ARBES uspěl na poli stavebního spoření, kdy se svým řešením Document Management System na platformě Alfresco One vyhrál výběrové řízení v ČMSS

Společnost ARBES Technologies, přední český B2B dodavatel unikátních informačních systémů pro kapitálové trhy, bankovnictví, leasing a spotřebitelské financování, uzavřela smlouvu o dodávce softwarového řešení pro Document Management System (DMS) na platformě Alfresco One (verze 5.1), jenž Českomoravské stavební spořitelně (ČMSS) umožní vytvořit jedno uložiště dat pro sdílení  dokumentů mezi klienty, obchodními zástupci a interními systémy ČMSS. Dále umožní klientům a obchodním zástupcům po přístupu do svého účtu nahrávat, prohlížet vlastnosti, stahovat a informovat se o nových dokumentech. (TZ)

Od roku 2011 nabízí ARBES na trhu komplexní řešení v oblasti  Business Process Management (BPM)/Document Management System (DMS).  ARBES DMS řeší klíčový problém mnoha finančních společností, kdy je zpracováváno stále větší množství informací v elektronické podobě a vzniká potřeba zefektivnění procesů elektronické archivace, plné digitalizace, správy obsahu a jeho publikování, včetně sdílení s klienty nebo externí sítí obchodních zástupců.

ČMSS zvolila ARBES DMS postavenou na platformě Alfresco One. Primárním cílem ARBES DMS řešení je sdílení dokumentů s klienty a obchodními zástupci prostřednictvím klientského portálu.  Arbes DMS se zároveň stane otevřenou platformou pro integraci nově vznikajících systémů v ČMSS, nová platforma umožní klientům elektronicky nahrávat všechny dokumenty ihned  po přihlášení  do svého uživatelského účtu,”říká Michal Houštecký, generální ředitel ARBES Technologies.

„ARBES je významnou českou společností, která na poli poskytování BPM/DMS nabízí kvalitní řešení postavené na moderních technologiích. Jsme rádi, že jsme pro řešení svých potřeb našli vyhovující řešení ARBES DMS postavené na  platformě Alfresco One,“ říká ředitel IT v ČMSS Petr Laštovka.

O ČMSS

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).

O společnosti ARBES Technologies

Společnost ARBES Technologies byla založena v roce 1991. V průběhu své mnohaleté působnosti získala společnost ARBES bohaté zkušenosti v oblasti tvorby, vývoje a podpory softwarových řešení.  Portfolio informačních systémů skupiny ARBES Technologies tak zahrnuje komplexní a nejnovější řešení pro retailové a privátní bankovnictví, správu investičního portfolia, obchodování s cennými papíry, správu a distribuci otevřených podílových fondů, finanční leasing a řešení pro enterprise content management a business proces management.  Od roku 2011 se ARBES také věnuje rozvoji řešení pro správu obsahu a podporu obchodních procesů na platformách Alfresco a Documentum. Od roku 2014 dodává kompletní řešení pro leasingové společnosti, integruje biometrické podpisy a sleduje nové technologické trendy, které zakomponovává do svých řešení.