Scratch Wars: Spuštění nové české hry, které se bojí i Pokémoni

Praha, 31. 1. 2017 – V malém herním studiu v Karlíně vyvíjí tým zkušených vývojářů strategickou karetní hru Scratch Wars, které v sobě kombinují hru v reálném světě a zároveň v mobilu. Za svůj revoluční nápad sbírají jen chválu a pozitivní ohlasy po celém světě. Jiří Mikoláš, herní designér a ředitel Notre Game: „Se Scratch Wars si věříme nejen proto, že hra je originální a zábavná, ale i díky referencím, které jsme posbírali na světových veletrzích. Povzbudivá byla reakce Petera Adkisona, vydavatele světoznámých Magiců, který naší hře předpověděl zdárnou budoucnost. Že jsou Scratch Wars zdařilý nápad dokládají i reakce dětí, které jsme zaznamenaly při testování hry, a také zapálení fanoušci naší facebookové stránky.“ (TZ)

Setři kartu a poznej hrdinu

Hra Scatch Wars je jedinečná hned v několika ohledech. Karty jsou stírací, hráč tedy až od úplného setření neví, jakou zbraň nebo hrdinu si vůbec pořídil a jaký další strategický tah je potřeba udělat aby zbavil soupeře životů.

Každá karta je unikátní

Karty se tisknou speciální technologií, díky které má každá z nich specifický název a také hodnoty. Toto považujeme za úplně zásadní a inovativní přístup ke sběratelské karetní hře (ve zkratce TCG). Na světě nebudou existovat 2 karty, které by byly úplně identické.

Na stole nebo online

Karty zároveň obsahují i QR kód díky němuž a mobilní aplikaci pro chytré telefony si můžou zahrát s kamarády turnaj online, dobývat území v kampani nebo vylepšovat hrdiny pomocí kouzel. Navíc hra ve formě mobilní aplikace slouží i jako ochrana vlastnických práv karet. Vylepšené karty bude pak možné měnit, jak fyzicky tak i digitálně. Hráči mohou jednoduše z běžného hrdiny udělat velmi vzácného a silného bojovníka.

Točna zbraně

Točna vzešla jako řešení nelehkého úkolu, kdy bylo potřeba v rámci herního systému zachovat určitý prvek náhody, který jiné hry řeší například hrací kostkou. Zbraně ve hře Scratch Wars jsou vlastně takové kostky ve zploštělé podobě, aby se vešly na papírovou kartu a mohlo se využít variabilního tisku. Herní designer Jiří Mikoláš se s touto výzvou popral opravdu bravurně a představil dnes už patentovanou točnu zbraně. Ta se přikládá na tyčku, na které je zároveň počitadlo životů. Švihem ruky se pak provádí tah, kdy se točna roztočí a zastaví se na některém z efektů karty.

 

Aktuální produkty

  • Samostatná karta (25 Kč) – karta je stírací, zákazník si může vybrat mezi zbraní a hrdinou.
  • Strater Pack Lite (50 Kč) – základní hrací balíček, se kterým se dá zahrát plnohodnotná hra. Obsahuje 1 hrdinu, 1 zbraň a také plastovou tyčku k provádění efektů a také jako počítadlo životů. V balíčku nechybí ani škrabátko pro pohodlné stírání karet.
  • Starter Pack (200 Kč) – plechová embosovaná krabička obsahující 2 karty hrdinů, 6 zbraní, 2 tyčky, 2 stírátka a vytištěná pravidla. Zákazník koupí tohoto balíčku získá obal na svoji sadu a také oficiální pravidla do kapsy.

Novinky

Oficiální spuštění hry je plánováno na 7. 2. 2017. Na webu www.scratchwars.com najdou hráči několik interaktivních částí, jako je například kontrola vzácnosti karty nebo možnost navrhnout jméno hrdiny, které se následně ve hře opravdu objeví. Hra bude motivovat a odměňovat hráče v programu nazvaném VIP Scratch Lords. Nebudou chybět ani fyzická setkání ať už na turnajích nebo workshopy na prodejnách.

Distribuce hry Scratch Wars je po celé České republice, najdete ji v hračkářstvích Bambule, Sparkys a HM Studio.   

Web: www.scratchwars.com

Facebook: www.facebook.com/scratchwars