KINGDOM. Jejich specializované týmy jsou spojeni s těmi, kteří pracují na Total War: WARHAMMER a budoucími Total War tituly.

www.totalwar.com.

O Creative Assembly

Creative Assembly je jedno z významných anglických vývojářských studií. To vzniklo již v roce 1987 a sídlí v srdcí západního Sussexu, v Anglii. S dědictvím oceněných AAA titulů, včetně mnohamiliónových prodejů série Total War ™, Creative Assembly pokračuje v budování impozantního portfolia her a významných celosvětových spojenectví. Creative Assembly tak pracovali s Game Workshop na Total War ™: WARHAMMER®, s Twentieth Century Fox na Alien: Isolation plus 343 Industries a Microsoftem na Halo Wars 2. Společnost se svými více než 450 lidmi v týmu nashromáždila velké množství ocenění včetně ceny od BAFTA a ceny za hudbu a zvuk od Develop´ s Industry Excellence Awars.

www.creative-assembly.com.

O SEGA® Europe Ltd.

SEGA® Europe Ltd. je evropskou distribuční sítí v Tokiu sídlící společnosti SEGA Games Co., Ltd. a je světovým leaderem v interaktivní zábavě jak na svém domácíh trhu, tak i mimo něj. Společnost vyvíjí a distribuuje interaktivní zábavní software pro celou řadu hardwarových platforem jako jsou PC a zařízení od Nintendo, Microsoft and Sony Computer Entertainment Europe.

www.sega.com.

O Wargaming Alliance

Wargaming Alliance je vydavatelská značka patřící do skupiny Wargaming, která pracuje s významnými vývojáři a pomáhá jim uvést jejich tituly na online free-to-play trh. Cílem této mise je přinášet kvalitní zábavu a využít zkušeností Wargamintu při podpoře zcela nových titulů a jejich cestě k úspěchu.

http://wargamingalliance.eu/