TP-Link představuje domácí Wi-Fi router Archer C3150 s rychlostí přes 3 Gbit/s

Česká republika, Praha – 20. 12. 2016 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel bezdrátových síťových produktů pro domácnosti a malé firmy, uvádí na český trh dvoupásmový Wi-Fi router Archer C3150 umožňující přenos dat celkovou rychlostí až 3150 Mbit/s. Nové zařízení je až čtyřikrát rychlejší než běžné routery nejnovějšího standardu 802.11ac díky podpoře technologie MU-MIMO, která umožňuje plnou rychlostí obsluhovat více mobilních zařízení současně a zajišťovat hladký průběh i těch nejnáročnějších úloh včetně hladkého streamování videa v ultra vysokém rozlišení 4K nebo hraní nejmodernějších online her. (TZ)

Rychlá, spolehlivá a stabilní síť s velkým dosahem

Router Archer C3150 spojuje technologie Broadcom® NitroQAM™ a 4-Stream, které zvyšují rychlost přenosu dat až o 25 % a dosáhnout nejvyšších technicky možných rychlostí bezdrátového standardu 11ac. Technologie MU-MIMO umožňuje navázat čtyři simultánní spojení s koncovými zařízeními o plné rychlosti a dosáhnout tedy čtyřnásobné rychlosti přenosu dat oproti dosud běžné technologii SU-MIMO, při níž router mezi jednotlivými datovými toky přepíná, což připojení zpomaluje a způsobuje vyšší latenci. Technologie Smart Connect navíc pro každé zařízení automaticky volí ideální frekvenční pásmo. K vysokému výkonu routeru přispívá i dvoujádrový procesor o taktu 1,4 GHz a čtyři externí antény s výkonovými zesilovači a technologií tvarování signálu.

Snadná správa a vysoká bezpečnost

Prvotní zprovoznění routeru Archer C3150 nezabere více než několik málo minut díky možnosti nastavení pomocí přehledného webového rozhraní nebo pohodlné mobilní aplikace Tether. Tether umožňuje také spravovat celou síť z libovolného zařízení se systémem Android nebo iOS, včetně veškerých nastavení. Bezpečí sítě i uživatelů zajišťují funkce jako oddělená síť pro hosty, rodičovská kontrola, možnost tunelového připojení VPN a silné šifrování.

Sdílení souborů a pevná síť

Router TP-Link Archer C3150 umožňuje snadno a rychle sdílet fotografie, hudbu a jiné soubory s ostatními členy domácnosti i přáteli. Stačí připojit externí pevný disk k některému z USB portů – k dispozici je jeden typu 3.0 a jeden typu 2.0. K datovému úložišti možné přistupovat ze sítě i přes vestavěný FTP server. Ke druhému USB portu je možné připojit např. sdílenou tiskárnu. Síťová zařízení, která nejsou vybavená bezdrátovým modulem lze připojit ke čtyřem gigabitovým portům LAN.

Špičková technologie jako designový doplněk

Router TP-Link Archer C3150 ohromí nejen špičkovým výkonem, ale také svým provedením. Jeho čisté linie a minimalistický design se stanou elegantním doplňkem každého moderního interiéru. LED indikátory na čelním panelu lze navíc vypnout, takže nebudou rušit v noci světlem například v ložnici nebo společných prostorách.

Klíčové vlastnosti:

  • Celková rychlost až 3150 Mbit/s v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz
  • Připojení více zařízení zároveň díky technologii MU-MIMO nesnižuje rychlost přenosu
  • Technologie Broadcom® NitroQAM™ a 4-Stream umožňují až o 25% rychlejší přenos dat
  • Automatické přidělování optimálního pásma podle typu zařízení a pracovní zátěže
  • Dvoujádrový procesor a anténní zesilovače zajišťují vysoký výkon a stabilitu bezdrátové sítě
  • Možnost sdílení souborů a tiskáren prostřednictvím portů USB 3.0/2.0
  • Snadné nastavení a správa z webového prohlížeče nebo mobilní aplikace

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
s tržním podílem ve výši 45,9 % (Q1 – 2016) vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.

V případě zájmu o doplňující informace, materiály, zápůjčky produktů značky TP-Link na testování se na nás neváhejte obrátit.