Dell si pro CES 2017 připravil nejvíce novinek v historii společnosti

Praha, 6. ledna 2017Dell se na každoročním veletrhu spotřební elektroniky CES, který se v těchto dnech koná v americkém Las Vegas, chystá letos odhalit řadu novinek a inovací – nejvíce za celou dobu, co se této přehlídky účastní. Nechybí mezi nimi osobní a firemní desktopy a laptopy, exkluzivní konvertibilní varianta notebooku XPS 13 a hardwarová vylepšení napříč celým klientským portfoliem. Celá nabídka počítačů už navíc běží na operačním systému Windows 10 a pohání ji sedmá generace procesorů Intel® CoreTM. (TZ)

Dell Canvas – co na srdci, to na displeji

Koncept, který začal vznikat v roce 2014 jako projekt chytré pracovní plochy smart desk, se nyní vyvinul v Dell Canvas – novou technologii pro chytrou kancelář, která ještě rozšiřuje možnosti a usnadnění pro vývojáře a designéry. Ti budou s touto 27palcovou chytrou pracovní plochou v QHD rozlišení, kterou lze bez problémů používat v nakloněné poloze nebo jenom položenou na stole, moci tvořit a dávat průchod svým myšlenkám a nápadům stejně přirozeně, jako by používali papír a tužku. Dotykem prstu, digitálním perem nebo pomocí totemů dokáže Dell Canvas například proměnit kresby v součást digitálního plátna a celkově zlepšuje možnosti spolupráce na projektech. Dell Canvas vznikl ve spolupráci s Microsoft Corp. a může běžet prakticky na jakémkoliv zařízení s Windows 10. Bez problémů přitom spolupracuje se softwarovými řešeními od partnerů jako Adobe, Autodesk, AVID, Dassault Systems, SolidWorks a Microsoft.

 

Jak vylepšit bezchybné – XPS 13 nyní jako konvertibl, XPS 15 s větším výkonem

Dell XPS získal více ocenění než jakýkoliv jiný produkt v historii společnosti. Dell se nyní rozhodl na tomto úspěchu stavět a do oblíbené rodiny počítačů přidává také model XPS 13 2-v-1, nejmenší třináctipalcové zařízení tohoto typu na světě1. To přichází s 360stupňovými panty a řadou nových uživatelských možností díky systému Continuum, 15 hodinovou výdrží na baterii2 a ostrým dotykovým bezrámečkovým displejem InfinityEdge s rozlišením QHD+ (5,7 milionu pixelů) – také jako vůbec první zařízení typu 2-v-1. K chlazení nepotřebuje větráčky, tím je zaručen opravdu tichý chod, a rychlý SSD disk ho nastartuje během několika vteřin. Firemní zákazníci ocení možnost konfigurace s procesory Intel® CoreTM vProTM sedmé generace, Dell BIOS a software pro správu – to vše pod záštitou globální zákaznické podpory ProSupport.

Dell kromě toho vylepšil i model XPS 15, nejmenší 15,6palcový laptop na světě1. Ten dostal procesory Intel® CoreTM sedmé generace, grafiku GeForce GTX 1050 na architektuře NVIDIA PascalTM a čtečku otisků prstů pro snadnější přihlašování prostřednictvím Windows Hello.

XPS & Precision AIO – nejlepší zvuková kvalita mezi all-in-one počítači

Některé all-in-one počítače na trhu dostaly zvukové výstupy v podstatě jako nutnost. U nového XPS 27 AIO a jeho firemního protějšku Precision je tomu naopak. Jejich vestavěné audio vzniklo ve spolupráci s producentem Jackem Josephem Puigem, nositelem GrammyTM a ředitelem kreativních inovací u Waves Audio, a přináší zvukový zážitek, který dříve umožňovaly pouze externí reproduktory. Desítka vestavěných reproduktorů přináší výkon 50 W na kanál s plným rozsahem frekvencí. Dell myslel ale i na vizuální zážitek. Osadil je proto dotykovými bezrámečkovými displeji v 4K Ultra HD kvalitě (3840 x 2160) s plnou podporou barevného gamutu Adobe RGB. Zejména varianta Precision se nenechá zahanbit ani po výkonnostní stránce, k dostání je nyní i s procesory Intel® Xeon® a grafikou AMD Radeon™ Pro s podporou VR. Spolehlivost při práci zaručují i ISV certifikáty pro programy jako AVID a SolidWorks a špičkový software pro zabezpečení i správu.

