ČSOB Pojišťovna ruší výluku na terorismus

ČSOB Pojišťovna od 1. 12. ruší výluku na terorismus. Změna bude platná nejen pro nové smlouvy životního pojištění, ale i pro ty stávající. Není tedy potřeba kvůli této novince měnit pojištění. Pro stávající klienty bude změna vyhlášena tzv. veřejným příslibem. (TZ)

„Reagujeme tak na vývoj ve světě v posledních letech. Uvědomujeme si, že doba se změnila a případné nevyplácení životní pojistky kvůli tomu, že se člověk stane obětí násilného teroristického činu, by byla neférová,“ uvedl ředitel produktů životního pojištění ČSOB Pojišťovny Milan Březina.

Od 1. 12. ČSOB Pojišťovna plní i za terorismus s výjimkou:

  • použití jaderných, chemických nebo biologických zbraní
  • pokud se pojištěný aktivně podílel teroristického činu na straně iniciátora
  • v souvislosti s teroristickým činem, k němuž došlo ve státě, kam Ministerstvo zahraničních věcí ČR nedoporučilo z důvodu teroristických nebo jiných hrozeb cestovat

Poznámka pro editory:

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční  banka a ČMSS.   Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.