SES nadále vévodí rozvoji HDTV

LUCEMBURK, 2. února 2017 – Společnost SES (Pařížská burza NYSE Euronext a Lucemburská burza: SESG) nadále vévodí v oblasti rozvoje televize s vysokým rozlišením (HDTV) a je tak největší HD a Ultra HD (UHD) platformou. (TZ)

V roce 2016 vzrost počet HD kanálů přenášených všemi družicemi SES o 7 % na 2 495 kanálů, což v současné době představuje 33 % ze všech 7 538 kanálů dostupných na satelitech SES. SES tak zprostředkovává 27 % všech světových HD programů. Přes 60 % všech kanálů na platformě SES je navíc nyní vysíláno v kompresním standardu MPEG-4.

Trend neustále se zvyšujícího pokrytí HD vysílání v Evropě byl klíčový pro celkový rozvoj HD ve společnosti SES. Počet HD kanálů vzrostl o 14 % na více než 750 a tento trend se projevil i v Severní a Jižní Americe.

Společnost SES se intenzivně věnuje také oblasti Ultra HD vysílání, kde se jí podařilo podepsat řadu dalších obchodních smluv. Dnes tak zajišťuje přenos 21 Ultra HD programů, přičemž před rokem jich bylo jen osm. V současnosti přenáší společnost SES prostřednictvím své flotily téměř polovinu celosvětového počtu Ultra HD kanálů.

V roce 2016 proběhla akvizice firmy RR Media, její následné sloučení s SES Platform Services a vytvoření nové společnosti MX1, která podporuje SES v jejím bezkonkurenčním postavení na trhu v rámci nových HDTV a UHD kanálů po celé Evropě a Severní Americe a také v další expanzi video služeb SES na rychle rostoucích rozvojových trzích.

Vypuštění satelitu SES-9 a pokračující rozvoj HD a Ultra HD také významně přispěly k růstu na asijských trzích, na nichž společnost uplatňuje svou diferencovanou strategii. Vypuštění SES-10 a SES-15 plánované na tento rok zabezpečí další potenciál růstu v Severní a Jižní Americe.

„SES s historicky nejvyšším počtem TV programů na svých satelitech potvrzuje své vedoucí postavení jako infrastruktura pro televizní vysílání a stojí tak v čele celosvětové digitalizace,“ řekl Ferdinand Kayser, obchodní ředitel společnosti SES. „Vzhledem k nárůstu počtu kanálů v  portfoliu a díky významným akvizicím uskutečněným v roce 2016 má společnost SES výjimečně dobré předpoklady využít velkých příležitostí k růstu, a to zejména na nových a rozvojových trzích. Náš satelitní program je hlavním motorem budoucího růstu. Se stále více kanály vysílanými v HD a Ultra HD budeme v následujících letech svědky růstu a zrychlujícího se vývoje video segmentu SES.“

 

Jsme i na sociálních sítích:

Facebook: facebook.com/ASTRA.CZSK

Twitter: twitter.com/SES_Satellites
YouTube: youtube.com/SESVideoChannel
Blog: ses.com/blog
SES studie: ses.com/18681915/white-papers
SES galerie: extranet.ses.com/18706236/pictures

O společnosti SES

SES je předním světovým provozovatelem satelitů s flotilou více než 50 geostacionárních družic (GEO) a jako první poskytuje diferencovanou a škálovatelnou nabídku služeb 12 družic na střední oběžné dráze. SES se zaměřuje řešení s přidanou hodnotou v čtyřech klíčových sférách trhu (video, podnikání, mobilita a vládní řešení). Zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele internetového obsahu a internetových služeb, operátory mobilních a pevných sítí a pro obchodní i státní organizace na celém světě. Portfolio SES zahrnuje satelitní systém ASTRA, která má největší dosah vysílání Direct-to-Home (DTH) v Evropě, a společnost O3b Networks, poskytovatele globálních komunikačních služeb správy dat. Další dceřiná společnost SES, MX1, je jedním z předních poskytovatelů mediálních služeb a nabízí kompletní škálu inovativních digitálních video a mediálních řešení. Další informace najdete na www.ses.com.