První mobilní pracovní stanice od Dellu s podporou VR

Dell je světovým leaderem v oblasti virtuální reality (VR) s největším výběrem PC na trhu, mezi které patří modely XPS, Alienware a pracovní stanice Precision podporující VR od společností Oculus i HTC. Do této skupiny zařízení nyní přibyla mobilní pracovní stanice Dell Precision 7720 – první mobilní pracovní stanice od Dellu s podporou VR navržená speciálně pro tvorbu VR obsahu. Jedná se o nejvýkonnější mobilní pracovní stanici Dell. Je osazená nejnovější, sedmou generací procesorů Intel® CoreTM a procesory Intel® Xeon® a profesionální grafikou NVIDIA PascalTM Quadro. Vývojáři tak nyní mohou vytvářet VR obsah kdekoliv a kdykoliv bez omezení.

5K už odzvonilo… Dell přináší nový monitor UltraSharp 32 Ultra HD 8K

Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K je prvním 32palcovým monitorem s 8K rozlišením na světě. Dokáže zobrazit více než miliardu barev, má 33,2 milionu pixelů, 100% barevný gamut Adobe RGB a sRGB a revoluční 280 ppi – to dává dohromady čtyřikrát lepší obraz než Ultra HD 4K monitory a šestnáctkrát lepší než Full HD monitory. Monitory s takto vysokým rozlišením a technologií Dell PremierColor najdou své zákazníky především v komerčních oblastech, kde je zásadní velké přiblížení obrazu, jako je například úprava fotografií a videí, některé medicínské obory, diagnostický výzkum či těžba ropy nebo plynu. Díky téměř bezrámečkovému displeji přichází navíc ve velmi kompaktním balení.

Kromě tohoto modelu představí Dell ale i několik dalších nových monitorů vybavených novou technologií HDR3, která zaručí ještě lepší vizuální zážitky než doposud. Nechybí mezi nimi Dell 27 Ultrathin s nejtenčím profilem ve své třídě, displejem InfinityEdge, technologií Quad HD a porty USB Type-C a dále monitory Dell 24 a 27 InfinityEdge, které mají navíc také duální externí 6W reproduktory s profesionálním zvukem od Waves Maxx Audio.

Novinky u spousty dalších osobních i podnikových zařízení

Menší změny se dotknou i dalších zařízení v řadách osobních počítačů XPS, Inspiron a Alienware a podnikových zařízení OptiPlex, Latitude a Precision. Ty jsou nově osazeny sedmou generací procesorů Intel® CoreTM, USB-C porty s konektivitou Thunderbolt™ 3 a vylepšenou profesionální grafikou od společností NVIDIA a AMD. Vylepšení se dočkají i monitory.

Firemní zařízení budou mít nyní také procesory sedmé generace Intel® CoreTM vProTM a Xeon® a přibydou i nové ultratenké notebooky a zařízení 2-v-1 reagující na poptávku zákazníků po tenkých a přenosných počítačích bez výkonnostních či bezpečnostních kompromisů. Jedním z takových zařízení je Precision 5520, nejlehčí 15palcová mobilní pracovní stanice na světě, a dále také ultrabooky řady Latitude 7000 a oceněná 12palcová zařízení řady Latitude 5000 2-v-1. Tyto rozpojitelné přístroje váží méně než 1 kg, mají speciální automatický výklopný stojan umožňující náklon až do 150 stupňů a bohaté možnosti konektivity.

Milovníci desktopů zase uspoří místo na stole díky novému all-in-one modelu OptiPlex 5250 AIO a vylepšené řadě malých a miniaturních počítačů řady OptiPlex. Tyto elegantní přístroje nabídnou plný výkon v kompaktním šasi a lze je připevnit za kompatibilní monitory s praktickými AIO stojany nebo třeba pod stůl. Mezi novými monitory je také Dell 24 pro videokonferenční hovory ideální pro připojení k desktopu i laptopu. Ten je vybaven 2Mpx Full HD IR kamerou s bezpečnostní krytkou, mikrofonem odstraňujícím okolní šum a vestavěnými 5W duálními reproduktory. K dostání je i v dotykové variantě Dell 24 Touch.

Řada výrobků Dell obdržela od Asociace spotřební elektroniky ocenění CES 2017 Innovation Awards

  • Dell Canvas (kategorie technologií pro lepší svět)
  • Dell XPS 13 2-v-1 (kategorie počítačového hardwaru a komponent)
  • Dell XPS 27 AIO (kategorie počítačového hardwaru a komponent)
  • Dell Latitude 5285 2-v-1 (kategorie počítačového hardwaru a komponent)
  • Dell 27 Ultrathin Monitor S2718D (kategorie počítačových periferií)
  • Dell Alienware 17 s technologií Tobii Eye Tracking (kategorie herních počítačů)
  • Bezdrátová klávesnice a myš KM717 Dell Premier (kategorie počítačového příslušenství)

Dostupnost

Leden:

 

  • Dell XPS 13 2-v-1.
  • Monitor Dell 24 Touch (P2418HT) bude dostupný od 26. ledna.
  • Monitor Dell 24 pro videokonferenční hovory (P2418HZ) bude dostupný od 12. ledna.

Únor:

    • Dell XPS 27 AIO bude dostupný na začátku února.

 

  • Dell OptiPlex 5050 Micro a OptiPlex 5250 AIO budou dostupné na začátku února.

 

  • Dell Latitude 5285 2-v-1 bude dostupný na konci února.

Březen-květen:

  • Mobilní pracovní stanice Dell Precision 7720 VR-ready bude dostupná v dubnu.

 

  • Dell Canvas bude dostupný na konci března.

 

    • Dell Precision AIO (5720) bude dostupný v dubnu.
    • Monitor Dell 24 InfinityEdge (S2418H) a monitor Dell 27 InfinityEdge (S2718H) budou dostupné v polovině března.
    • Monitor Dell 27 Ultrathin (S2718D) bude dostupný v dubnu.

 

  • Monitor Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K (UP3218K) bude dostupný v květnu.

Již brzy:

 

  • Dell XPS 15.

 

  • 15palcová mobilní pracovní stanice Dell Precision 5520.

 

Produktové fotografie a technické specifikace jsou k dispozici zde.

###

O společnosti Dell

Společnost Dell, se svými oceňovanými stolními počítači, laptopy, zařízeními typu 2-v-1, tenkými klienty, výkonnými pracovními stanicemi a odolnými rugged zařízeními do specializovaného prostředí, monitory a koncovými bezpečnostními řešeními a službami, poskytuje dnešním pracovníkům vše, co potřebují, aby se mohli bezpečně připojit, tvořit a spolupracovat odkudkoliv a kdykoliv. Dell, součást skupiny Dell Inc., poskytuje služby zákazníkům všech velikostí a nabízí nejširší a nejinovativnější portfolio zařízení pro koncového zákazníka v oboru.

¹Podle zprávy Principled Technologies Report z listopadu 2016. Nejmenším je myšlen celkový rozměr povrchu notebooku. Celou zprávu najdete zde. http://www.principledtechnologies.com/Dell/XPS_15_9560_comparison_0117.pdf

²Podle benchmark testu výdrže baterií MobileMark 2014: XPS 13 2-v-1 testován s 7. generací Intel Core i5, 8GB RAM, 128GB SSD a FHD displejem. Více informací o tomto testu naleznete na www.bapco.com. Skutečná výdrž baterií může být výrazně nižší, než ukázaly výsledky testu, a liší se podle konfigurace produktu, způsobu použití, softwaru, okolních podmínek, nastavení napájení a dalších faktorů. Maximální životnost baterie postupně klesá.

³Dell navrhl technologii HDR s ohledem na uživatele PC a podporuje tak specifikace odlišné od existujících TV standardů pro HDR technologii. Pro další detaily si pečlivě pročtěte specifikace konkrétních produktů. Monitory Dell HDR vyžadují obsah s umožněným HDR10 z kompatibilního zdroje, jako je poskytovatel služeb, Blu-ray disk nebo počítačová hra.

Nabídka se může změnit, není kombinovatelná se všemi ostatními nabídkami. Na produkty se vztahují daňové, přepravní a další poplatky. Dell si vyhrazuje právo zrušit objednávky.

Hmotnosti se liší podle konfigurace a výrobních odchylek.

Intel, Intel Core, Xeon a Thunderbolt jsou obchodními značkami společnosti Intel Corporation nebo jejích dceřiných společností v USA a/nebo jiných zemích.